Προς το περιεχόμενο

1sms.ch AΠΑΤΗ

tktommytk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μια προσπάθεια μου τον Μάιο να βρω κάποια ιστοσελίδα με δωρεάν sms μάλλον (δεν θυμάμαι) έδωσα σε αυτή το e-mail μου, που δίνει όπως βλέπετε 125 δωρεάν sms, από τότε έχουν αρχίσει οι ενοχλήσεις. Και σήμερα μου ήρθε και το εξής e-mail για να πληρώσω 92ευρώ (μου τα ξαναείχαν ζητήσει), να διευκρινήσω ότι πότε δεν την χρησιμοποίησα την ιστοσελίδα...

Σας παραθέτω το e-mail (στη γερμανική):

Sehr geehrter Herr -------,

wir haben Sie bereits angeschrieben, da Sie unseren Service 1sms.ch bestellt,

diesen jedoch noch nicht bezahlt haben. Sie haben uns explizit während der

Anmeldung bestätigt, dass Ihnen unsere AGB bekannt seien. Über die

Vertragsbedingungen und die anfallenden Kosten waren Sie entsprechend

informiert.

Trotz der Rechnung vom 19.06.2006 und der 1. Mahnung vom 29.08.2006 haben Sie

noch nicht reagiert.

Da Sie mit Ihrer Bestellung / Registrierung vom 23.05.2006 14:38:00 mit der IP

150.140.130.50 einen rechtsgültigen Vertrag mit uns eingegangen sind, sind wir

berechtigt die Forderung unter Umständen gerichtlich geltend zu machen.

Laut unseren Unterlagen wurden bei Ihrer Registrierung falsche Daten angegeben.

Folgende Daten liegen uns vor:

Werner Jens

Bahnhof 23

32164 Jena

Deutschland

Geburtstag: 1985-04-28

Wir bitten Sie uns umgehend die richtigen Daten mitzuteilen.

Wir erwarten innerhalb der nächsten 7 Tage eine Reaktion, ansonsten müssen wir

von einem Betrugsdelikt ausgehen und ggf. Strafanzeige gegen Unbekannt

erstatten.

Folgende gespeicherte Daten können wir den Ermittlungsbehörden vorlegen:

Registriert am 23.05.2006 14:38:00 mit der IP 150.140.130.50

Anmeldung verifizert am 23.05.2006 14:40:30 mit der IP 150.140.130.50 in

Verbindung mit der Email-Adresse: --------

Login auf 1sms.ch: 1 x, letzter Login am 23.05.2006 14:40:30 mit der IP

150.140.130.50

-------------------------------------------------------------------------------------------

Da wir keinerlei Interesse haben, gegen Sie weitere Schritte einzuleiten, geben

wir Ihnen nun letztmalig die Chance, den offenen Rechnungsbetrag innerhalb der

nächsten 10 Tage auf folgendes Konto einzuzahlen:

Betrag: 96,00 Euro - Rechnung vom 19.06.2006

Mahngebühr: 3,50 Euro - Gebühren 2. Mahnung

Bereits bezahlt: 0,00 Euro

Zahlungsempfänger: Xentria AG

Kontonummer: 62 30 08

Bankleitzahl: 684 915 00

Kreditinstitut: Volksbank

Verwendungszweck: SMS1-039328/80078

Restbetrag: 99,5 Euro

------------------------------------------------

IBAN: DE59 6849 1500 0000 6230 08

SWIFT-BIC: GENODE61JES

------------------------------------------------

Sollte die Zahlung nicht Fristgemäß bei uns eingehen, werden wir den Fall prüfen

und ggf. oben genannte Schritte einleiten.

Wichtiger Hinweis: Sollten Sie mit absoluter Sicherheit von sich behaupten

können, dass Sie Ihre Daten niemals auf der oben genannten Internetseite

eingetragen haben, teilen Sie uns dies bitte umgehend mit. Die gegen Sie geltend

gemachte Forderung wird in diesem Fall als hinfällig betrachtet. Jedoch müssen

wir Sie bitten eine Strafanzeige gegen Unbekannt, mit Hilfe der bei der

Anmeldung übermittelten IP-Adresse, zu erstatten.

Wenn sich im Laufe der strafrechtlichen Ermittlungen herausstellt, dass doch Sie

der Nutzer oben genannter IP-Adresse waren, haben Sie mit strafrechtlichen

Konsequenzen zu rechnen. Zudem werden wir in einem solchen Fall

selbstverständlich weiterhin auf den Ausgleich des Gesamtbetrages bestehen.

Sollten Sie den Betrag bereits angewiesen haben, betrachten Sie dieses Schreiben

als gegenstandlos.

Bei weiteren Fragen wenden Sie sich bitte an unseren Service Center.

------------------------------------

Mit freundlichen Grüßen

Ihr 1sms.ch Support Team

xentria AG

Boesch 63

6331 Huenenberg

Schweiz

Email: [email protected]

Telefon: 0042 366 390 3900

Telefax: 0042 366 390 3990

Die telefonische Kundenbetreuung ist von Montags bis Freitags in der Zeit von 10

- 17 Uhr (ausser Feiertags) erreichbar.

------------------------------------

τι να κάνω τώρα??

Δημοσ.

μου χρεώσαν πολύ απλά 99,5 ευρώ χωρίς να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία τους και λένε ότι τους έχω δώσει ψευδή στοιχεία και ότι θα κάνουν μύνηση κατά αγνώστου αν δεν τους πληρώσω...

Δημοσ.

Αλλος ένας εδω μέσα ειχε το ιδιο πρόβλημα, δε θυμαμαι ομως τι ειχε γινει! ...τωρα να κανεις search; με τι ορους δε ξέρω.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τπτ από το site τους για να πρότεινα κάτι. Από εκεί και πέρα αν κ εφόσον ξέρεις Γερμανικά μια ιδέα μου είναι να κάνεις ένα search στο google για αυτή την εταιρεία για να δείς αν υπάρχουν παθόντες σαν και εσένα και πως αντέδρασαν.

Κάνοντας εγώ search βρήκα πολλές καταχωρήσεις από τα λίγα Γερμανικά που κατέχω αυτά ίσως σε βοηθήσουν...

http://www.netzwelt.de/forum/showthread.php?t=38384

http://www.netzwelt.de/forum/showthread.php?t=40279

Δημοσ.

Εγώ θα τους έγραφα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Η γνώμη μου είναι ότι προσπαθούν να ψαρώσουν όσους μπορούν(και σίγουρα έχουν μαζέψει αρκετούς αρχικά με τα υποτίθεται δωρεάν SMS) και ότι βγεί. Έχουν τίποτε άλλο από το email σου? Πως μπορούν να σε βρούνε και πόσο θα τους πάει ο δικηγόρος? Μην τρελλαθούμε εντελώς. Ποιός σου στέλνει κάτι χωρίς να πληρώσεις ΠΡΩΤΑ(έστω και με πιστωτική)? Έχει δει κανείς σοβαρό μαγαζί να σου στέλνει κάτι και μετά να σε παρακαλάει-πιέζει-απειλεί να πληρώσεις? Βέβαια όλα αυτά είναι αυτό που θα έκανα εγώ.

Πάντως από ότι διάβασα στις παραπομπές(αν κατάλαβα καλά) που έδωσε ο Metallica δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η κατάσταση έχει ως εξής. Σου δίνει δωρεάν SMS για να υπογράψεις. Στους όρους του μαγαζιού (AGB-allgemeine geschaefts bedingungen) λέει ότι με την υπογραφή πρέπει να πληρώσεις για τις υπηρεσίες που θα σου παρέχουν για ένα χρόνο. Εσύ όμως δεν πρέπει να έχεις υπογράψει πουθενά που να γράφει ότι συμφωνείς για αυτό αλλά μόνο για τα δωρεάν SMS. Δεν έχει καμμία λογική(και δεν πρόκειται να σταθεί πουθενά δικαστικά-βέβαια εγώ πιστεύω πάντα ότι πρόκειται για έναν μικροαπατεώνα που προσπαθεί να τσιμπήσει όσους ψαρώσουν οπότε τα περί δικαστηρίων δεν στέκουν) στους όρους συνεργασίας του μαγαζιού να αναφέρει σχετικά με χρεώσεις προϊόντων κτλ. παρά μόνο με αρμόδια δικαστήρια σε περίπτωση διαφορών ή μέρη στα οποία κάνουν αποστολές ή τρόπους πληρωμής που δέχονται και άλλα συναφή.

Οπότε μπας και σε αφήσει ήσυχο στείλε του ένα email που θα του λες ευγενικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις για κάτι που δεν χρησιμοποιήσες και ζήτησε του και τα ακριβή στοιχεία του για να του κάνεις εξώδικο από τον δικηγόρο σου αν σε ξαναενοχλήσει με οποιοδήποτε μύνημα(έτσι για να γελάσουμε και λίγο γιατί σε αυτούς που σου έρχονται με θράσος πρέπει να απαντάς με τον ίδιο τρόπο).

Δημοσ.

Το ίδιο μου είχε συμβεί και εμένα πάλι σε Γερμανικό site. Ήθελα να παραγγείλω κάποια πράγματα και δοκίμαζα την φόρμα παραγγελίας. Πέρα από κανένα ίχνος security που δεν υπήρχε, δεν ασχολήθηκα. Μου έρχετε confirmation mail για την παραγγελία και ΔΕΝ απαντάω. Μου έρχετε 2ο και πάλι τα ίδιο.

Μετά από 1-2 ημέρες μου στέλνει mail και μου λέει αν ισχύει η παραγγελία και του απαντάω πως φυσικά και όχι.

Τότε λοιπόν αρχίζει να μου ζητάει ο πωλητής λεφτά για την παραγγελία και να με απειλεί και εμένα. Η απάντησή μου ήταν πως ουδέποτε απάντησα σε confirmation mail και πως αυτός ήταν ο σκοπός που και οι ίδιοι έστελναν το mail αυτό. Του την είπα και για την φόρμα παραγγελίας και μετά μου έλεγε ότι θα μου κάνει μήνυση, γιατί η εταιρεία που τους κάνει host το site και το eshop, παίρνει προμήθεια από τις παραγγελίες που περνάνε μέσα στο σύστημα, και εγώ δεν αγοράσω, αυτοί θα πρέπει να δώσουν κανονικά την προμήθεια

Του είπα και εγώ λοιπόν να πάρει τα στοιχεία της φόρμας και να κάνει μήνυση σε κάποιον κύριο John Doe από την Ελλάδα.

Μετά από αυτό σταμάτησε.

Πάλι στην Γερμανία, είχα παραγγείλει ένα περιοδικό και μου ήρθε κανονικά μέσα σε 2-3 μέρες. Μου είχε κάνει εντύπωση πως ούτε στο site μου είχαν ζητήσει λεφτά, ούτε το περιοδικό ήρθε με κάποια μορφή αντικαταβολής.

Μετά από 1 εβδομάδα περίπου, έρχετε μία ταχυδρομική επιταγή με το ποσό του περιοδικού. Κλασικός Έλληνας εγώ, την γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Μετά από 1 εβδομάδα, 2η επιταγή.... ε αυτή την πλήρωσα και ησύχασα :)

Δημοσ.

Δεν εχουν τα πραγματικα σου στοιχεια αλλα ακομα κ αν τα ειχαν δεν εχεις βαλει υπογραφη πουθενα.Μην ασχολεισαι το πιο πιθανο ειναι ολα αυτα να ειναι ψαρωτικα ωστε να τσιμπησουν αφελης κ να στειλουν τα χρηματα

Δημοσ.

OK Σας ευχαριστώ όλους, δεν είχα σκοπό να κάνω κάτι, απλά παραξενεύητκα, εντωμεταξύ το ip που μου δείχνει δεν είναι το δικό μου...

Δημοσ.

και νομικά δεν μπορούν να σου κάνουν τπτ από τα λίγα νομικά που ξέρω. Καλό θα ήταν να μα΄ζεψεις στοιχέια για αυτούς. Και να σε βρουν επειδή μπορούν,δεν μπορούν να στοιχειοθετησουν κατηγορία, ίσα ίσα που αν φτάσει σε δίκη θα κατηγορηθούν για απάτη...

Δημοσ.
Σε μια προσπάθεια μου τον Μάιο να βρω κάποια ιστοσελίδα με δωρεάν sms μάλλον (δεν θυμάμαι) έδωσα σε αυτή το e-mail μου, που δίνει όπως βλέπετε 125 δωρεάν sms, από τότε έχουν αρχίσει οι ενοχλήσεις. Και σήμερα μου ήρθε και το εξής e-mail για να πληρώσω 92ευρώ (μου τα ξαναείχαν ζητήσει), να διευκρινήσω ότι πότε δεν την χρησιμοποίησα την ιστοσελίδα...

Πες μας ότι απλά μας κάνεις πλάκα...:confused: δεν είναι δυνατόν δλδ.....έλεος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...