Προς το περιεχόμενο

Cine-riddles

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το μυαλο μου και μενα στην αρχη πηγε στην αλλη τριαδα(δυαδα για την ακριβεια,γιατι ο bunuel ηθελε ψαξιμο) αλλα κολλησα στην αγγλικη υπηκοοτητα του (τουλαχιστον ανισου,για να μη πω τιποτα βαρυτερο) hitchcock.

λοιπον, ο γριφος: (ζωντανος) σκηνοθετης με ελαχιστες ταινιες στο ενεργητικο του(που καποια στιγμη αρνειται να σκηνοθετησει ταινια, η οποια τελικα καταληγει στα χερια γνωστου ψυχωτικου που ηδη εχει αναφερθει στο topic). ο σκηνοθετης συνεργαστηκε με γνωστη ηθοποιο. 3 χρονια μετα τη συνεργασια, η ηθοποιος παιζει σε εκπληκτικο θριλερ-τρομου. ποιο ειναι αυτο το θριλερ-τρομου?

αρχιστε τη σκεψη και τις δοκιμες και οποτε θελετε hint ζητηστε.

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι απέκλεισα την Kidman και την Naomi Watts.

Για δώσε κανά hint.

Δώσε hint για τον πρώτο σκηνοθέτη, τον με ελάχιστες ταινίες (πάει το μυαλό μου στον Malick αλλά δεν είμαι σίγουρος).

Ωπα, hold your horses. Είναι ο Malick ο πρώτος σκηνοθέτης; :D

Για να δούμε.... :)

Δεύτερο Edit: Το βρήκα! :mrgreen: (νομίζω)

Ο πρώτος σκηνοθέτης είναι ο Terrence Malick. Απέρριψε πρόταση να σκηνοθετήσει το Elephant Man, το οποίο σκηνοθέτησε τελικά "παρανοϊκός" (διαμαρτύρομαι για τον όρο) σκηνοθέτης, ο David Lynch.

Στο Badlands (1973) σκηνοθετεί την Sissy Spacek, η οποία τρία χρόνια αργότερα εμφανίζεται στον ομώνυμο ρόλο του Carrie (1976), από το πρωτόλειο μυθιστόρημα του Stephen King.

Άρα η απάντηση είναι: Carrie (1976).

Σωστό ή λάθος;

Δημοσ.

well done!!!εντυπωσιακο!

με κανα-δυο hint θα γινοταν αρκετα ευκολο νομιζω, πχ μ'ενα hint για de palma(σκηνοθετης του carrie).

οποτε ειναι σειρα σου για γριφο.

• Super Moderators
Δημοσ.

To έδωσε το "(ζωντανος) σκηνοθετης με ελαχιστες ταινιες στο ενεργητικο του" - το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στον Malick. Το "ζωντανός" απέκλεισε τον Kubrick (και την Nicole Kidman).

Δώστε μου λίγα λεπτά... :)

-------------------------------------

Η πλοκή:

α. Ένας μεγάλης γκάμας και φήμης ηθοποιός παίζει (για πρώτη φορά) το ρόλο του κακού σε ταινία του Σκηνοθέτη.

β. Σε μια ταινία για μια ωραία κομπίνα/κλοπή, λαμβάνει μέρος ηθοποιός που την προηγούμενη χρονιά είχε παίξει σε έργο του Σκηνοθέτη.

γ. Ο Σκηνοθέτης έχει σκηνοθετήσει τη σύζυγό του πάνω από μία φορά.

Αναζητούνται:

1. Το όνομα του Σκηνοθέτη

2. Το όνομα της γυναίκας του Σκηνοθέτη

3. Η ταινία του Σκηνοθέτη στην οποία η σύζυγος του Σκηνοθέτη έλαβε Όσκαρ Καλύτερου Α' Γυναικείου Ρόλου.

• Super Moderators
Δημοσ.
μήπως μιλάμε για τζόελ κοέν, φράνσις μακ ντόρμαντ, φάργκο?

Ορθόν. :-D

Μάλλον εύκολο έβαλα.

Δημοσ.

τον πιανίστα θέλαμε να φάμε μ' ένα οπλάκι

αλλά αυτός το έσκασε και πήγε βουναλάκι

εκεί γνώρισε μια κοπελάρα λιχουδιά

έλα που εκείνη θα μίλαγε βαρβαρικά

* κάπως κολλάει τώρα η κοπελάρα μ' έναν μούσια με γυαλιά.

άρα ποια χώρα σας παιδεύει ρε παιδιά? :)

Δημοσ.

Να υποθεσω οπου πιανιστας ΕΙΤΕ Τζεφρυ Ρας ΕΙΤΕ Αντριαν Μπροντυ?

Αν ειναι το δευτερο η κοπελαρα ειναι Νταλας Μπραις Χαουαρντ απο σκοτεινο χωριο?

Βασικα ΤΙ ζηταμε?

Δημοσ.

λάθος υποθέσεις. για να βοηθήσω. θέλουμε να φάμε τον πιανίστα

μ' ένα οπλάκι, δηλαδή? να πυροβολήσουμε έναν πιανίστα. συνεχίστε...

Δημοσ.

Ο πιανίστας φέρνει σε Truffaut όντως, τα υπόλοιπα για μένα σε Barry Lyndon, ο μουσάτος με τα γυαλιά ο Kubrick. (; ) Χώρα ψάχνουμε; Της κοπελάρας; Πρωσία ήταν; Δεν θυμάμαι...Ή κάποια σκανδιναβική...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...