RedKostas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Καλημέρα, θέλω να δημιουργήσω ένα μοντέλο σε Η/Υ το οποίο, εν συντομία, θα παίρνει κάποια δεδομένα από το χρήστη (ανεξάρτητες μεταβλητές, οι οποίες μπορεί να παίρνουν και ένα εύρος τιμών και όχι μια και μοναδική τιμή), και θα υπολογίζει τις τιμές ορισμένων εξαρτημένων μεταβλητών (πείτε τα δείκτες επίδοσης ενός συστήματος). Οι δείκτες επίδοσης θα υπολογίζονται για διαφορετικούς "συνδυασμούς" των ανεξάρτητων μεταβλητών (δηλαδή των user inputs) και θα ήθελα να επιλέγεται εκείνος ο συνδυασμός ανεξάρτητων μεταβλητών ο οποίος ικανοποιεί κριτήρια του τύπου "Ελάχιστη τιμή για τον δείτη επίδοσης Α" ή "η τιμή του δείκτη επίδοσης Β είναι μεγαλύτερη η ίση από 100", κτλ. Τέλος θα ήθελα να έχει και τη δυνατότητα δυνατότητα αποθήκευσης σεναρίων, δηλαδη να μπορεί να αποθηκεύει user-inputs και αποτελέσματα για διάφορους συνδυασμούς. Έχω ήδη φτιάξει τους σχετικούς αλγόριθμους, και αυτό το οποίο απομένει είναι η τελική του υλοποίηση. Θα ήθελα να έχει ένα παραπάνω από στοιχειώδες GUI, τόσο για την εισαγωγή των δεδομενων όσο και για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Μετά από αυτό το κατεβατό το βασικό ερώτημα είναι: 1. Να χρησιμοποιήσω τη VBA του Excel για αυτή τη δουλειά; Αν ναι, κάποιες συμβουλές από κάποιον εμπειρότερο από εμένα. 2. Αν η VBA είναι ανεπαρκής γι αυτό το οποίο θέλω να πετύχω, ποιές εναλλακτικές λύσεις προτείνετε; Να σημειώσω ότι έχω μάλλον μέτριες γνώσεις προγραμματισμού. Ο χρόνος υλοποίησης είναι και αυτός ένα κριτήριο (όσο λιγότερο χρόνο μου πάρει τόσο το καλύτερο !!!) Ευχαριστώ για την υπομονή σας Κώστας
alkisg Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Η VBA επαρκής είναι από θέμα δυνατοτήτων, και με το Excel θα φτιάξεις χρηστικό και όμορφο GUI. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας, go for it. Δηλαδή αν η συνδυαστική που θα κάνεις για τους δείκτες επίδοσης καταλήγει σε Ο(n!) [n παραγοντικό], θα χρειαστείς compiled γλώσσα, όχι interpreted...
RedKostas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπέρα, alkisg, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Αν κατά την υλοποίηση κολλήσω κάπου θα επανέλθω. Thanks again Κώστας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.