BiSoNaSs Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι τεχνικός δικτύων και συστημάτων πληροφορικής και δουλεύω σε εταιρεία πληροφορικής εδώ και αρκετά χρόνια. Σκέφτηκα το εξής. Σχεδόν όλοι μας ασχολούμαστε με computers . Με πολλούς από σάς κάνουμε και την ίδια δουλειά. Μερικοί από εμάς αντιμετωπίζουμε βλάβες στα PC σχεδόν καθημερινά. Θα ήθελα να γίνει μια ανταλλαγή εμπειριών και όλοι να γράψουν την πιο περίεργη βλάβη που είχαν το πώς αυτή η βλάβη επηρέαζε το όλο σύστημα και το πως τελικά επιδιορθώθηκε. Το χειρότερο πράγμα στην δουλειά μας , είναι όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που δεν μας έχει ξανά παρουσιαστεί . Σίγουρα κανείς δεν τα ξέρει όλα. Και σίγουρα ότι έτυχε σε κάποιον, αύριο μπορεί να τύχη και σε άλλον. Ας ανταλλάξουμε λοιπόν λίγες εμπειρίες ώστε να γίνουμε όλοι λίγο καλύτεροι. Υ.Σ Θα παρακαλούσα να μην επιδοθούμε σε “Quοtes” διορθώνοντας άλλους η παίζοντας τους πολύξερους. Ας γράψει ο καθένας απλά , την πιο περίεργη βλάβη που έχει συναντήσει.
wannaplay Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 sfalma kata thn egatastash twn windows.moy vgaze sfalma sthn antigrafh arxeiwn.telika eftaige o diskos
asmilon Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατι δε κανεις την αρχη εσυ που εφτιαξες το τοπικ? ;-) Συνηθως οσα θεματα ξεκινανε ας ανταλλαξουμε εμπειριες κλπ, χωρις να δινει αυτος που ξεκιναει την δικια του εμπειρια, δε προχωρανε καλα. Φιλικα στο λεω επειδη θα ειναι ενδιαφερον να εξελιχθει...
sheepfish Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 tha simfwnisw apoolita me ton asmilon!pantws paidia an thelete kana peiramatozwo ,sas diwn to pc mou gia ena test dokimi! einai megali proklisi,sas lew!ton exw 6 xronia kai opote parousiazei vlavi,den einai kamia apo tis sandardvlaves pou mporeis na veis eykola tin lisi mesa apo kana topic!!vasika na kanw kai mia erwtisi!den ton exw katharisei pote mesa to pc,opws lene diafora se ena allo topic peri katharismou!paizei gia ayto exw ola ayta ta problems isws!einai tosa polla pu de grafonati pantws!an to thelete gia kamia dokimi pantws steilte minima,!xaxa
BiSoNaSs Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Είμαι στο γραφείο και είχα λίγο δουλειά, για αυτό δεν ξεκίνησα εγώ Λοιπόν, πριν Κανά χρόνο πάω σε μια εταιρεία που είχε βλάβη το ότι ένα PC δεν μπορούσε να δει το δίκτυο. Πάω εκεί και βλέπω ότι ι κάρτα δικτυού του υπολογιστή δεν έκανε link. Κοιτάω το pc από πίσω και βλέπω τα σωστά λαμπάκια ανάμενα πάνω στην κάρτα. Πηγαίνω στο άλλο δωμάτιο που ήταν ένα το switch και βλέπω ότι το switch είχε κάνει κανονικά Link στα 100 με την συγκεκριμένη κάρτα αλλά το PC τίποτα. Δίκτυο όχι διαθέσιμο, με κόκκινο Χ κάτω δεξιά στην κάρτα δικτύου. Αρχίζω και παίζω με τις ρυθμίσεις της κάρτας , αυξομειώνοντας την ταχύτητα κτλ. Τίποτα. Δεν έκανε Link πουθενά. Κατεβάζω τους τελευταίους Drivers , τίποτα τα ίδια. Bios update δεν έκανα διότι το pc Δούλευε κανονικά ένα χρόνο όποτε χλωμό να έφταιγε αυτό. καλά εννοείτε είχα αλλάξει όλα τα καλώδια αλλά τίποτα. Παίρνω τον μετρητή να τεστάρω το κανάλι. Μου δείχνει ότι ένα ζεύγος του UTP είναι off , αλλά συνειδητοποιώ ότι δεν είναι ζεύγος που επιρεάζει Ethernet συνδεσμολογία. Ήταν από τα ζεύγη που δεν χρησιμοποιούνταν .Το φτιάχνω και αυτό τέλος πάντων αφού το είδα αλλά Τζίφος. Τίποτα. Μετράω απόσταση με τον μετρητή 45 feet , ΤΡΙΧΕΣ, δεν εφταιγε αυτό, κοιτάζω για καλώδια ρεύματος κοντά που μπορεί να έκαναν παρεμβολές τίποτα. Ο μετρητής εντομετάξη περνούσε όλα τα τεστ του καναλιού με οκ… Το switch έκανε link , τα λαμπάκια στην κάρτα πίσω ανάβανε κανονικά, αλλά το pc τίποτα. Η κάρτα ήταν onboard. Λέω να βάλω άλλη κάρτα μέσα , είχα καταλήξει σε hardware πρόβλημα της κάρτας. Αλλά είχα άλλο ραντεβού και η ώρα είχε περάσει οπότε το πείρα μαζί μου το pc me δελτίο αποστολής για επισκευή στο γραφείο. Το φέρνω πολύ αργότερα στο γραφείο τίποτα.. τα ίδια έκανε . Τα είχα πάρει στο κρανίο. Και εκεί που ήμουν έτοιμος να βάλω pci κάρτα δικτυού μέσα κάποια στιγμή πάω να το ανοίξω , και δεν ανοίγει. ΟΠΑ λέω …του βγάζω το ρεύμα Κανά λεπτό, το ξαναβάζω και παίρνει κανονικά μπρος. Καλά λέω ας αλλάξω και το τροφοδοτικό γιατί πλησιάζει η ώρα του. Αλλάζω το τροφοδοτικό, και ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ, H onboard Κάρτα δικτυού πείρε μπρος όλα δούλευαν τέλεια. Το πάω πίσω με το αλλαγμένο τροφοδοτικό , ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ , το PC δουλεύει ένα χρόνο τώρα ΑΨΟΓΑ. ¨Άκου να δεις.. Σπάνιο μεν. Αληθινό δε.
gtsamis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 1. Καινούργιος υπολογιστής έρχεται για εγκατάσταση εσωτερικού modem...αν το modem ήταν καρφωμένο μέσα στην PCI ΔΕΝ άνοιγε ο υπολογιστής...βραχυκυκλωμένο (?!?). Αντικατάσταση με καινούργιο και όλα ΟΚ! 2. Εγκατάσταση νέου CD Recorder εσωτερικού σε retail συσκευασία, μάρκας SONY Δεν διαβάζει κανένα CD με αποτέλεσμα τα ίδια και κατά την εγγραφή... Αντικατάσταση με νέο μιας και στο κατάστημα είχαμε αρκετά αυτής της μάρκας....τα ίδια! Αντικατάσταση με άλλο LITEON......τα ίδια! Αντικατάσταση τροφοδοτικού...ΟΛΑ ΟΚ!!!! Προσοχή στις μαϊμούδες και στους κινέζους!!! 3. Εγκατάσταση απλού LAN σε γραφείο. Προμήθεια νέου switch και κάρτας δικτύου όλα μάρκας D-Link και εγκατάσταση στο χώρο. Η κάρτα δικτύου σε PC που είναι έτοιμο για σύνδεση στο LAN. Όλα ΟΚ! Μετά από περίπου 2 - 3 ώρες χρήσης του καινούργιου στο δίκτυο υπολογιστή, ξαφνικά τον βγάζει εκτός δικτύου παρότι δείχνει συνδεδεμένος. Έλεγχος κάρτας δικτύου, drivers, network settings, firewall (μπα!) και ως δια μαγίας η λύση δόθηκε.....με εγκατάσταση ανεμιστήρα κουτιού....Διάγνωση: Υπερθέρμανση..!
asmilon Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Πολυ κουλο οντως αυτο BiSoNaSs! Ενα προσφατο που θυμαμαι ηταν με ενα μηχανακι που το ειχα στησει σε ενα γραφειο. Στο εργαστηριο μου δουλευε κανονικα, οποτε το πηγα εκει περα εστησα συσκευες που ειχε αυτος εκει, εκτυπωτη HP USB, καμερα USB και ασυρματο πληκτρολογιο/mouse της ΜS και του εδειξα οτι δουλευαν κανονικα. Μετα απο μερικες μερες με παιρνει και μου λεει οτι οταν ξεκιναει ο υπολογιστης και παει να μπει στα ΧΡ δε φορτωνει την εικονα τους και κολλαει εκει, οποτε παταει το reset αρκετες φορες ωσπου να μπει τελικα. Το παιρνω παλι πισω το ελεγχω για τροφοδοτικο, μνημες, καρτα γραφικων, ημουν ετοιμος να ξαναπερασω τα Win, αν και σε εμενα ξεκινουσε κανονικα το μηχανημα και εμπαινε στο λειτουργικο. Οποτε το ξαναπαω πισω, εχοντας υποψιαστει οτι κατι παιζει στις συσκευες που βαλαμε εκει. Τελικα εφταιγε ο εκτυπωτης!!! Oποτε συνδεοταν και πηγαινα να ξεκινησω το μηχανημα κολλουσε στην εκκινηση! Η λυση?? BIOS Update! Μολις το εκανα εστρωσε και δουλευε αψογα μετα, οποτε ηταν κολλημα της μητρικης με τις USB. Για την ιστορια η μητρικη ηταν MSI με NForce για AMD 64 δε θυμαμαι το μοντελο ακριβως...
alkisg Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Ξεκινώ για στήσιμο κάποιου PC. Format. Τελειώνει κανονικά. Εγκατάσταση των 98. Κόβεται στη μέση και αναφέρουν πρόβλημα στο δίσκο. Άντε λέω, χαλασμένος MBR. fdisk /mbr, ξανά partitions, ξανά format. Πάλι πρόβλημα στη μέση της εγκατάστασης των Windows. Για να μην τα πολυλογώ μετά από ΠΟΛΛΕΣ ώρες διαδοχικών φορμάτ μου ήρθε η ιδέα fc /b a:\format.com c:\windows\command\format.com και ήταν διαφορετικά. Είχα κάνει bootable δισκέτα από τα 98, δεν είχε γραφεί καλά το format.com αλλά δεν έβγαζε κανένα σφάλμα, ούτε κατά την ανάγνωση ούτε κατά την εκτέλεση!!! Μπορεί π.χ. να είχαν πειραχτεί τα δεδομένα που γράφει στο FAT ή κάτι τέτοιο... Λύση; Copy του format σε άλλη δισκέτα και όλα ΟΚ.
Executor Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Ένας απλόσ Η/Υ από ένα λογιστήριο μην φαντάζεστε κανένα θηρίο...Αναφορά προβλήματος : Δεν ανοίγει καθόλου! Ένα τροφοδοτικό στο χέρι και επίσκεψη στον πελάτη.Πραγματικά το PC δεν έλεγε να ανοίξει.Βάζω το PC σε οριζόντια θέση και αλλάζω το τροφοδοτικό...Πατάω το κουμπί και να που άναψε κανονικά και όλα ηταν ΟΚ.Το κλέινω και το βάζω στην θέση του σε κάθετη πλέον θέση...Πατάω να ανοίξει....ΤΙΠΟΤΑ!!!Το βγάζω απο την θέση του το ξαναβάζω σε οτιζόντισ θέση...και άνοιγε κανονικά.Υποθέτω κανένα γυμνο καλώδιο και θα ακουμπάει στο σασί και θα γίνετε βραχυκύκλωμα...ΜΠΑ ολα στην εντέλεια.Να μην τα πολυλογώ ακόμα και το παλιό το τροφοδοτικό ήταν ΟΚ απλά ήθελε μια φλάτζα σε μια βίδα κάτω απο την μητρική γιατί όπως καταλάβατε η Μ/Β ήταν ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ! Πως γλύτωσα το τρελάδικό ακόμα το σκέφτομαι!!! Τι έχετε να πείτε ????
shodan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Αντικατάσταση εσωτερικού μόντεμ με ένα εξωτερικό USB, έλα όμως που δεν καθόταν με τίποτε.. Μπορεί να έκανες 15 κλήσεις κ ζήτημα αν θα συνδεόταν μια φορά.. έκανες απεγκατάσταση τους οδηγούς και ξανά από την αρχή, συνδεόταν κανανικά μια φορά και μετά πάλι πάπαλα.. -Γιατί δεν μου καθόταν οέο? -Γιατί στον υπολογιστή υπήρχε εγκατεστημένος εκτυπωτής.. -Κουφό? κ όμως οι οδηγοί του εκτυπωτή ήταν υπέυθυνοι για το όλο θέμα.. όταν απεγκαταστάθηκαν λειτούργησαν όλα κανονικά..
vagpap Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 M/B Soyo 5EHMv1.3 CPU AMD k6-2@500 Soundblaster PCI128... Για να δουλέψει η κάρτα ήχου, έπρεπε στο boot να μπω στο BIOS και να βγω. Σε αντίθετη περίπτωση, παρόλο που το σύστημα την αναγνώριζε, τα Windows φαινόταν να τη βλέπουν, κλπ κλπ κλπ... κατά την προσπάθεια αναπαραγωγής οποιοδήποτε ήχου το σύστημα έβγαζε σφάλμα ("Ο πόρος του συστήματος χρησιμοποιείται"). BIOS update, Drivers update, OS update αλλά τίποτα δεν έγινε. Η κάρτα δούλευε κανονικά σε οποιοδήποτε άλλο pc... Η μητρική έπαιρνε οποιαδήποτε άλλη κάρτα κανονικά... Δεν έγινε ποτέ fixed το θέμα, και δε βρήκα ποτέ μια λύση (είχα ψάξει παντού όμως...)
papabiris Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 ενα περιεργο και απο μενα: εχω wireless στο σπιτι ολα της level one.usb sticks kai modem-router.καθε φορα που προσπαθουσα να ενεργοποιησω τον e-mule επεφτε το σημα και δικτυο γιοκ.το προβλημα δεν λυθηκε.απλα βγηκε εκτος ''μοδας'' ο μουλαρης και δεν εβρισκα οτι ηθελα και αρχισα να χρησιμοποιω αλλα p2p.
skullman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Παλιός Ρ3 800άρης με ασύρματη κάρτα u.s. robotics. Την έβλεπε. την εγκαθιστούσε αλλά ενώ έβλεπε το ασύρματο δίκτυο, η κάρτα δεν έκανε εκπομπή δεδομένων! Αφαίρεση κάρτας ήχου, με τα πολλά δούλεψε. Την ξαναβάζω, τα ίδια. Μετά από κάμποσα reboot δουλέψανε μαζί. Τον κλείνω και επιστρέφω την επόμενη μέρα. Τα ίδια!!! Το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάσταση της κάρτας από μια Level one. Σημείωση: Η κάρτα σε άλλον Η/Υ παρόμοιας τεχνολογίας δούλευε και δουλεύει κανονικά.
snowman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Ένα PC δεν τύπωνε στον PR2 (IBM dot-matrix για παραστατικά τραπεζων κυρίως)...Ρε καλέ μου, ρε χρυσέ μου...καλώδιο αλλαγή, εκτυπωτή αλλαγή, format....ότι άλλη ταρζανιά μπορείτε να φανταστείτε.... Τελικά είχε χτυπήσει η σειριακή πόρτα στο mobo.....και εγώ το κεφάλι μου στον τοίχο...
Cyric Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 lol guyz! Wraio thread! Epanasindesh enos IBM 300GL(Celeron 300) se trapeza. Epairne mprosta to pc, ola ta lampakia anamena kanonika, h othonh edeixne oti einai sindemenh kanonika alla to lampaki ths htan portokali kai den edeixne eikona me tipota.. tsekaroune thn othonh se allo pc douleve kanonika.. vazoune allh othonh sto mhxanhma, ta idia.. oloi oi anemisthres sto 300gl na doulevoun. Egw ws newbie anevasa 5 pc siemens apo to ypogeio(alles arxaiothtes afta...) kai evgazan ola to idio provlhma kai me ton sklhro ton prwto kai me tous allous. Pianei ena palikari vraxykyklwnei to trofodotiko toy IBM kai THAVMA!!! Doulevei!!! Fortwnei windows ola kanonika. Kanoume ena restart kai 3ana boot. Ta idia.... Re gamwto ti na ftaiei, ti na ftaiei... Pws erxetai se ena palikari kai vgazoune to pontiki... E to pc den 3anaevgale problhma.. To G@mwpontiko vraxikyklwne thn mhtrikh... Kai egw to koroido eprepe na 3anakatevasw 5 pc 2 orofous katw...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.