Προς το περιεχόμενο

Διαρροή ρεύματος (στατικος ηλεκτρ.?)

ipnotistis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. Έχω έναν υπολογιστή ο οποίος όταν ακουμπάω το σασί του με τινάζει. Έχω ηλεκτρικό κατσαβίδι και όταν το ακουμπάω, ανάβει το φωτάκι του. Στατικός λογικά δεν θα είναι ετσι? Για να μή με τινάζει, πρέπει να βγάλω απο το ρεύμα ΚΑΙ το καλώδιο του υπολογιστή, και το καλώδιο της οθόνης (την έχω γειώσει).. Τι φταίει? Φοβάμαι κιόλας μήν μου προκαλέσει κανένα πρόβλημα στα εξαρτήματα αν και το πρόβλημα αυτο παρουσιάστηκε μήνες και δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα (ο υπολογιστης ήταν κατεβαστήρι μονο)

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συνηθως αυτο ειναι απο διαρροη τροφοδοτικου :-?

Δοκιμασε με αλλο αν εχεις ή λυσε το τροφοδοτικο και ακουμπησε το στο πλαι χωρις να ακουμπαει το κουτι σου...

Δημοσ.

Σε μένα, που είχα κάποτε τέτοιο πρόβλημα, είχε πρόβλημα η γείωση. Βέβαια αν έχεις διαρροή δεν είναι ό,τι καλύτερο για τασ ηλεκτρονικά.

Δημοσ.

Είναι ένα από τα δύο που λένε τα παιδιά πιο πάνω ή και τα δύο. Έλεγξε το!

Μπορείς επίσης να γειώσεις το κουτί το ίδιο. (π.χ. με ένα καλοριφέρ)

Δημοσ.

σιγουρέψου οτι η πρίζα σου έχει γείωση...

σε μερικά παλιά σπίτια με ξύλινα πατώματα πολλές φορές δέν περνάγανε γείωση παρά μόνο στην κουζίνα & στο μπάνιο.

Εγώ αναγκάστηκα να φέρω γείωση από τον πίνακα έχοντας πέσει σε αυτή την περίπτωση.

Δημοσ.

Αν ακουμπάς το ηλ. κατσαβίδι στο σασί και ανάβει το φωτάκι δεν νομίζω να είναι πρόβλημα γείωσης.. πιο λογικό μου φαίνεται να ειναι διαρροή τροφοδοτικού..

Δημοσ.

to dokimastiko anabi = fasi=diaroi apo trofodotiko aplo alla mpori na kano kai lathos mono me organaki tha sigoureftis na metrisis tasi

kanonise min pathis kamia ilektropliksia kai tha eisai o protos pou pige apo pc

kai meta tha arxisoun sta kanalia plisi ekgefalou ston kosmo oti i ipologistes skotonoun. seirial tha ginoume kai emeis sto forum filaki gia tis xrisimes sinvoules mas :P

Δημοσ.
Γειά σας. Έχω έναν υπολογιστή ο οποίος όταν ακουμπάω το σασί του με τινάζει. Έχω ηλεκτρικό κατσαβίδι και όταν το ακουμπάω, ανάβει το φωτάκι του. Στατικός λογικά δεν θα είναι ετσι? Για να μή με τινάζει, πρέπει να βγάλω απο το ρεύμα ΚΑΙ το καλώδιο του υπολογιστή, και το καλώδιο της οθόνης (την έχω γειώσει).. Τι φταίει? Φοβάμαι κιόλας μήν μου προκαλέσει κανένα πρόβλημα στα εξαρτήματα αν και το πρόβλημα αυτο παρουσιάστηκε μήνες και δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα (ο υπολογιστης ήταν κατεβαστήρι μονο)

ΚΑΛΕΣΕ ΑΔΕΙΟΥΧΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΗΛΕΚΤΡΟΠΗΞΙΑΚΟ ΡΕΛΛΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ.

Δημοσ.

To ίδιο ακριβώς παθαίνω και γώ με το pc μου.Το τροφοδοτικό είναι καινούριο και δεν καταλαβαίνω τι φταίει.

Πάντως δεν το κάνει συνέχεια.Ηλεκτρολόγο να φωνάξω?Τίποτα καλύτερο?Γιατι οι ηλεκτρολόγοι είναι δυσεύρεστοι στην εποχή μας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...