Προς το περιεχόμενο

Οι πιο Περίεργες Βλάβες ...

BiSoNaSs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

H μητρική μου είναι η MSI K8N NEO 2 platinum...To καλοκαιράκι πήρα έναν διπύρηνο και κάνω bios update για να τον βάλω...Ολα καλα ως εδώ.

Μετά απο 2-3 μέρες οταν τα windows ξεκινάγανε το Monitor έμπαινε σε κατάσταση Stand by(oυσιαστικά φαινόταν οτι δεν δεχόταν σήμα).

Τι νέους οδηγους δοκίμασα,τι να παίξω με τις ρυθμίσεις του BIOS...τίποτα...

Εψαχνα μήπως φταιγανε τίποτα ρυθμίσεις στο IRQ.Εννοείται πως δεν ητανε τίποτα τέτοιο.Μία βδομάδα ΟΛΟ το απόγευμα μετά την δουλεια το έψαχνα αυτο.Τελικά χωρίς οδηγους της κάρτας γραφικων τα win μπαίνανε κανονικά αλλα δεν μπορούσα να δουλέψω έτσι(τους ξήλωσα απο το safe mode)

Τελικά το πρόβλημα ήτανε στα hz του monitor...(το πετάς απο το παράθυρο ή δεν το πετάς ρε γαμώτο;).Πήγα σε safe mode αλλα και σε άλλο pc του έβαλα τα hz που έβγαζε οτι πρέπει να δέχεται και το έλυσα τέλος πάντωn αλλα χωρίς να καταλάβω πως ΑΚΡΙΒΩΣ.

Δημοσ.

Βγάζω κάρτα pci usb2.0 για να δώ το chip και να ψάξω για οδηγούς. Την ξαναβάζω ανοίγω το pc την ώρα που πάει να βγάλει την οθόνη "welcome to windows" --restart-- . Τον κλείνω απο το power... βγάζω ξανα την κάρτα την ξαναβάζω.. τα ίδια

Τον ξανακλείνω

βγάζω την κάρτα tv, ήχου και ανοίγει

Κλείνω..

ξαναβάζω κάρτα ήχου ξανα τα ίδια..

Κάνω bios reset

ξαναβάζω ολες τις κάρτες πάνω κ δούλεψε!!

Δημοσ.

Μια βίδα παραπάνω στην μητρική κατά το δέσιμο και δεν άναβε ο υπολογιστής.

Ευτηχός με την αφαίρεσή της όλα πήγαν καλά.

Με κατατρόμαξε όμως .....

Και το σχετικό topic εδώ για το καινούργιο μου pc που δεν ήθελε να πάρει μπροστά.

Δημοσ.

mobo p5ld-deluxe

router linksys wag354g

με το που εμπαινε στο δικτυο τράβαγε ρεσταρτ το Pc. και με wifi Και με καλώδιο.

αβυσσος η ψυχη του και χαλασε και ενα ωραιο lan party

Δημοσ.

πήγα να βγάλω τις μνήμες από ενα υδρόψυκτο pc μου και με το αριστερό χέρι καταλάθος τράβηξα τον σωλήνα του output από το block του cpu! αμέσως άρχισε το κακό.... τα νερα άρχισαν να λούζουν την κάρτα γραφικών, στον από κάτω όροφο την κάρτα ήχου, στον από κάτω όροφο την κάρτα δικτύου, στον απο κάτω όροφο την κάρτα firewire... και ξέχασα... στην ταράτσα... πάνω από την κάρτα γραφικών εκεί που στεγάζοταν το 875p chip είχαν λουστεί τα πάντα...! δεν πρόλαβαινα να κάνω τπτ. το μόνο που έκανα αμέσα ήταν να βγάλω την τροφοδοσία και να αποσυνδέσω τα πάντα εξωτερικά περιφεριακά. μετά πριν σκάψω έναν-έναν τους τάφους, καθάρισα καλά όλες τις κάρτες, μητρική και μνήμες. και αφού έβαλα αερόψύξη άρχισα να τα δοκιμάζω... εκεί είδα τα απίστευτα. όλα δούλευαν ρολοι εκτος από την κάρτα firewire και την κάρτα γραφικών που έιχε βαφτιστεί περισσότερο καλά από τα άλλα (6800LE), ή κάρτα κόλλαγε και έδειχνε αλλανταλον...! Μετά έσκασα καμιά 50αρια burns στο sandra για να τα φτύσει το μηχάνημα, και όλα μια χαρά, όλα άψογα. δοκιμάζω μετα από 2-3 μέρες ην κάρτα γραφικών στο μηχάνημα αυτό και σε αλλο μου pc και τίποτα, αν καταφερνες να μπεις και να καταλάβεις τίποτα στο λειτουυργικό...! την έδωσα σε εναν φίλο μου για να πάρει την ψύκτρα της και μου την δίνει πίσω χωρίς... την κοτσάρω πάλι στο pc μετά απο κανα μήνα, άψογη!!! τώρα παιδάκια που μιλάμε το pc αυτό το φωνάζω Λ Α Ζ Α Ρ Ο γιατί αναστήθηκε!!!! (η firewire μόνο έκανε φτερά) :)

mobo p5ld-deluxe

router linksys wag354g

με το που εμπαινε στο δικτυο τράβαγε ρεσταρτ το Pc. και με wifi Και με καλώδιο.

αβυσσος η ψυχη του και χαλασε και ενα ωραιο lan party

μήπως το bios της μητρικής είχε αντί για wake on lan, reboot on lan??? :-D:):-D:):-D :mrgreen:

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=123204&highlight=toualeta

Νομίζω ότι είναι η κορυφαία βλάβη ever!

εχω πεθανει στο γελιο:lol: εννοειται οτι ειναι η κορυφαια

επισης μια αλλη κουλαμαρα.εχω εναν σκληρο ο οποιος ειναι σατα2 160gb wd1600js. τον ειχα στο παλιο πισι και ολα οκ.το βαζω στο καινουργιο ντουαλ κορ και ολα οκ.τρεις ωρες μετα ομως και ενω στο καινουργιο πισι εχω τρεξει εχω παιξει εκανα ο/c τεζα κτλπ ξαφνικα απτο πουθενα το πισι σερνεται.μα οταν λεμε σερνεται μιλαμε δεν πηγαινε βημα.μα ο celeron 266 που ειχα πριν παρω τον celeron300A πολυ καλυτερα τα πηγαινε. ετσι και ετρεχες εξπλορερ εκανε δυο λεπτα και βαλε να ανοιξει το mycomputer.κανω format και η εγκατασταση μου παιρνει πανω απο 3,5 ωρες...βαζω εναν βαρακουντα να τσεκαρω ολα οκ

ε τον εβαλα raid 0 με εναν wd ιδιο και ολα οκ

Δημοσ.

[quote name=gregdais;1295743

μήπως το bios της μητρικής είχε αντί για wake on lan' date=' reboot on lan??? :-D:):-D:):-D :mrgreen:[/quote]

πλακα πλακα το μονο που δεν δοκιμασαμε ηταν:-D :-D

κουβαλησα ενα chieftek γομαρι τιγκα μεσα στα πραγματα και αποτελεσμα ηταν να παιξουμε τελικα μεσω νετ απο το σπιτι μου κατα τις 2 το πρωι μιας και τοπικα ηταν αδυνατο

Δημοσ.

to pio paraxeno pou mou etixe itan otan ekana anaba8ish to pc enos filou.tou alazo cpu kai platina,ola ta ala apo to palio pc..afou ta sinarmologo ola den mou anagnorize ton disko me tipota...ton dokimazo se alo pc ola ok..telika meta apo arketes dokimes ebala ton disko sto ide2 kai sto ide1 to dvd-rom kai ola ok..

Δημοσ.

Από περίεργες βλάβες έχω δεί άπειρες.

Ας ξεκκινήσω με μερικές και μόλις ξεκουραστούν τα δάχτυλά μου θα γράψω και άλλες.

1) Βάζω μια κάρτα για USB 2 σε ένα σχετικά παλιό μηχάνημα (Athlon, 1600MHz). Δυστυχώς ότι συνδέω το βλέπει σαν να είναι USB 1.

Μετά από καιρό πάω να προσθέσω μνήμη (+256ΜΒ). Δεν κάνει boot, με τίποτα. Αφαιρώ την μνήμη, λειτουργεί. Βάζω την μνήμη και αφαιρώ την USB, λειτουργεί.

Πόρισμα: Το τροφοδοτικό λειτουργεί στα όριά του, και δεν μπορεί να προσφέρει αρκετό ρεύμα.

2) Με το ασύρματο δίκτυο δεν μπορούσα να συνδεθώ με το κινητό (Qtek 2020i).

Τελικά το router είχε πολλές επιλογές για ασφάλεια, (WAP, κτλ) αλλά όχι τις ίδιες με το κινητό. Τελικά μετά από προσπάθειες λειτούργησε, αλλά επειδή είχε μειωμένη ταχύτητα απενεργοποίησα την κρυπτογράφηση.

3) Σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έβγαζε συνέχεια "delayed write failed". Άλλαξα αρκετά καλώδια και τελικά βρήκα ένα με το οποίο ψιλοδιορθώθηκε.

4) Δεν άνοιγε ο υπολογιστής μετά από προσθήκη μνήμης. Θα το έχουν πάθει και άλλοι. Είχε κουνηθεί η VGA. Την έβγαλα, την ξαναέβαλα και όλα εντάξει.

5) Με nforce (2) δεν ήταν συμβατοί όλοι οι τύποι μνήμης.

Δημοσ.

edo kai merikes meres o ypologistis mou vgazei enan periergo hxo pou aPOTELEITAI APO POLLA SYNEXOMENA DIAKOPTOMENA BEEP BEEP BEEP....

to asteio einai oti den einai kapoios dyntos hxos alla isa isa pou akougetai (yparxei kai eno einai anammeno alla kai eno einai kleisto to pc) kai thelei pragmatika na sthseis afti gia na ton katalaveis..

xanetai meta apo liga defterolepta afou diakopso teleios thn trofodosia tou pc!!!

H LYSH TELIKA: Htan ena DIMM mnhmhs (apo ta 4 pou exo, 4x512 Mb Kingston) pou evgaze erros.....

Pos to katalava?? evala to programma memtest86+ na treksei, evala evgala merika DIMM peiramatizomenos kai vrhka oti den eftaigan ta slots alla sygekrtimena to 1 DIMM. To evgala kai ola rolooi, mas teleiose kai o hxos kai merika aneksigita (telika ola eksigountai) rebootarismata!!!!.

Δημοσ.

Πεντιουμ 4 στα 1,4

Να μην κλεινει με τπτ. Λεω παει κατι φταει απο τα Windows. Φορματ, καθως τα ειχα ψαξει ολα. Το ιδιο. Βγαζω ολες τις PCI καρτες, παλι τα ιδια! Βγαζω τον ενα σκληρο, ΤΑ ΙΔΙΑ! Τελικα βλεπω οτι μολις παει να κανει Shutdown αναβε συνεχεια το λαμπακι της δισκετας. Μολις αποσυνδεσα την συσκευη ολα οκ.

Μου εφαγε 5 ωρες, ολο μου το "κυρος" (σαν ο κομπιουτερας της παρεας) και την ψυχικη μου υγεια...

Δημοσ.

sas exei tixei na fortonoun ta windows kai me to kalos orisate na kanoun epanekinisi??

oute ios oute hardware oute format

telika??

ena sirmataki poli psilo to roufixe to 12ari fan apo mprosta h apo plagia tou koutiou pios xerei kai pige epano stis mnimes toso psilo san ayta pou exoun oi asfalies tixeos.. eytixos den kaike kamia mnimi !!

Δημοσ.

Κλασσικο ειναι βεβαια με τους ΟΚΙ dot Matrix εκτυπωτες!

Παω σε πελατη στην εξορια του Αδαμ γιατι κολλαει ο εκτυπωτης!

Κοιταω μεσα γεματος χαρτακια απο το διατρητο μηχανογραφικο χαρτι!

Αντε τωρα να βρω βενζιναδικο να τον καθαρισω με αερα(παλιο κολπο)!

Δεσιμο πανω στην μπαγκαζερια της μηχανης αναποδα και βολτα στην εθνικη!

Στα 140χλμ/ω ειχε γινει κουκλι! Το εβαλα πισω στο Pc και δουλευε μια χαρα ουτε κολλαγε ουτε μασαγε τιποτα!

Δημοσ.

Πριν από 2 χρόνια, σε μια άδεια της θητείας μου, κλείνω το PC (κλοκαρισμένο μέχρι τα μπούνια) κανονικά το βράδυ.

Ξυπνάω, το ανάβω, με το που μπαίνει στα Windows, lockup. Παγώνουν τα πάντα. Λέω θερμοκρασίες. Κόβω το o/c, τίποτα. Τα ίδια.

Ξηλώνω τα πάντα (κάρτες, μνήμες, CPU), τα ξανακαθίζω. Τίποτα, τα ίδια.

Αφήνω μόνο μία μνήμη απ' τις 3, μπαίνει και παίζει κανονικά. Clockάρω λίγο δοκιμαστικά, πάλι lockup. Stock πάλι, 2η από τις 3 πάνω, δεν παίζει. Κάνω τράμπα στις θέσεις τους, και παίζει. Βάζω και την τρίτη, δεν παίζει. Κάνω ξανα τράμπα στις θέσεις, και παίζει. Clockarω. Ξανακολλάει. Stock για 24ώρες, όλα καλά. Ξαναclockάρω ελαφρά, το δέχεται. Μετά από 24 ώρες, ξαναclockάρω μέχρι το τέρμα, και το δέχεται. Από τότε, όλα καλά.

Περίληψη: μια μέρα, έτσι στην ψύχρα, σταματάει να δουλεύει. Για να επανέλθει μετά από 3 μέρες, χρειάστηκε λύσιμο, προοδευτικά δέσιμο (με κάποιο χρόνο λειτουργίας μεταξύ κάθε νέου part), και προοδευτικά clocking (με κάποιο χρόνο μεταξύ κάθε νέου βήματος). Ποτέ δεν κατάλαβα τι έπαθε, ή τι έφταιγε. Πολύ ψυχοφθόρο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...