Προς το περιεχόμενο

Εμπειρία απο ebook

kgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καιρό τώρα ζαχάρωνα ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Είχα πολλά (αγγλικά)βιβλία κατεβασμένα απο ιντερνετ αλλά έπρεπε να τα τυπώνω για να τα διαβάσω. Ψάχνοντας για κατάλληλες συσκευές κατέληξα στο συμπέρασμα πως τ ιδανικό ebook πρέπει να έχει τις κατάλληλες προυποθέσεις:

*Να πάιρνει αρκετά φορμάτ βιβλίων

*Να έχει μεγάλη οθόνη

*Να μην ζεστένεται, να έιναι ελαφρύ

*Να έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας

*Να είναι φτηνό

*Να διαβάζεται στα 3 Β, δηλαδή Bed, Beach, Bathroom.

Ψάχνοντας παραπέρα η συσκευή που πληρούσε τις παραπάνω προυποθέσεις ήταν η παρακάτω: http://www.ebooktechnologies.com/toureti2.htm

Η μπαταρία κρατάει 15 ώρες περίπου, η οθόνη είναι αφής 7" με 4 αποχρώσεις του γκρί και το κυριότερο είναι πάμφθηνο.Τελικά το παρήγγειλα απο αμερική μέσω ebay και κόστισε με τα μεταφορικά και κάρτα μνήμης 120Ε. Βέβαια υποστηρίζει μόνο αγγλικά αλλά είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στον κόσμο των ebooks.

Δημοσ.

Το έχω εδώ και 3 ημέρες και μπορώ να πω πως δουλεύει πάρα πολύ καλά! Είναι σαν βιβλίο τσέπης, χωράει αρκετά μεγάλη ποσότητα κειμένου ταυτόχρονα στην οθόνη και διαβάζεται άνετα ακόμα και με δυνατό ήλιο. Επίσης έχει ενσωματομένο λεξικό και πατάς όποια λέξη θες την ώρα που διαβάζεις και στην εξηγεί.

Η οθόνη είναι όλα τα λεφτά και διαβάζεται άνετα παντού. Πραγματικά είμαι 1000% ικανοποιημενος.

Δημοσ.

Επειδή το έχω ψάξει το θέμα πολύ, στην Ελληνική αγορά δεν υπάρχει τίποτα. Και στην παγκόσμια αγορά το πιο ευχρηστο reader είναι αυτό που αγόρασα. Μετά απο κάποιες ημέρες χρήσης και πολύ πολύ διάβασμα, μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Πάντως απο ebay είναι πολύ γρήγορο και πολύ φτηνό να το αποκτήσεις.

Δημοσ.
Not bad. Kαι η τιμή λογική.

Αλλά προτιμώ τα PDA μου.

Καλοδιάβαστο :D

στο pda διαβαζονται με ανεση ebooks ή σου βγαινουν τα ματια?κειμενο μιλαω οχι big pictures:)

Δημοσ.
στο pda διαβαζονται με ανεση ebooks ή σου βγαινουν τα ματια?κειμενο μιλαω οχι big pictures:)

Αν έχεις όρεξη όλα γίνονται! Πρόσφατα διάβασα όλη την τριλογία Foundation του Asimov στη οθόνη του Ν80. (2 ίντσες)

Δημοσ.
Επειδή το έχω ψάξει το θέμα πολύ, στην Ελληνική αγορά δεν υπάρχει τίποτα. Και στην παγκόσμια αγορά το πιο ευχρηστο reader είναι αυτό που αγόρασα. Μετά απο κάποιες ημέρες χρήσης και πολύ πολύ διάβασμα, μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

kgian τώρα που το έχεις στα χέρια σου κοίταξες αν μπορεί να γίνει κάτι με τα ελληνικά? Δεν μιλάω για το λεξικό - απλά να βλέπει ελληνικούς χαρακτήρες.

Δημοσ.

Απο ότι μπόρεσα να κάνω,η μόνη λύση για ελληνικά είναι να μετατρέψεις το κείμενο σε εικόνες και να τα περάσεις σαν εικόνες. Βέβαια αυτό πιάνει περισσότερο χώρο.

Άρα πρακτικά μάλλον δεν γίνεται τίποτα με τα ελληνικά. Ευτυχώς βέβαια δεν έχω κανένα ελληνικό βιβλίο και ξέρω αρκετά καλά αγγλικά.

Σχετικά με τον φίλο Anagnostou, αφού διάβασες τα foundation στις 2 ίντσες θα ξετρελαθείς με ένα τέτοιο μηχανάκι. Η πλάκα είναι πως και εγώ foundation διαβάζω τώρα!

Εντωμεταξύ ήμουν πολύ σκεφτικός για την αποστολή απο αμερική λόγω τελωνείων κλπ. Τελικά ο πωλητής αστέρι, διάλεξε απο μόνος του να το δηλώσει gift και έφτασε σε 4 μέρες κυριολεκτικά!

Δημοσ.

Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση, αλλά ήμουν καλεσμένος σε ένα τριήμερο όργιο και τώρα ξεμπέρδεψα.

Σίγουρα δεν είναι κάτι που ο καθένας θα απαντήσει με κατάφαση.

Προσωπικά έχω διαβάσει δεκάδες ebooks με τα pdas μου. Σε μια 3,5 ιντσών οθόνη, είναι ακόμη πιο άνετο από την τωρινή 2,8 που έχω. Και βέβαια, υποστηρίζει και ελληνικά.

Και από την άλλη, το βάρος παίζει και αυτό το ρόλο του. Το pda είναι πανάλαφρο και δεν κουράζεσαι να το κρατάς, όταν είσαι ξαπλωμένος.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε Kgian βρήκα την συσκευή στο ebay Αμερικής αλλά ο πωλητής μου λέει πως δεν την πουλάει εκτός Αμερικής & Καναδά.

Μήπως αφού του στείλω μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να συμφωνήσει τελικά;

Σε παρακαλώ ενημέρωσέ με πως να κινηθώ για να αποκτήσω όπως και συ την συσκευή.

Και κάτι για όλους όσους θελουν να αποκτήσουν ηλεκτρονικά βιβλία στα Ελληνικά, μιλάμε για έλληνες & ξένους συγγραφείς -φυσικά δωρεάν- & βεβαια σε μορφή εικόνων Pdf.

Στο http://www.greek-fun.com/index.php?&act=SF&s=&f=211

Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων περιμένω απάντηση.

Δημοσ.

Συνεννοήσου μαζί του. Στέλνει σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε για τον ίδιο, τον Kascarlett ή κάπως έτσι. Απλά θέλει πρώτα να επικοινωνήσεις για να σου πει πως δεν τα καλύπτει η εγγύηση στην ελλάδα και πρέπει να βάλεις και ανταπτοράκι για το τροφοδοτικό 110-->220ν.

Δημοσ.

Λίγο τσιμπημενο... αλλα ομολογουμένως πρακτικό.

Πραγματικα, νομίζω πως υπαρχει μεγάλη δυνατότητα αναπτυξης του συγκεκριμένου τύπου συσκευών.

Αναμονή να βγουν νεες φθηνότρες συσκευες με υποστήριξη ελληνικων. ;)

Σε πέντε χρόνια, και με εκφώνηση των κειμένων!!! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...