Προς το περιεχόμενο

H Ellada sernetai...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

de mporeite na fantasteite ti sinaisthimata mou gemise ayto to topic!

TO KALITERO pou exw diavasei ever!

toso aplo kai lito thema kai tosa sinaisthimata...o woody allen eprep na ftasei 70+gia na ftiaxei to match point!

teoio sinothileyma...omadikotitas alla kai atomikotitas

midenismou...oute o kafkaden tha itan toso disarestimenos,oso merikoi.

oute o sartr den tha midenize toso tin aplistia tou downloading kai tis katanlwsis nerou...

ayto to topic einai "texni","fws"....pop art!

eximnisame ton triantafilopoulo gia na thapsoume ton ote!

xenerosame me tous alvanous logw tou ote!

vgikan toses maskes logw ote kai pote!

iparxun kai oi xalaroi!

eniwsa agxos(thelw na valw dsl)

gelasa,anarwtithika,evrisa....clisse attakes(10des),clisse posts,

expipnes attakes....to koryfwma tis imeras mou itan i anagnwsi ayti kai oxi o

iannis xenakis!

o tarantino an eftiaxnw tainia gia compuiterakides den tha skeftotan tetoia ploki...an kai ekei tha pigene i oli tainia...

sinexiste...

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

he he he ti na kanoume vre paidia mas bgainoun ta apothimena xronon!

ase pou kanontas downloading enisxyoume tis eteries kataskeyhs diskon

afou theloume nees xoritikothtes synexos...yparxoun polla kala mi blepete mono arnhtika to thema :)

Δημοσ.
Όπως θέλεις φίλε μου....αλλά μην παραξενευτείς αν κάποια στιγμή μπει κάποιο όριο πάνω από το οποίο θα αρχίζει ογκοχρέωση/χρονοχρέωση...

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου: αν αρχίσουν όλοι να κυκλοφορούν στους δρόμους θα γίνει μποτιλιάρισμα, αν δουλεύουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές 24 ώρες το 24ωρο στο full θα γίνει blackout, αν αφήσουν ανοιχτές όλες τις βρύσες τους θα προκύψει έλλειψη νερού, αν μιλάνε συνέχεια όλοι στο τηλέφωνο θα καταρεύσει το τηλεφωνικό δίκτυο, κ.ο.κ.

Σε οποιουδήποτε είδους παροχή υπάρχουν όρια. Αν ένας τα ξεπεράσει δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν δύο τα ξεπεράσουν πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως τα ξεπεράσουν πολλοί, το σύστημα καταρρέει.

Θεωρείς ότι φταίει το σύστημα που δεν είναι ικανό να ανταπεξέλθει στην συμφόρηση? Κανένα πρόβλημα...Ο διαχειριστής του συστήματος αυξάνει την χρέωση της παροχής με σκοπό να αποθαρρύνει την συνεχή και παράλογη χρήση της. Θες να έχεις ειδική μεταχείριση και να μην περιορίζεσαι όσον αφορά την συγκεκριμένη παροχή? Πλήρωσε παραπάνω και θα την έχεις.

Πρωτα απο ολα θελω να σου ξεκαθαρισω οτι δεν επιτιθομαι σε εσενα προσωπικα αλλα στην αποψη που εξεφρασες... Πολιτισμενοι ανθρωποι ειμαστε (το κατα δυναμειν) και κουβεντιαζουμε σωστα και με επιχειρηματα...

Ολα τα παραδειγματα που εθεσες ειναι αστοχα... Ειναι σαν μου λες y=5x και να με ρωτας ποσο ειναι το z... Εχεις μπερδεψει διαφορετικα μεγεθη μεταξυ τους ... Οσον αφορα το παραδειγμα νερου που εθεσες ειναι ακυρο διοτι το νερο τελειωνει ενω το ιντερνετ ειναι πρακτικα απειρο διοτι μπορεις να καταταξεις στα "κλειστα κυκλωματα" (δλδ δεν εχει ουτε αρχη ουτε τελος συνεπως ουτε μεση). Αλλα στην περιπτωση μας δεν ειναι η ποσοτητα του νερου, αλλα η πιεση του νερου... Σκεψου να ανοιγες την βρυση και να εβγαζε σταγονα σταγονα επι μονιμου βασεως... Θα το δεχοσουν?

Ολα ειναι θεμα σχεδιασμου και προληπτικων μετρων . ΚΑι επειδη η ADSL τεχνολογια ανηκει στον κλαδο μου ξερω οτι ειναι απλα τα πραγματα και ολα εχουν υπολογιστει αλλα οταν μιλαει το χρημα , τα πραγματα παιρνουν την φθινουσα.

Γινεται black-out διοτι μετα απο στατιστικες πολλων χρονων ξερουν τι καταναλωση να περιμενουν ανα περιοδους και οριζουν και τις "στροφες" στο εργοστασιο της ΔΕΗ. Θυμασαι το 90 κατι οταν ειχαν γινει της μοδος τα αρκουδισια τι black-out τρωγαμε; Τωρα δεν τρωμε πια γιατι ξερουν τι περιμενουν και δινουν λιγο παραπανω απο το εργοστασιο. Αλλα το παραδειγμα σου αυτο ειναι αστοχο διοτι το ζητουμενο δεν ειναι ο χρονος αλλα το ποσες συσκευες εχουμε αναμμενες... Στη περιπτωση της ADSL ξερουμε ακριβως ποσες συσκευες αναβουν (δεδομενο και υπολογισμενο το bandwidth που σου προσφερουν). Θα δεχοσουν το γεγονος , οι λαμπες σου να ακτινοβολουν το 1/10 της ενεργειας που μπορουν να βγαλουν , επι μονιμου βασεως και να στραβωνοσουν για να διαβασεις το ΜΑΧ Ιανουαριου(βραδιαζει και νωρις...);Δεν το νομιζω...

Στα αμαξια τωρα... Γινεται ακριβως το ιδιο λαθος οπως ενα DSLam... Οι ρυμοτομια(ετσι γραφεται;) προβλεπει π.χ να κυκλοφορουν 1000 αμαξια ταυτοχρονα. Το αμαξι Νο 1001 θα επρεπε να παει σε αλλη πολη (αλλο DSLam) η να πλατυνουν τους δρομους (αναβαθμιση DSLam). Αλλα που ειναι ο παροχεας και στις 2 περιπτωσεις( κρατος ο μεν , ΟΤΕ ο δε); Το αντιστοιχο παραδειγμα ειναι οτι καποιος σου λανσαρει ενα αμαξι 215 αλογων . Ξερεις εξ'αρχης οτι θα ειναι 200 στον τροχο(απωλειες γραμμης). Αλλα στο δινει με 90 αλογα αντι 200 και σου βαζει ορο οτι θα το εχεις για να πηγαινεις στη δουλεια και να παιρνεις τα παιδια απο το σχολειο αλλα οχι για να πας για καφε στη Γλυφαδα η για ποτο στη Παραλιακη! Παραλογο; Ε, ειναι! Και αυτο ακριβως εκφραζει η αποψη σου...

Το τηλεφωνο και τελος, αρκετα σας ζαλισα ... Παρομοιο με το ρευμα και τα αμαξια... Για λογους οικονομιας και επειτα απο στατιστικες , παρεκαμψαν καποιους σχεδιασμους και νομους . Δλδ μεσω πολυπλεξιας προβλεπεται π.χ να περνας απο ενα συρμα 1000 συνδρομητες. Αυτοι εχουν βαλει 10000 συνδρομητες , βασισμενοι στο γεγονος και μεσω στατιστικων οτι δεν θα μιλησουν πανω απο 1000 ατομα ταυτοχρονα στο συγκεκριμενο συρμα . Αλλα (υπαρχει παντα ενα αλλα οντως) την ωρα που εβαζα την γραμμη δεν μου διαφημισε κανεις οτι θα εχω την δυνατοτητα να μιλαω 24/7 (οπως στην περιπτωση της ADSL). Εαν ηταν ετσι και τα κανανε οπως τα εχουν τωρα και περιμενες στην ουρα ποτε θα πεσει κατω απο 1000 συνδρομητες για να μιλησεις , δεν θα σου αρεσε ουτε και αυτο... Αλλα και παλι το παραδειγμα σου ειναι ατοπο διοτι κρινονται 2 ανομοια μεγεθη . Και το τηλεφωνο και η ADSL εχουν κοινα τα μεγεθη της διαθεσιμοτητας ,της ποιοτητας (απωλειες) και της ταχυτητας . Για φαντασου να μιλαγες και να ακουγοσουν οπως ενα 45αρι δισκακι σε πικαπ 33 στροφων(επι μονιμου βασεως παντα!); Δεν θα το δεχοσουν κι αυτο...

2 και 2 κανουν 4 οπως ελεγε και ο γερο-Ζεβεδαιος... Ενα DSLam προβλεπεται να δινει π.χ 100Mbps και ειναι χωρισμενο σε κομματια των 512,1024,2048 και οτιδηποτε αλλη διαθεσιμη ταχυτητα(κβαντισμενο κοινως). Κανανε τους διπλασιασμους , αλλα δεν το κανανε να δινει 200Mbps με αποτελεσμα εσυ που εισαι στο ιδιο DSLam με μενα να κλεβεις απο το δικο μου προβλεπωμενο bandwidth και τουμπαλιν... Οχι τπτ αλλο θα μας βαλουν να μαλλιοτραβηχτουμε κιολας!

Η διαφωνια μας ; Εγω λεω να το κανουν να δινει 200Mbps κι εσυ , να βαλουν εναν ηλεκτρονικο τροχονομο στο DSLam για να μην τρακαρουμε στις διασταυρωσεις και να μας κοβει κληση οταν παγαινουμε στην Γλυφαδα για καφε (περι αχρηστου downloading που ελεγες).

Ουφ...Εαν και τωρα δεν σε εκανα , οχι να αλλαξεις γνωμη , αλλα να καταλαβεις το σκεπτικο μου , τοτε σηκωνω τα ποδια εεεεεε τα χερια ψηλα...

Υ.Γ. Οποιος το διαβασει ολο το ποστ μου , να μου στειλει ενα e-mail με την περιληψη και θα του στειλω ενα e-λουκουμακι.

Δημοσ.
...Υ.Γ. Οποιος το διαβασει ολο το ποστ μου , να μου στειλει ενα e-mail με την περιληψη και θα του στειλω ενα e-λουκουμακι.

Μπα,προτιμώ εγώ προσωπικά,να σε κεράσω μια μπύρα αν σε τρακάρω πουθενά.:-D

"Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας",όπως θάλεγε και ο κέρβερος του forum μας...:-|

Δημοσ.

Ολα τα παραδειγματα που εθεσες ειναι αστοχα... Ειναι σαν μου λες y=5x και να με ρωτας ποσο ειναι το z... Εχεις μπερδεψει διαφορετικα μεγεθη μεταξυ τους ... Οσον αφορα το παραδειγμα νερου που εθεσες ειναι ακυρο διοτι το νερο τελειωνει ενω το ιντερνετ ειναι πρακτικα απειρο διοτι μπορεις να καταταξεις στα "κλειστα κυκλωματα" (δλδ δεν εχει ουτε αρχη ουτε τελος συνεπως ουτε μεση). Αλλα στην περιπτωση μας δεν ειναι η ποσοτητα του νερου, αλλα η πιεση του νερου... Σκεψου να ανοιγες την βρυση και να εβγαζε σταγονα σταγονα επι μονιμου βασεως... Θα το δεχοσουν?

Το internet είναι "άπειρο"...το bandwidth είναι περιορισμένο...και εσύ πληρώνεις το bandwidth.

Επίσης σταγόνα-σταγόνα τρέχει η βρύση όταν υπάρχει έλειψη νερού.

Αν έχεις 5 βρύσες στο σπίτι σου και ανοίξεις και τις 5, τότε η ποσότητα που θα βγαίνει από την κάθε μία θα είναι μικρότερη από ότι αν άνοιγες μόνο αυτή. Και αυτό γιατί σε περιορίζει ο σωλήνας σε ένα όριο.

Ολα ειναι θεμα σχεδιασμου και προληπτικων μετρων . ΚΑι επειδη η ADSL τεχνολογια ανηκει στον κλαδο μου ξερω οτι ειναι απλα τα πραγματα και ολα εχουν υπολογιστει αλλα οταν μιλαει το χρημα , τα πραγματα παιρνουν την φθινουσα.

Εδώ συμφωνούμε...αλλά ο σχεδιασμός σε καμία παροχή δεν προβλέπει 1:1 μόνιμη αναλογία.

Γινεται black-out διοτι μετα απο στατιστικες πολλων χρονων ξερουν τι καταναλωση να περιμενουν ανα περιοδους και οριζουν και τις "στροφες" στο εργοστασιο της ΔΕΗ. Θυμασαι το 90 κατι οταν ειχαν γινει της μοδος τα αρκουδισια τι black-out τρωγαμε; Τωρα δεν τρωμε πια γιατι ξερουν τι περιμενουν και δινουν λιγο παραπανω απο το εργοστασιο. Αλλα το παραδειγμα σου αυτο ειναι αστοχο διοτι το ζητουμενο δεν ειναι ο χρονος αλλα το ποσες συσκευες εχουμε αναμμενες... Στη περιπτωση της ADSL ξερουμε ακριβως ποσες συσκευες αναβουν (δεδομενο και υπολογισμενο το bandwidth που σου προσφερουν). Θα δεχοσουν το γεγονος , οι λαμπες σου να ακτινοβολουν το 1/10 της ενεργειας που μπορουν να βγαλουν , επι μονιμου βασεως και να στραβωνοσουν για να διαβασεις το ΜΑΧ Ιανουαριου(βραδιαζει και νωρις...);Δεν το νομιζω...

Και το adsl θέμα στατιστικής είναι και όσο περνάει ο καιρός αυτή θα μας παρέχει τα δεδομένα της. Αλλά δεν είναι θέμα πλήθους συνδρομητών.

Γιατί στο adsl ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ το ότι δεν προβλέπεται να πιάνεις συνέχεια το max της σύνδεσής σου.

Όσο για τις λάμπες, το δέχομαι ήδη στο χωριό μου, αφού όταν ανάβω τον θερμοσίφωνα και την κουζίνα πέφτει η φωτεινότητά τους.

Στα αμαξια τωρα... Γινεται ακριβως το ιδιο λαθος οπως ενα DSLam... Οι ρυμοτομια(ετσι γραφεται;) προβλεπει π.χ να κυκλοφορουν 1000 αμαξια ταυτοχρονα. Το αμαξι Νο 1001 θα επρεπε να παει σε αλλη πολη (αλλο DSLam) η να πλατυνουν τους δρομους (αναβαθμιση DSLam). Αλλα που ειναι ο παροχεας και στις 2 περιπτωσεις( κρατος ο μεν , ΟΤΕ ο δε); Το αντιστοιχο παραδειγμα ειναι οτι καποιος σου λανσαρει ενα αμαξι 215 αλογων . Ξερεις εξ'αρχης οτι θα ειναι 200 στον τροχο(απωλειες γραμμης). Αλλα στο δινει με 90 αλογα αντι 200 και σου βαζει ορο οτι θα το εχεις για να πηγαινεις στη δουλεια και να παιρνεις τα παιδια απο το σχολειο αλλα οχι για να πας για καφε στη Γλυφαδα η για ποτο στη Παραλιακη! Παραλογο; Ε, ειναι! Και αυτο ακριβως εκφραζει η αποψη σου...

Αυτό με τους ίππους των αυτοκινήτων είναι άσχετο και δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί που το παραλληλίζουν με το adsl. Το αυτοκίνητο είναι το μέσο (δηλ. το dsl modem) το οποίο χρησιμοποιείς για να βγεις στους δρόμους (δηλ. το internet). Το αυτοκίνητο σου δίνει την δυνατότητα για 200Kmh αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος δρόμος. Έτσι και το dsl modem σου δίνει την δυνατότητα για 8 mbps αρκεί να υπάρχει bandwidth. Δεν είδα κανενα που πήγε και αγόρασε Ferrari να παραπονιέται γιατί δεν μπορεί να πιάσει 200 στην Ακαδημίας.

Το τηλεφωνο και τελος, αρκετα σας ζαλισα ... Παρομοιο με το ρευμα και τα αμαξια... Για λογους οικονομιας και επειτα απο στατιστικες , παρεκαμψαν καποιους σχεδιασμους και νομους . Δλδ μεσω πολυπλεξιας προβλεπεται π.χ να περνας απο ενα συρμα 1000 συνδρομητες. Αυτοι εχουν βαλει 10000 συνδρομητες , βασισμενοι στο γεγονος και μεσω στατιστικων οτι δεν θα μιλησουν πανω απο 1000 ατομα ταυτοχρονα στο συγκεκριμενο συρμα . Αλλα (υπαρχει παντα ενα αλλα οντως) την ωρα που εβαζα την γραμμη δεν μου διαφημισε κανεις οτι θα εχω την δυνατοτητα να μιλαω 24/7 (οπως στην περιπτωση της ADSL). Εαν ηταν ετσι και τα κανανε οπως τα εχουν τωρα και περιμενες στην ουρα ποτε θα πεσει κατω απο 1000 συνδρομητες για να μιλησεις , δεν θα σου αρεσε ουτε και αυτο... Αλλα και παλι το παραδειγμα σου ειναι ατοπο διοτι κρινονται 2 ανομοια μεγεθη . Και το τηλεφωνο και η ADSL εχουν κοινα τα μεγεθη της διαθεσιμοτητας ,της ποιοτητας (απωλειες) και της ταχυτητας . Για φαντασου να μιλαγες και να ακουγοσουν οπως ενα 45αρι δισκακι σε πικαπ 33 στροφων(επι μονιμου βασεως παντα!); Δεν θα το δεχοσουν κι αυτο...

Το τηλεφωνικό δίκτυο βασίζεται σε circuit-switched τεχνολογία ενώ το adsl σε packet-switched. Οπότε η ποιότητα (την οποία συγκρίνεις) μιας κλήσης του τηλεφωνικού δικτύου δεν εξαρτάται από το πλήθος των ταυτόχρονων κλήσεων εκείνη την στιγμή, σε αντίθεση με το adsl. Επίσης στο adsl σου είπανε ότι μπορείς να κατεβάζεις 24/7 (always-on) αλλά όχι στο max της γραμμής σου επί μονίμου βάσεως.

2 και 2 κανουν 4 οπως ελεγε και ο γερο-Ζεβεδαιος... Ενα DSLam προβλεπεται να δινει π.χ 100Mbps και ειναι χωρισμενο σε κομματια των 512,1024,2048 και οτιδηποτε αλλη διαθεσιμη ταχυτητα(κβαντισμενο κοινως). Κανανε τους διπλασιασμους , αλλα δεν το κανανε να δινει 200Mbps με αποτελεσμα εσυ που εισαι στο ιδιο DSLam με μενα να κλεβεις απο το δικο μου προβλεπωμενο bandwidth και τουμπαλιν... Οχι τπτ αλλο θα μας βαλουν να μαλλιοτραβηχτουμε κιολας!

Εδώ συμφωνούμε και αν είχες διαβάσει προσεχτικά το αρχικό μου μήμυμα θα έβλεπες το παρακάτω:

Οπότε όσο συνεχίζουμε να κατεβάζουμε το internet χωρίς να υπάρχει λόγος και όσο ο ΟΤΕ συνεχίζει στα τυφλά να εφαρμόζει ratios, θα υπάρχουν προβλήματα με τις ταχύτητες...

Η διαφωνια μας ; Εγω λεω να το κανουν να δινει 200Mbps κι εσυ , να βαλουν εναν ηλεκτρονικο τροχονομο στο DSLam για να μην τρακαρουμε στις διασταυρωσεις και να μας κοβει κληση οταν παγαινουμε στην Γλυφαδα για καφε (περι αχρηστου downloading που ελεγες).

Εγώ λέω να βάλουν διόδια (όπως στην Αττική οδό) και να πληρώνεις παραπάνω αν θες να πας πιο γρήγορα.

Δημοσ.

papas gr fysika kai to diabasame :) omologo oti eixes eystoxa paradeigmata.

H ousia apo ola osa egrapses einai oti ousiastika sto DSL prepei na

problepoun tin periptosh na katebaoun polloi xrhstes mazi kai oxi fysika 1/10.

Oi nees genies exoun eksikiothei kai osoi bazoun DSL katebazoun anelipos.

Opote i analogia den prepei na ine 1/10 alla 7/10 toulaxiston.Kanonika

prepei na ine 10/10. Na einai etoimoi na prosferoun to megisto se kathe periptosh. Alla den peirazei pou den xorane oi dikoi mas ko*oi sto DSLAM

tou pote. Syntoma tha exei kai allou DSLAM kai tha xoraei olokliros o popos mas.

Δημοσ.
Το internet είναι "άπειρο"...το bandwidth είναι περιορισμένο...και εσύ πληρώνεις το bandwidth.

Επίσης σταγόνα-σταγόνα τρέχει η βρύση όταν υπάρχει έλειψη νερού.

Αν έχεις 5 βρύσες στο σπίτι σου και ανοίξεις και τις 5, τότε η ποσότητα που θα βγαίνει από την κάθε μία θα είναι μικρότερη από ότι αν άνοιγες μόνο αυτή. Και αυτό γιατί σε περιορίζει ο σωλήνας σε ένα όριο.

Εχω αρχισει και γουσταρω αφανταστα...Αλλα ειναι ακυρο αυτο το παραδειγμα παλι...Σταγονα σταγονα τρεχει το νερο μου αυτη την στιγμη οχι επειδη δεν υπαρχει νερο αλλα επειδη η ΕΥΔΑΠ εχει βαλει εναν "κλεφτη" πανω στη γραμμη μου και δινει και σε σενα (αυτο που λεγαμε για DSLam ). Δευτερον, ειναι φυσικο να μην εχω την ιδια πιεση σε καθε βρυση (δεδομενου οτι ολες εχουν την ιδια διαμετρο σωληνας) αλλα απαιτω στο ρολοι (ρουτερ) να εχω την προβλεπομενη... Εαν φτιαξω ενα LAN σπιτι μου και τραβανε και οι 5 ταυτοχρονα , φυσικα και δεν εχω την απαιτηση να εχει 1.7Μbps ο καθενας αλλα 1.7/5 που ειναι το προβλεπομενο... Αλλα οταν ο ενας μονος του εχει 1.7/5 τοτε κατι δεν παει καλα...

Εδώ συμφωνούμε...αλλά ο σχεδιασμός σε καμία παροχή δεν προβλέπει 1:1 μόνιμη αναλογία.

Συμφωνω κι εγω αλλα σου εξηγησα οτι το κανουν για λογους οικονομιας και οχι επειδη δεν το επιτρεπει η τεχνολογια.

Και το adsl θέμα στατιστικής είναι και όσο περνάει ο καιρός αυτή θα μας παρέχει τα δεδομένα της. Αλλά δεν είναι θέμα πλήθους συνδρομητών.

Γιατί στο adsl ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ το ότι δεν προβλέπεται να πιάνεις συνέχεια το max της σύνδεσής σου.

Όσο για τις λάμπες, το δέχομαι ήδη στο χωριό μου, αφού όταν ανάβω τον θερμοσίφωνα και την κουζίνα πέφτει η φωτεινότητά τους.

Συμφωνω οτι ειναι ξεκαθαρο και το υπογραψαμε κιολας. Αλλα εαν αυτο γινοτανε στην Αττικη , τοτε πιστεψε με δεν θα ειχαν μεινει πολλα αυτια στους ΔΕΗτζηδες διοτι 5,5 εκατομμυρια εξαγριωμενοι πολιτες θα τους τα ειχαν δαγκωσει.

Αυτό με τους ίππους των αυτοκινήτων είναι άσχετο και δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί που το παραλληλίζουν με το adsl. Το αυτοκίνητο είναι το μέσο (δηλ. το dsl modem) το οποίο χρησιμοποιείς για να βγεις στους δρόμους (δηλ. το internet). Το αυτοκίνητο σου δίνει την δυνατότητα για 200Kmh αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος δρόμος. Έτσι και το dsl modem σου δίνει την δυνατότητα για 8 mbps αρκεί να υπάρχει bandwidth. Δεν είδα κανενα που πήγε και αγόρασε Ferrari να παραπονιέται γιατί δεν μπορεί να πιάσει 200 στην Ακαδημίας.

Σε αυτο εχεις δικιο διοτι συγκρινονται ανομοια μεγεθη . Αλλα . Στην Ακαδημιας εχει οριο 50Km\h διοτι το προβλεπει ο νομος και αμα πιασεις 200 θα εισαι παρανομος, κατι που δεν συμβαινει στην ADSL. Απο την αλλη εαν μου φτιαχνανε εναν δρομο ειδικο για να τρεξω με 200 και μου αφαιρουσαν 26 ευρα το μηνα για να τρεχω μεσα εκει και αυτος ο δρομος προβλεπει οτι χωραει 10 αμαξια να τρεξουν ταυτοχρονα και ξαφνικα βλεπω 100 και γινομαστε χειροτερα απο την Ακαδημιας στις 5 το απογευμα αλλα ολη μερα , εκει θα τους σιχτιριζα για την παροχη υπηρεσιων τους. Το ιδιο δεν θα εκανες και εσυ;

Το τηλεφωνικό δίκτυο βασίζεται σε circuit-switched τεχνολογία ενώ το adsl σε packet-switched. Οπότε η ποιότητα (την οποία συγκρίνεις) μιας κλήσης του τηλεφωνικού δικτύου δεν εξαρτάται από το πλήθος των ταυτόχρονων κλήσεων εκείνη την στιγμή, σε αντίθεση με το adsl. Επίσης στο adsl σου είπανε ότι μπορείς να κατεβάζεις 24/7 (always-on) αλλά όχι στο max της γραμμής σου επί μονίμου βάσεως.

Αρα συμφωνεις κι εσυ οτι το παραδειγμα σου ειναι ακυρο εξ'αρχης διοτι συγκρινονται ανομοιες τεχνολογιες. Και το παραδειγμα του νερου και του τηλεφωνου ειναι ακυρα διοτι σε αυτα τα 2 εχουμε ογκοχρεωση/χρονοχρεωση (και γι αυτο προσφερουν καλες υπηρεσιες) ενω στην ADSL δεν ισχυει αυτο.

Εδώ συμφωνούμε και αν είχες διαβάσει προσεχτικά το αρχικό μου μήμυμα θα έβλεπες το παρακάτω:

Οπότε όσο συνεχίζουμε να κατεβάζουμε το internet χωρίς να υπάρχει λόγος και όσο ο ΟΤΕ συνεχίζει στα τυφλά να εφαρμόζει ratios, θα υπάρχουν προβλήματα με τις ταχύτητες...

Θα μου επιτρεψεις να συμφωνησω μονο στα μαυρα γραμματακια...

Εγώ λέω να βάλουν διόδια (όπως στην Αττική οδό) και να πληρώνεις παραπάνω αν θες να πας πιο γρήγορα.

Μα δεν καταλαβες, αυτη την στιγμη και τα διπλασια να σε χρεωνανε λογω υποδομης και μονο παλι δεν θα σου προσφεραν αυτο που θες διοτι εδω ειναι Ελλαδα και τρεχουμε με το αυγο στον κωλο συνεχεια σαν μια κοτα που ξερει οτι θα γεννησει σε 5 λεπτα αλλα δεν μπορει να αφησει το "καλαμποκι" διοτι αυτο ειναι το παν.

Και για να τελειωνω το θεμα ειναι οτι προσφερανε διπλασιαμο εικονικο και μετα αναβαθμιζουνε το hardware ενω επρεπε να γινει το αντιθετο για να μην ειναι εικονικος. Ως τωρα δεν ειχα κανενα παραπονο απο τον ΟΤΕ ουτε την ΟΤΕΝΕΤ. Μεχρι πριν τον διπλασιασμο ημουν ΠΑΝΤΑ στο Peak της ταχυτητας ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ωρα της ημερας , μερας του μηνα , μηνα του χρονου. Αρα τα κανανε σκατα προς το παρον και δεν νομιζω να εθελοτυφλεις σε αυτην την κατασταση διοτι ειναι γεγονος... Ολα αυτα γινονται λογω μονοπωλιου και ελλειψης ανταγωνισμου φιλε μου... Εαν μπει στο παιχνιδι σωστα η Forthnet τοτε θα χωριστει το φορτιο και ειναι δεν ειναι ικανος ο ΟΤΕ να φτιαξει την κατασταση, θα εχω την δυνατοτητα να πιανω τα 200χμ/ω στο δρομο που πληρωνω 26 ευρω τον μηνα (διοτι ειμαι δεσμευμενος εναν χρονο ακομα) οποτεδηποτε γουσταρω εγω και οχι αυτοι.

@greenye Αφου το διαβασες θα πρεπει να σου στειλω ενα e-λουκουμακι ... Αλλα αντι για e-lλουκουμακι θα σου στειλω ενα e-@ρχιδι.. Δεν σε πειραζει ετσι; Ετσι κι αλλιως πελατης του ΟΤΕ εισαι ,ξερεις απο αυτα...

Δημοσ.
Εχω αρχισει και γουσταρω αφανταστα...Αλλα ειναι ακυρο αυτο το παραδειγμα παλι...Σταγονα σταγονα τρεχει το νερο μου αυτη την στιγμη οχι επειδη δεν υπαρχει νερο αλλα επειδη η ΕΥΔΑΠ εχει βαλει εναν "κλεφτη" πανω στη γραμμη μου και δινει και σε σενα (αυτο που λεγαμε για DSLam ). Δευτερον, ειναι φυσικο να μην εχω την ιδια πιεση σε καθε βρυση (δεδομενου οτι ολες εχουν την ιδια διαμετρο σωληνας) αλλα απαιτω στο ρολοι (ρουτερ) να εχω την προβλεπομενη... Εαν φτιαξω ενα LAN σπιτι μου και τραβανε και οι 5 ταυτοχρονα , φυσικα και δεν εχω την απαιτηση να εχει 1.7Μbps ο καθενας αλλα 1.7/5 που ειναι το προβλεπομενο... Αλλα οταν ο ενας μονος του εχει 1.7/5 τοτε κατι δεν παει καλα...

Κάτσε να ανοίξει όλη η γειτονιά όλες τις βρύσες της και θα δεις πόσο θα έχεις.

Εσύ για ποιο λόγο λες να υπάρχει πάγιο σε όλες τις παροχές και χρέωση από εκεί και πάνω ανάλογα του πόσο την χρησιμοποιείς?

Συμφωνω κι εγω αλλα σου εξηγησα οτι το κανουν για λογους οικονομιας και οχι επειδη δεν το επιτρεπει η τεχνολογια.

Η τεχνολογία επιτρέπει σχεδόν οτιδήποτε αρκεί να την πληρώνεις. Δυστυχώς αυτά τα 2 πάνε μαζί.

Συμφωνω οτι ειναι ξεκαθαρο και το υπογραψαμε κιολας. Αλλα εαν αυτο γινοτανε στην Αττικη , τοτε πιστεψε με δεν θα ειχαν μεινει πολλα αυτια στους ΔΕΗτζηδες διοτι 5,5 εκατομμυρια εξαγριωμενοι πολιτες θα τους τα ειχαν δαγκωσει.

Τότε γιατί δεν κάνετε κάτι αντίστοιχο στους οτετζήδες?

Αρα συμφωνεις κι εσυ οτι το παραδειγμα σου ειναι ακυρο εξ'αρχης διοτι συγκρινονται ανομοιες τεχνολογιες. Και το παραδειγμα του νερου και του τηλεφωνου ειναι ακυρα διοτι σε αυτα τα 2 εχουμε ογκοχρεωση/χρονοχρεωση (και γι αυτο προσφερουν καλες υπηρεσιες) ενω στην ADSL δεν ισχυει αυτο.

Το παράδειγμά μου δεν είναι και τόσο άκυρο γιατί σύγκρινα το αποτέλεσμα της συμφόρησης που υπάρχει και στις 2 τεχνολογίες (όπως και σε όλες τις παροχές παντός είδους). Στο τηλέφωνο δεν μπορείς να μιλήσεις, στο adsl δεν μπορείς να κατεβάσεις.

Επίσης σου ξανατονίζω ότι θα έρθει και στο adsl η ογκοχρέωση κάποια στιγμή, ιδίως όσο συνεχίζουμε να το χρησιμοποιούμε με "ασύδοτο" τρόπο. Μπορεί να μην είναι με τον τρόπο που την γνωρίζουμε μέχρι τώρα, αλλά όλα εκεί οδηγούν.

Μα δεν καταλαβες, αυτη την στιγμη και τα διπλασια να σε χρεωνανε λογω υποδομης και μονο παλι δεν θα σου προσφεραν αυτο που θες διοτι εδω ειναι Ελλαδα και τρεχουμε με το αυγο στον κωλο συνεχεια σαν μια κοτα που ξερει οτι θα γεννησει σε 5 λεπτα αλλα δεν μπορει να αφησει το "καλαμποκι" διοτι αυτο ειναι το παν.

Και για να τελειωνω το θεμα ειναι οτι προσφερανε διπλασιαμο εικονικο και μετα αναβαθμιζουνε το hardware ενω επρεπε να γινει το αντιθετο για να μην ειναι εικονικος. Ως τωρα δεν ειχα κανενα παραπονο απο τον ΟΤΕ ουτε την ΟΤΕΝΕΤ. Μεχρι πριν τον διπλασιασμο ημουν ΠΑΝΤΑ στο Peak της ταχυτητας ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ωρα της ημερας , μερας του μηνα , μηνα του χρονου. Αρα τα κανανε σκατα προς το παρον και δεν νομιζω να εθελοτυφλεις σε αυτην την κατασταση διοτι ειναι γεγονος... Ολα αυτα γινονται λογω μονοπωλιου και ελλειψης ανταγωνισμου φιλε μου... Εαν μπει στο παιχνιδι σωστα η Forthnet τοτε θα χωριστει το φορτιο και ειναι δεν ειναι ικανος ο ΟΤΕ να φτιαξει την κατασταση, θα εχω την δυνατοτητα να πιανω τα 200χμ/ω στο δρομο που πληρωνω 26 ευρω τον μηνα (διοτι ειμαι δεσμευμενος εναν χρονο ακομα) οποτεδηποτε γουσταρω εγω και οχι αυτοι.

Σε αυτό με τον διαπλασσιασμό των ταχυτήτων συμφωνώ ότι ο ΟΤΕ τα έκανε μπάχαλο (το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές). Όπως επίσης έχω πει άλλες τόσες ότι ο ΟΤΕ δεν ανέφερε πουθενά ότι θα υπάρχουν προβλήματα κατά την διάρκεια της επίσημης αναβάθμισης (και κάποιοι από εσάς τον δικαιολογείτε γιατί σας "χαρίζει" μια αναβάθμιση). Οπότε έχετε κάθε δίκιο να διαμαρτύρεστε. Αλλά όσο η διαμαρτυρία έχει την μορφή μηνυμάτων σε forums, άλλο τόσο οι οτετζήδες κάθονται, τα διαβάζουν και γελάνε...

Δημοσ.
kai ego tha stamatiso syntoma na plirono ston pote ...ston proto enalaktiko

pou mou dosei DSL exo figei...

Η φάση είναι όταν θα έχεις φύγει από τον πΟΤΕ, αλλά λόγω "ελληνο-κατάντιας" των εταιριών, και οι υπηρεσίες των "εναλλακτικών" βρίσκονται στα ίδια χάλια επίπεδα να δω τι θα λες και τι θα κάνεις.

Μεγάλα λόγια να μην λες ποτέ...

Και ο Wallas έλεγε πολλά...και έμεινε στο τέλος μόνο με την στέκα :D

Δημοσ.
Η φάση είναι όταν θα έχεις φύγει από τον πΟΤΕ, αλλά λόγω "ελληνο-κατάντιας" των εταιριών, και οι υπηρεσίες των "εναλλακτικών" βρίσκονται στα ίδια χάλια επίπεδα να δω τι θα λες και τι θα κάνεις.

Μεγάλα λόγια να μην λες ποτέ...

Και ο Wallas έλεγε πολλά...και έμεινε στο τέλος μόνο με την στέκα :D

koita,poio xalia xalia apo ton POTE de tha ine.Gia ayto ime sigouros.

Alla kai ta idia xalia na ine tha figo giati kourastika na plirono ton ote

xoris na mou prosferei osa prepei tosa xronia.Tora an oi enalaktikoi

ine da toso xeiroteroi apo ton ote tote kalitera na pame kana agio oros

giati fos sto tounel de tha uparxei kai tha eimaste katadikasmenoi ola mas

ta xronia na mas ta roufane me elefanto-sirriges.

Δημοσ.

"Γιατί δεν το κάνουμε στους οτετζήδες?"

Aυτό είναι μια καλή ερώτηση που η απάντηση έχει 3 σκέλη:

1ο) Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι έιδος πρώτης ανάγκης ενώ η ADSL δεν είναι.

2ο) Δεν έχει το ίδιο ποσοστό πληθυσμού DSL σε σχέση με αυτούς που έχουν ρεύμα

3ο) Και να τους δαγκώσεις πάλι τα ίδια θα κάνουν.Ο μόνος τρόπος είναι η χρήση ωμής βίας που κατά την γνώμη μου είναι ηλίθιο γιατί θα πας τζάμπα φυλακή.Οπότε πρέπει να τους στερήσεις απλά την κουτάλα.Το "απλά" είναι ένας σχετικός όρος.Οι ποτετζήδες είδαν ότι θα τους ξεπουλήσουν και θα αναγκαστούν να δουλεύουν και σήκωσαν επανάσταση..

Τέσπα εγώ δεν ξεσπαθώνω μόνο μέσα στα forum.(Δες πρόβλημα με PCM κτλ.).Έχω κάνει από τον προηγούμενο φλεβάρη κάποιες ενέργειες ( ΕΕΤΤ, ΙΝΚΑ) και τώρα αρχίζω να βλέπω φώς.Αν το δώ τελικά θα σκεφτώ πολύ σοβαρά να αλλάξω την υπογραφή μου.

Δημοσ.

chatasos δεν μπαινω στην διαδικασια να απαντησω γιατι θα πηγαινει ετσι εις τους αιωνας των αιωνων . Θα παραμεινω στην τελευταια παραγραφο που λες οτι λιγο πολυ συμφωνεις μαζι μας και δεν καταλαβα σε τι διαφωνουσαμε τοσο καιρο... Ολο αυτο το μπαχαλο και οι διαμαρτυριες εχουν προκληθει λογω διπλασιασμου , αυτο ειναι αυτονοητο... Προς το παρον μενει στα fora ολο το τζερτζελο διοτι ο ΟΤΕ ειναι ψιλοκαλυμενος αφου σου λεει οτι το επισημο αποτελεσμα θα το δουμε μετα τις 20 Νοεμβρη... Απο εκει και περα πρεπει να συντονιστουμε εαν δουμε οτι δεν βρισκουμε ακρη και θα επιτυχουμε αυτο που θελουμε. Λιγο τριξιμο στα δοντια θελει. Εστω και αν δεν μπορουμε αυτη την στιγμη να κανουμε τπτ ο Οτε επειδη κοιταζει και ενα χρονο μπροστα δεν θα ηθελε να αρχισουν να πεφτουν κατακορυφα τα κερδη του διοτι εαν τωρα ειμαστε 235.000 σε ενα χρονο θα ειμαστε 1 μυριο χρηστες DSL και θα υπαρχει και εναλλακτικη.

Εμενα αλλο με ανησυχει . Στην περιοχη μου λεει οτι εχει ολοκληρωθει η αναβαθμιση. Εαν ειναι σωστο αυτο , τοτε αυτο σημαινει οτι απο εδω και περα η κατασταση θα ειναι ετσι χαλια. Εαν δεν ειναι σωστο τοτε υπαρχει η ελπιδα οτι μεχρι τον Νοεμβρη θα εχει φτιαξει... Εσεις τι πιστευετε; Για να ξερω αμα ειναι να αρχισω να αγοραζω C4 απο τωρα και να το στιβαζω στην αποθηκη μου.

Δημοσ.

pantos kai rodina mallon de tha ine ta pragmata apla elpizoume na min einai

toso xalia oso tora. De mporei na katebazoume me 20 kbyte/sec me 1024 grammh!!!!!!!!

Eytixos bebeaia teleytaies 2 meres katebazo me 90...gia na doume

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...