WizeMan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Παίδες, όντας ανερχόμενος στο χώρο, μαζεύονται πολλά CD. Αρχικά πήρα μια θήκη 60CD, WTF λέω πόσα θα μαζευτούν για την ώρα, μετά το πήγα 120CD. Τώρα όμως δεν φτάνουν ούτε αυτά. Πρώτον αυτό και δεύτερο ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος οργάνωσης / ταξινόμησης για την πιο εύκολη εύρεση ενός CD όταν το χρειάζομαι? Στην αρχή έβαζα σε άλλο θηκάκι το CD και στο απο πάνω θηκάκι την Tracklist. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερος τρόπος. Έχω βρει αυτό το βαλιτσάκι: http://www.inter-shop.gr/commerce/catalog/product_info.php?products_id=21210 Αξίζει λέτε? Υπάρχει κάποια άλλη λύση καλύτερη? (Πάντως τελικά δεν αξίζει η όλη φάση με τα CD, αφού έτσι και αλλιώς περνάει από mp3 σε CD η μουσική, γιατί να μην έχουν όλα τα μαγαζιά pc με Virtual DJ Πάνω και όλα κομπλέ.)
Lomar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Πάρε cdντιέρα που παίρνει iPod (μείκτη όποιο θές, πάρε ένα απλό τρικάναλο - αν υπάρχει), και όπου πας να παίξεις βάζε τα δικά σου, ενοείται πως δεν θα δεχτούν όλα τα μαγαζιά, αλλά όσα δεχτούν θα σου λύσουν τα χέρια, άσε που θα σε προτειμούν σε σχέση με τους υπόλοιπους. Κάτι φτηνοί ψευτομείκτες για iPod που παίρνουν ενα και τα έχουν όλα πάνω δεν λένε καθόλου, αφού δεν έχουν μετρητή στροφών. Εγώ θα σου πρότεινα το: iDJ2 Mixing Console (που τα έχει όλα) ή για κάτι πιο οικονομικό, αλλά χωρίς μετρητή στροφών (αυτό όμως με ένα iPod έχεις ενα 2 καναλο μείκτη με έλεγχο σε χαμηλές, μεσαίες και υψηλές συχνότητες και κάτι εφφέ νομίζω...) 600$ To μακράν καλύτερο είναι το iCDX της ίδιας εταιρίας που έχει και μετρητή στροφών, αλλά είναι μόνο μια "σιντιέρα" παίρνει και CD!!! και έτσι θα χρειαστεί ακόμα μια extra και χώρια και ένας μείκτης με τιμή 700$ με αυτό το προϊόν το συνολικό κόστος θα σου έρθει γύρω στα 1500$ ~ δλδ 1700€ στην χειρότερη περίπτωση, όσο δλδ κ μια κανονική κονσόλα που παίρνει όμως μόνο CD... η επιλογή δική σου... (http://www.numark.com)
WizeMan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Damn ναι μεν ενδιαφέρουσα η γνώμη σου, αλλά δεν σκοπεύω να ξοδέψω τόσα φράγκα
Lomar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατί δεν οργανώνεις πρώτα (στο περίπου, εμπειρικά που λέμε) το πρόγραμμα και μετά τοποθετείς και τα σιντιά στην ανάλογη σειρα, δλδ πρώτα ας πούμε τα ελληνικά (μετά υποκατηγορίες, δλδ τα σκυλαδικα πρώτα, μετά τα λαϊκά, μετά τα ελφρολαϊκά, τα ποπ, τα τρεντουλιάρικα) και στο τέλος - δλδ πρίν αρχίσουν τα ξένα - βάλε τα τελευταία χιτ. Μετά βάλε τα housakia που είναι πιό εύπεπτα [ακόμα κ ροκ (have a nice day) pop να βάλεις, αν είναι αυτά που παίζονται στις δημοφιλέστερες ραδιοφωνικές εκπομπές] και καθώς προχωράς (προς τα δεξιά ας πούμε) προχώρα σε πιο progressive καταστάσεις, όσπου να καταλήξεις σε trans ή electronic ή αν δουλεύεις σε ελληνάδικο, να γυρίσεις τη θήκη απο την αρχή και να αρχίσεις τα τσιφτετέλια και τούμπαλιν πάλι με εύπεπτα και γνωστά όμως ελληνικά (το ίδιο Dance παντα - μην ξενερώσει κ ο κόσμος πάνω στον χορό). Τέσπα, ένας γνωστός μου Dj τα έχει κάπως έτσι, γιατί έτσι πάει και το πρόγραμμά του συνήθως... Απο την άλλη όποτε είναι να παίξεις σε κανένα homemade partaki κάψε καμιά 10ρα cd me to πρόγραμμα που γουστάρει η παρέα, και γράψε πάνω σε κάθε cd τι περίπου περιέχει (δλδ μην βάλεις vocal house με lounge ή ακόμα χειρότερα με ζεμπεκιές στο ίδιο cd... ). Τσπ, ελπίζω να σε βοήθησα...
WizeMan Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατί δεν οργανώνεις πρώτα (στο περίπου, εμπειρικά που λέμε) το πρόγραμμα και μετά τοποθετείς και τα σιντιά στην ανάλογη σειρα, δλδ πρώτα ας πούμε τα ελληνικά (μετά υποκατηγορίες, δλδ τα σκυλαδικα πρώτα, μετά τα λαϊκά, μετά τα ελφρολαϊκά, τα ποπ, τα τρεντουλιάρικα) και στο τέλος - δλδ πρίν αρχίσουν τα ξένα - βάλε τα τελευταία χιτ. Μετά βάλε τα housakia που είναι πιό εύπεπτα [ακόμα κ ροκ (have a nice day) pop να βάλεις, αν είναι αυτά που παίζονται στις δημοφιλέστερες ραδιοφωνικές εκπομπές] και καθώς προχωράς (προς τα δεξιά ας πούμε) προχώρα σε πιο progressive καταστάσεις, όσπου να καταλήξεις σε trans ή electronic ή αν δουλεύεις σε ελληνάδικο, να γυρίσεις τη θήκη απο την αρχή και να αρχίσεις τα τσιφτετέλια και τούμπαλιν πάλι με εύπεπτα και γνωστά όμως ελληνικά (το ίδιο Dance παντα - μην ξενερώσει κ ο κόσμος πάνω στον χορό). Τέσπα, ένας γνωστός μου Dj τα έχει κάπως έτσι, γιατί έτσι πάει και το πρόγραμμά του συνήθως... Απο την άλλη όποτε είναι να παίξεις σε κανένα homemade partaki κάψε καμιά 10ρα cd me to πρόγραμμα που γουστάρει η παρέα, και γράψε πάνω σε κάθε cd τι περίπου περιέχει (δλδ μην βάλεις vocal house με lounge ή ακόμα χειρότερα με ζεμπεκιές στο ίδιο cd... ). Τσπ, ελπίζω να σε βοήθησα... Thanks κατα κάποιο τρόπο έτσι είναι τα CD μου... τη βαλίτσα που έχει στο Link πως την κόβετε?
mademoiselle Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτό που θα σου έλεγα εγώ είναι να μην είναι από μόνη της βαριά η βαλίτσα γιατι αναλογίσου το βάρος που θα σηκώνεις όταν είναι γεμάτη. Η βαλίτσα και οι θήκες της θα σε βολέψουν ανάλογα με το πώς αρχειοθετείς τα cd σου και επίσης αν παίρνεις μαζί σου ολόκληρο το album η το mp3 αντιγραμμένο (πραγμα που θα σε συμβούλευα) χωρίς θήκη επιπλέον.Δηλαδή θα φυλάς το mp3 στη θήκη της βαλίτσας σου και θα είσαι κυριλε.Οπότε,τσέκαρε αν έχει η βαλίτσα αυτή (που είδα οτι έχει) τις θήκες που σου λέω και αν δεν είναι βαριά απο μόνη της ,τότε είσαι jet.
Xvipes Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 εγώ επειδή είχα παρόμοια βαλίτσα μπορώ να σου πω ότι δεν βολεύει καθόλου.ούτε στο κουβάλιμα ούτε την ώρα που παίζεις...ο καλύτερος τρόπος για εμένα είναι αυτός με τις σελίδες... επίσης για κατηγοριοποίση ούτε εγώ έχω βρει κάτι καλό μιας και όταν γράφω ένα cd δεν βάζω απαρέτητα καινούργια τραγούδια.η μόνη ταξινόμηση που κάνω είναι ελληνικά - ελληνικά και ξένα - ξένα και με τον καιρό μαθένεις που έχεις το κάθε τι...
mademoiselle Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 ο καλύτερος τρόπος για εμένα είναι αυτός με τις σελίδες... Εδώ έχεις απόλυτο δίκαιο, γιατί δεν υπάρχει διαφορετικός εύκολος και γρήγορος τρόπος την ώρα που παίζεις να βρίσκεις αυτό που θες.Κάνεις το ξεφυλλισμά σου και το βρίσκεις γρηγορότερα διότι έχεις ορατότητα κατεφθείαν σε όλη την tracklist του cd.Γενικά η βαλίτσα θα σου πέσει και βαριά και δεν θα έχεις άμεση οπτική επαφή με το cd σου.Πάρε καλύτερα μια xxxxlarge κασσετίνα με σελίδες.Βολεύει τουλάχιστoν πολλούς που κάνουν αυτό το επάγγελμα.
WizeMan Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Εδώ έχεις απόλυτο δίκαιο, γιατί δεν υπάρχει διαφορετικός εύκολος και γρήγορος τρόπος την ώρα που παίζεις να βρίσκεις αυτό που θες.Κάνεις το ξεφυλλισμά σου και το βρίσκεις γρηγορότερα διότι έχεις ορατότητα κατεφθείαν σε όλη την tracklist του cd.Γενικά η βαλίτσα θα σου πέσει και βαριά και δεν θα έχεις άμεση οπτική επαφή με το cd σου.Πάρε καλύτερα μια xxxxlarge κασσετίνα με σελίδες.Βολεύει τουλάχιστoν πολλούς που κάνουν αυτό το επάγγελμα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, που μπορώ να βρώ τέτοια κασετίνα? Υπάρχουν online shops με σχετικά προϊόντα?
wizzy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Αν είσαι από Αθήνα, υπάρχει ένα μαγαζί στην Στουρνάρη που έχει μια βαλίτσα για 600 CD, ταξινομημένα με τη μέθοδο του ξεφυλλισματος. Στείλε μου pm για λεπτομέρειες.
WizeMan Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Αν είσαι από Αθήνα, υπάρχει ένα μαγαζί στην Στουρνάρη που έχει μια βαλίτσα για 600 CD, ταξινομημένα με τη μέθοδο του ξεφυλλισματος. Στείλε μου pm για λεπτομέρειες. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, βαλίτσα με μέθοδο ξεφυλίσματος, εννοείς όπως λένε τα παλικάρια πιο πάνω? Όχι σαν αυτό στο Link... και πόσο κάνει?
Godfath3r Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 To καλύτερο είναι να κάνεις απο κάθε καλλιτέχνη συλλογές τις οποίες θα έχεις στην βαλίτσα.Έτσι θα είναι εύκολο να βάλεις ένα τραγούδι του αν σου έρθει στο μυαλό και ξεφυλίζοντας θα βλέπεις πιο εύκολα που έχεις τι... Βέβαια μπορείς να πάς με την μέθοδο συλλογή ανάλογα το moοd της μουσικής και έτσι ασπούμε να έχεις σε κάθε cd περίπου αυτό που βγάζει σαν συναίσθημα...Χαλαρά χορεύτικά πχ και να έχεις μέσα διάφορους καλλιτέχνες.Αλλά άν έρθει κάποιος και σου ζητήσει βάλε μου Down (τυχαία το είπα μιάς και ακούω τώρα :-P ) θα θυμάσαι σε ποιά απο τις συλλογές είναι?
djmike Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 απλά γενικά να προσέξεις σε αυτά με τις σελίδες αυτά που έχουν 4 cd ανά σελίδα σε πολλά μαγαζιά δεν έχει χώρο για να τη ξεφυλίσεις γι αυτό εγώ έχω πάρει για 120 cd με 2 cd ανά σελίδα
WizeMan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 απλά γενικά να προσέξεις σε αυτά με τις σελίδες αυτά που έχουν 4 cd ανά σελίδα σε πολλά μαγαζιά δεν έχει χώρο για να τη ξεφυλίσεις γι αυτό εγώ έχω πάρει για 120 cd με 2 cd ανά σελίδα Βασικά το ίδιο έχω και εγώ επειδή τουλάχιστον εκεί που δουλεύω τώρα χώρος ΓΙΟΚ. Όμως πρέπει να βρω κάτι για περισσότερα CD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.