vagos789 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Για ενα server, τι θα επιλέγατε, Xeon ή D.Core? Πιο συγκεκριμένα, XEON s604 στα 3Ghz ή Duo 6300?
billpeppas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Για έναν "server"... με όλα αυτά τα συγκλονιστηκά στοιχεία που μας δίνεις, προτείνουμε έναν Cyrix M2. Εξήγησε βρε συ, τι εννοείς server ? Τι είδους server, για τι δουλειές ? Τι μέγεθος φόρτου μιλάμε ? ...
vagos789 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 ΕRP κτλ,θεωρητικα θα εχει αρκετα μεγαλο φορτιο. Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο, ειναι οι Xeon σε συγκριση με τους D.Core.
billpeppas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Καλύτερα να πας σε Opteron SocketF για τέτοια χρήση. Καλύτεροι από τους Xeon, και αρκετά καλύτεροι από τους D.Core ( που προφανώς εννοείς τους desktop CPUs διπλού πυρήνα )
georgeadams Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 [...] τους D.Core ( που προφανώς εννοείς τους desktop CPUs διπλού πυρήνα ) Έχουν κυκλοφορήσει Xeon βασισμένοι σε Core 2, αλλά ο 6300 που αναφέρει, ναι είναι desktop cpu...
tmjuju Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 gai server 8a pareis server-motherboard server-cpu kai server-grade components. 3exase ta desctop-components teleios! Ara bale Xeon 'h Opteron Pare sobarh mobo kai ECC RAM. Gia extra kartes eg. controllers, dual Gbit Ethernet , pare PCI-X Kai evoeite va baleis server leitourgiko
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Ta WoodCrest einai foles. H AMD einai makran mprosta me to Socket-F. Mhtrikh gia socket-F proteinw thn TYAN K9WE S2915 (dual socket-F). Twra an 8es na kaneis server me Conroe (dekstop processor), tote mallon to vlepw gia Serner para gia Server... Oson afora ta paliotera sockets Xeon, to S604 einai sta8ero, yposthrizei 64Bit sthn pio sygxronh morfh mhtrikwn, ka8ws kai 2MB cache (vlepe Irwindale Processors), alla mallon einai sta telh tou. Ekei pas me 2x 3.0+ Irwindale Processors kai me mia kalh mhtrikoula san ths TYAN S2676, kapoies Supermicro (X6DAL-G gia paradeigma) kai telos to NCT-D ths ASUS. Ennoeitai kai DEN 8a tis vreis aytes sthn Ellada, edw asxolountai me provata, ektos ki an vgaloun panw apo to 2plasio se kerdos... Oson afora to Socket 940 ths AMD (panta 64bit), einai antistoixhs epoxhs me to S604 ths Intel, omws prosferontai poly isxyres 2 pyrhnes lyseis (toy typou Opteron 270+), pou to ka8istoun poly isxyrotero tou S604. Mporw na voh8hsw peretairw me kapoio pm kai an 8es kati kalo kai xwris megalo kostos, mporeis na koitas kai stis aggelies tou site giati ka8e evdomada vazw servers kai server parts. Thanx.
The_Mentor Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 ΝΟΜΟΣ: Μηχανήματα Servers που λειτουργούν σημαντικά προγράμματα τα αγοράσουμε ΕΤΟΙΜΑ με συμβόλαια αγοράς και εγγυήσεις. ΠΟΤΕ δεν τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Μην μπερδεύεις αυτό που κάνουμε για το σπίτι μας και την γκ@υλ@ μας με την δουλειά και τα λεφτά που βγάζει κάποια εταιρεία απο αυτά τα μηχανήματα.
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 8a diafwnhsw rizika mazi sou. An den exeis empeiria sigoura de ftiaxneis. An omws exeis empeiria, tote polla allazoun. An phgaine gia mena h mphxth, na sou tonisw oti exw 12 xronia sthn plath mou pou sthnw servers eite custom build eite oxi. Oso gia tous nomous kai ta prepei, na sou ypen8ymisw oti to Internet kai h Agora einai eley8eres kai mporei o ka8enas na apofasizei kai na krinei analoga me to valantio pou dia8etei, pou, pote kai giati 8a strafei. Epishs na sou tonisw pws opoiodhpote server product, einai to idio aksiopisto me ena allo diaforetikhs markas giati poly apla einai ftiagmeno gia na kanei thn idia douleia, NA PAIZEI SE SERVER. Eite custom build, eite etoimos, eite build to order, enas server, einai server kai 8a paramenei server. Gia opoion einai asxetos me mhxanhmata, vevaiws isxyei ayto pou nomizeis kai les. Ayta!
billpeppas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Συμφωνώ απολύτως με τον φίλο από πάνω [ plpap ]
The_Mentor Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά, δεν ήταν μπηχτή για κανένα αυτό που είπα - συγνώμη αν ακούστηκε έτσι. Απλά μέχρι τώρα έχω φτιάξει αμέτρητα PC για προσωπική χρήση πελατών μου αλλά και workstation που τρέχουν σοβαρές CAD εφαρμογές... Μέχρι στιγμής είμαι περί τα 90% ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα μόνο και μόνο διότι τις περισσότερες φορές είχα συγκεκριμένο μπάτζετ από τον πελάτη. ΔΕΝ έχω κάνει όμως ΠΟΤΕ σύστημα SERVER που καλείται να τρέξει εφαρμογές που απο την κρισιμότητά τους εξαρτώνται μέχρι και ανθρώπινες ζωες... (έχω αυτή τη στιγμή SERVER που λειτουργεί σε Εντατική Μονάδα Νοσοκομείου όπως επίσης έχω και SERVER που λειτουργεί Αξονικό Τομογράφο SIEMENS στην ΑΘΗΝΑ). Συγχωρέστε με αλλά προσωπικά αποφεύγω να πάρω τόσο μεγάλα ρίσκα σε τέτοιες καταστάσεις. Αν βέβαια κάποιος μου έλεγε πως ο SERVER του θα τρέξει ένα website και παρόμοιες εφαμογές, έ τότε πολύ πιθανόν και εγώ να το έκανα αυτό - και πάλι εξαρτάται από τον αν θα στήριζε ένα σοβαρό δικτυακό κατάστημα ή μια εταιρική σελίδα. Δεν αμφισβητώ τα skills κανενός και φυσικά όποιος επιθυμεί πράτει ανάλογα με τους πελάτες του. Απλά η γνώμη μου ήταν και την είπα...
plpapadopoulos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Agaphte mou file. Opws kai proanefera, einai idies oi pi8anothtes na xalasei kati, eite se epwnymo server, eite se custom built server. Gia paradeigma se enan HP Prolliant pou exw, xalase prin 2 evdomades h mhtrikh kai thn ekana RMA. Vevaiws kai thn epomenh ergasimh eixa sta xeria mou me courier olokainouria mhtrikh thn opoia mou th steilane Patra me dika tous eksoda, thn idia mera pou dhlwsa vlavh. Vevaiws kai ola ok me to support, alla an o server htan sthn entatikh, eite HP pou ton lene twra, eite GyftoPower na legotan, akoma kai se 2 wres na eixa th mhtrikh, 8a eixe pe8anei kosmos... Epomewns apla einai na mh sou tyxei. Ayta ta oliga me agaph.
The_Mentor Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Vevaiws kai ola ok me to support, alla an o server htan sthn entatikh, eite HP pou ton lene twra, eite GyftoPower na legotan, akoma kai se 2 wres na eixa th mhtrikh, 8a eixe pe8anei kosmos... Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που ξεχνάς... Στην ΕΔΕ που θα γινόταν θα παρουσίαζες το τιμολόγιο αγοράς από την HP και θα έλεγες "παιδιά... sorry αλλά έσκασε η μητρική που την έβαλε η ΗΡ και το αγοράσαμε έτοιμο με το παρόν παραστατικό όπως επίσης και η συντήρησή του γίνετε σε ετήσια βάση με το παρόν παραστατικό." Μπορεί κανείς να σου φορτώσει τίποτε??? Μπορεί κανείς να σου πεί πως η συντήρηση του server ήταν ελλιπής? Το μόνο που μπορούν να σου πούνε είναι για την συτήρηση του software και αυτό μπορεί να αποδειχτεί από τα logfiles που σε τετοια κλίμακα είναι κρυπτογραφημένα από το ίδιο το software... Αν έσκαγε όμως αυτό το hand build μηχάνημα διότι δεν ήξερα - δεν γνωριζα -δεν φανταζόμουνα - φταίει η ASUS μάντεψε τι θα γινόταν... Θα ερωτάτω η κατασκευάστρια εταιρία του software και θα έλεγε πως φαίει το μηχάνημα διότι δεν ήταν authorised από αυτούς (σε τέτοια software πάντα οι εταιρείες πιστοποιούν την λειτουργικότητα των προϊόντων τους σε συγκεκριμένες μηχανές). Πιθανόν λοιπόν το hand made μηχάνημα να ήταν κλάσεις καλύτερο από το δικό μου που το αγόρασα με τιμολόγια από την ΗΡ. Στην υποθετική περίπτωση όμως που συζητάμε εγώ το βράδυ θα κοιμόμουν σπίτι μου, ο admin με το hand made όμως όχι... Αυτή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά...
Razor333 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Φυσικα και οι woodcrest δεν ειναι φολα, ειναι πολυ καλυτεροι απο τους opteron socket f και σε ταχυτητα και σε τιμες και σε καταναλωση ενεργειας. http://tweakers.net/reviews/646 Τωρα αν απλα θες να κανεις το pc σου server για προσωπικα site και απλα πραγματα, παρε εναν c2d e6600 με μια καλη ψυκτρα και μητρικη, καν'τον και o/c στα 3.0GHz, χτυπα εναν raptor και 2GB ram και εισαι οκ και με λιγα $$$.
getty Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 The_Mentor αναγκαστικά στην περίπτωσή σου πας σε politically corect λύσεις και όχι custom για το λόγω που ανέφερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.