Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Opera και ρύθμιση charset σε javascript

gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω ένα site με κωδικοποίηση utf-8, στο οποίο πρόσθεσα ένα table με την πρόβλεψη του καιρού από το http://www.istopoli.com/freetools/weather/

Προφανώς το script είναι κωδικοποιημένο σε iso-8859-7 και για το λόγο αυτό δεν εμφάνιζε σωστά τους ελληνικούς χαρακτήρες. Μετά απο αρκετά πειράματα κατάφερα να διορθώσω εν μέρει το πρόβλημα προσθέτοντας charset=iso-8859-7 στην εντολή που καλεί το javascript. Η εντολή έγινε δηλαδή ως εξής:

><SCRIPT type="text/javascript" charset="ISO-8859-7" language="JavaScript" src='η_διεύθυνση_του_script'>
</SCRIPT>

Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ όλα είναι εντάξει σε firefox και σε Internet Explorer, στον Opera εξακολουθεί να μην εμφανίζει σωστά τους ελληνικούς χαρακτήρες.

Μήπως υπάρχει κάποια ιδέα; Έψαξα στο google τις τελευταίες μέρες αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι.

Δεν θέλω να αλλάξω την κωδικοποίηση όλου του site, που είναι utf-8, αλλά μόνο του συγκεκριμένου script. Επαναλαμβάνω ότι το έχω κάνει να λειτουργεί σε firefox και IE, και εμφανίζει πρόβλημα μόνο στον Opera.

Όπως ίσως καταλάβατε, δεν έχω ιδέα από javascript και κωδικούς, μόνο html ξέρω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...