pern112 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 επειδη η καλη μερα απο το πρωι φαινεται..εχτες εκλεισα τον υπολογιστη και ολα οκ κανενα προβλημα. Σημερα που το ανοιγω αναβουν για ενα δευτερολεπτο τα λεντακια του κουτιου και μετα κλεινει. Παταω να ξανανοιξει τα ιδια. Κλεινω το διακοπτη του τροφοδοτικου, τον ξανανοιγω και παλι τα ιδια. Να μην τα πολυλογω αλλαζω τροφοδοτικο και με το καινουργιο πανω παιρνει ρευμα, τα λεντακια αναβουν, τρεχει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη αλλα ουτε το μπιμ κανει ο υπολογιστης και φυσικα ουτε καν παιρνει σημα η οθονη να ανοιξει. Ξαναεβαλα πανω το παλιο τροφοδοτικο και μετα απο μερικα δευτ τσαφ παει το τροφοδοτικο με εντυπωσιακες σπιθες. Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι με το αλλο τροφοδοτικο αναβει ο υπολογιστης, παιρνει ρευμα δηλαδη μονο το κουτι και ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη αλλα δεν κανει αυτο το μπιμ και δεν ξεκινα. Πεθανε η μομπο?Και αν πεθαινε θα επαιρνε ρευμα ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη?Πεθανε ο επεξεργαστης?Δεν πεθανε τπτ και αλλου το προβλημα?Πανω πλεον συνδεω μονο την καρτα γραφικων, ενα ντιμακι μνημης και εναν σκληρο, τα αλλα τα αποσυνδεσα. Καμια προταση πριν αναγκαστω να ξυλωσω τα παντα και να ξεκινησω τις δοκιμες?
asmilon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μπορει απο τις βροχες, να σου παιχτηκε κατι ασχημο με το ρευμα φιλε μου και να σου εκανε ζημια:-? Οτι κατι εχει προβλημα και εχει καει ειναι σχεδον σιγουρο... Δοκιμασε χωρις μνημες να το ανοιξεις και δες αν κανει μπιμ. Αν δε κανει τοτε ευθυνεται μητρικη ή επεξεργαστης δυστυχως Μου εχει τυχει αρκετες φορες μητρικη καμμενη που να δινει ρευμα στα υπολοια components, δε σημαινει κατι που σου δινει ρευμα στο ανεμηστηρακι... Αν μπορεις δοκιμασε τον επεξεργαστη σου σε αλλη μητρικη και αλλο επεξεργαστρη στην μητρικη σου για να δεις πιο απο τα 2 τα εχει τιναξει, αλλα υποψιν οτι υπαρχει πιθανοτητα αν ειναι χαλασμενο ενα απο τα 2 να κανει ζημια και στο καλο part που θα το συνδεσεις...
gtsamour Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Αααχχχχ, σκούρα τα πράματα.... Γιαυτό και εγώ έβαλα πολύμπριζο προστασίας από υπερτάσεις αλλά και πάλι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Απλά όταν έξω γίνεται χαμός από βροχή κλείνω το διακόπτη τροφοδοσίας του πολύμπριζου. Το πιό πιθανό είναι να τα έχει τινάξει η motherboard. Ο επεξεργαστής πιστεύω θα είναι οκ, δεν πιστεύω να έφτασε τόσο μέσα η υπέρταση. Παρόλα αυτά όμως δεν αποκλείεται να έχει καεί και η μνήμη (είχε συμβεί σε φίλο μου παλιά) και ίσως και καμια κάρτα γραφικών. Η μόνη λύση είναι να τα δοκιμάσεις ένα ένα σε άλλο σύστημα εκτός από τη mobo, αν όλα δουλεύουν τότε πέτα τη mobo και πάρε άλλη. Καλή τύχη
asmilon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Eννοεις για να μην το ξαναπαθει, οχι οτι θα του κανει κατι το UPS τωρα...
pern112 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 χαχα οντως...να υποθεσω οτι δεν καλυπτει η εγγυηση αντικατασταση μομπο?και με ουπς εχουν καει παντως μηχανηματα απλα ειναι πιο δυσκολο
pern112 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 λοιπον απο μερικες δοκιμες φαινεται να ειναι απειρακτες οι 3 μνημες και η καρτα γραφικων ενω φαινεται να εχει ψηθει η μητρικη ο επεξεργαστης και το τροφοδοτικο. Σκληρους δεν δοκιμασα να δω ακομα. Και ερωτω, ειναι δυνατον να καηκαν ολα αυτα απο απλη ταση και να την γλιτωσαν μνημες και καρτα γραφικων?επειδη δοκιμασα τον επεξεργαστη μου εναν 2500+ με την δικη του ψυκτρα και ανεμιστηρακι, θα μπορουσε το ανεμιστηρακι που λειτουργει να κανει βραχυκυκλωμα και να φταιει αυτο?στην μητρικη μου πιανω και βλεπω να καιει τρελα η ψυκτρα κοντα στα σλοτς καθοτι και το τμημα απο κατω απο την μητρικη. .λεει τπτ αυτο? Τελος, η εγγυηση καλυπτει τπτ απο ολα αυτα ή παμε για φουλ αναβαθμιση?Η δοκιμη ηταν η μομπο μου με επεξεργαστη που δουλευει, ρευμα παιρνει αλλα δεν βγαζει οθονη, και καλη μομπο με τον επεξεργαστη μου και ανεμιστηρακι του, παλι τα ιδια.
asmilon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δυστυχως δε μπορει να σε καλυψει η εγγυηση φιλε μου Ειναι δυνατον να καουν ολα αυτα και να μεινουν αθικτα αλλα, το ρευμα παει οπως θελει και δε μπορεις να υπολογισεις τι θα καει και τι οχι...
pern112 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 τελικο πορισμα..σωσαμε σκληρους, μνημες και καρτα γραφικων γιουπιιιι(που φτασαμε) απεβιωσε η μομπο και ο επεξεργαστης θρυλικα. το τροφοδοτικο ακομα μυριζει καμενο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.