Mystirios Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω ένα σήμα S γνωστό (κοινώς ένα πίνακα 1χ15001). Και θέλω να του προσθέσω εκθετικό θόρυβο S/N = 2.Ο θόρυβος (Ν) θα είναι κι αυτός ένας πίνακας 1χ15001 με random τιμές αλλά τις θέλω εκθετικά κατανεμημένες.Έχει ιδέα κανείς πως γίνεται αυτό?? Σε κώδικα βγάζω εύκολα άκρη , απλά χρειάζομαι μια συνάρτηση να μου δώσει random εκθετικά κατανεμημένες τιμές (γαμωτ... δεν είχα παρακολουθήσει το μάθημα και γίνεται όλη αυτή η ιστορία)
vaggelis_cha Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω ένα σήμα S γνωστό (κοινώς ένα πίνακα 1χ15001). Και θέλω να του προσθέσω εκθετικό θόρυβο S/N = 2.Ο θόρυβος (Ν) θα είναι κι αυτός ένας πίνακας 1χ15001 με random τιμές αλλά τις θέλω εκθετικά κατανεμημένες.Έχει ιδέα κανείς πως γίνεται αυτό?? Σε κώδικα βγάζω εύκολα άκρη , απλά χρειάζομαι μια συνάρτηση να μου δώσει random εκθετικά κατανεμημένες τιμές (γαμωτ... δεν είχα παρακολουθήσει το μάθημα και γίνεται όλη αυτή η ιστορία) εδώ θα βρεις ότι χρειάζεσαι: http://en.wikipedia.org/wiki/Exponential_distribution θυμίσου ότι ο μέσος όρος της εκθετικής είναι 1/λ οπότε σύμφωνα με το μέσο όρο του σήματος θα βγάλεις και το λ... η συνάρτηση για την εκθετική στο matlab είναι η exppdf(x,λ) όπου x είναι το διάστημα που θες και λ η παράμετρος της κατανομής... επίσης για να βγάλεις ένα διάνυσμα με τυχαία δεδομένα τα οποία να ακολουθούν την εκθετική πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση exprnd(λ,m,n) η οποία σου επιστρέφει ένα πίνακα m x n με τυχαία δεδομένα τα οποία ακολουθούν την εκθετική κατανομή. ελπίζω να σε βοήθησα. καλά simulations
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.