gantemis13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπερα συναδελφοι.Κατεληξα τελικα στο να αγορασω επεξεργαστη.Ειμαι σε διλλημα.Αmd 4600x2 η opteron165 dual core.Και οι δυο socket 939 και θα κατσουν πανω σε μητρικη dfi lan party d.To βασικοτερο.Υπαρχει πιθανοτητα ασυμβατοτητας του opteron165 με τη μητρικη;Και κατα δευτερον απο επιδοσεις εχουν διαφορες;Παρακαλω,αν γινεται,σε συντομη βοηθεια σας!!!
billpeppas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 1) Opteron 165 all the way, διότι: α) Έχει την διπλάσια cache ( εντάξει, το κέρδος δεν εμφανίζεται παντού, ούτε είναι κάτι το τρομερό ) β) Πολύ καλύτερο average overclocking γ) Νεότερο rev DCA δ) Καλύτεροι IMC ( Integrated Memory Controller ) Υποστηρίζεται μια χαρά από την μητρική. Μάλιστα θα σου πρότεινα να βάλεις κάποιο από τα 2 BIOS που αναφέρω εδώ, δηλαδή το 704-2BTA ή το 0406. Και τα δύο αυτά BIOS θα τα βρείς στην διεύθυνση http://tony.i4memory.com
gantemis13 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Καλημερα σας.Επανερχομαι με μια απορια.Οamd opteron 165 κανει δουλεια για χρηση δορυφορικης καρτας(εχω μια Skystar2)συν ολα τα αλλα που εχω αναφερει;
mathanasakis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Όλα είναι και θέμα τιμης και για τις επιδόσεις έχει σημασία και η μνήμη. Πριν από 4-5 μήνες αγόρασα έναν Οπτερον 148(2200 MHz) ο οποίος κουμπωσε πάνω στην ίδια μομπο(σε μητρικη dfi lan party) την ίδια περίοδο 2 φίλοι αγόρασαν από 1 3700 (2200 MHz και αυτός)(έχουν την ίδια μητρική με εμένα). Αποτέλεσμα εγω έδωσα περισσότερα ευρόπουλα και έχω λιιιιγο χειρότερες επιδόσεις(έχουμε διαφορετικές μνήμες βέβαια με τα παιδιά). Τώρα ευχόμουν να ειχα παρει τον 3700 και με τη διαφορά της τιμής καραμέλες. Ίσως να μην βοηθώ μιας και αναφέρομαι σε 1πύρηνους αλλά αν ο 4600x2 είναι φθηνοτερος προτήμισέ τον διαφορετικά αν σου κάτσει παρόμοια περίπτωση με μένα τα παραπάνω που θα δώσεις δεν θα έχουν αντίκρισμα. Καλή η dfi έτσι?
billpeppas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Πριν από 4-5 μήνες αγόρασα έναν Οπτερον 148(2200 MHz) ο οποίος κουμπωσε πάνω στην ίδια μομπο(σε μητρικη dfi lan party) την ίδια περίοδο 2 φίλοι αγόρασαν από 1 3700 (2200 MHz και αυτός)(έχουν την ίδια μητρική με εμένα). Αποτέλεσμα εγω έδωσα περισσότερα ευρόπουλα και έχω λιιιιγο χειρότερες επιδόσεις(έχουμε διαφορετικές μνήμες βέβαια με τα παιδιά) Αν βάλεις στο ίδιο σύστημα, τον Opteron σου και τον Athlon 64 3700+ του φίλου σου, θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις στην CPU ( βασικά ο Opteron θα έχει ένα μικρό κ αμελητέο προβάδισμα ~1% ) Τώρα ευχόμουν να ειχα παρει τον 3700 και με τη διαφορά της τιμής καραμέλες. Τώρα απλά ρίχνεις ένα σωστό overclock στον Opteron σου ( κάτω από 2.7GHz δεν υπάρχει περίπτωση να τερματίσεις ) και δίνεις τα ρέστα στον 3700+ του φίλου σου. Τα clocks που πιάνανε οι περισσότεροι Opteron 144/146/148 δεν τα βλέπανε καν οι Athlon 64...
mathanasakis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 ο οπτερον ειναι κλοκαρισμενος στα 3GHz με αεροψυξη (όχι stock) και οι 3700+ ποτίζονται σε υδροψυξη και φτάσαν στα 3,3 και 3GHz. Να διευκρινίσω πως δεν είμαι δυσαρεστημένος με την αγορά του οπτερον απλως και μετα απο διαφορους συνδιασμους που δοκιμαστικαν με τα συστήματα των παιδιών κατέληξα στο οτι προκειται για το ίδιο πράγμα σε επιδόσεις με τους 3700, με μόνη διαφορά στην τιμή
KWSN_Men Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Εμένα δυστυχώς με αέρα ο 165 δεν έφτασε 3GHz. Τερμάτισε στα 2950 περίπου... Φτου!
gantemis13 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Παιδια πηρα σημερα τον opteron 165(dual core),εγκατασταθηκε απο τεχνικο,τα XP τον βλεπουν σαν διπλοπυρηνο και ακουσον ακουσον.Χειροτερα απο πριν τα πραγματα.Το μηχανημα σερνεται.Μη σας πω και αργοτερος απο τον Athlon3000+.Ξερω οτι δεν ειναι δυνατον να συμβαινει κατι τετοιο.Μηπως παιζει ρολο το bios;Θελει αναβαθμιση;Παρεπιπτοντως το μηχανημα δεν εχει δικετα.Πως αλλιως μπορεις να κανεις update το bios;
ninos30 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Εκτός από bios update, κατέβασε και τον driver της AMD από το site της για ΧΡ. Για να κάνεις bios update, βρές ένα bootable WIN98 cd, ξεκίνα από εκεί το PC και στην πρώτη επιλογή διάλεξε "boot from CD" και μετά διάλεξε "boot in dos promt" (ή κάπως έτσι). Αν ξέρεις τα βασικά του DOS, τρέξε το flash utility από οποιοδήποτε φάκελο που τα έχεις σώσει πχ. c:\temp\awdflash.exe xxxx.bin όπου xxx.bin το καινούριο bios
KWSN_Men Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2006 Δες εδώ Λογικά μετά από αυτό δεν θα έχεις πρόβλημα.
gantemis13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2006 Παιδια σε ποιο φακελο ειναι το αρχειο του bios για να το κανω backup;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.