Προς το περιεχόμενο

Format Με 2 Partition

Paytor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Μια απορία.Εχω εναν δίσκο χωρισμένο σε δυο partition στον C(system) και στον Ε(Backup) και θέλω να κάνω format χωρίς να χάσω τα δεδομένα στον E.Οταν κάνω format το ένα partition ©, κάνω delete το C και ξανα δημιουργία create? η απλά πατάω enter και συνεχίζω να διαλέξω που θα κάνω εγκατάσταση τα windows και με ποια διαμόρφωση NTFS η FAT?

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Το έκανα ακριβώς αυτο με Windows XP και δεν έχασα τα δεδομένα.Επειδή ομως δεν σήκωνε τα windows XP έβαλα τα 2000 με ακριβώς τον ίδιο τρόπο δηλ delete το partition C και δημιουργία νέου στον μη καττανεμημένο χώρο.Αυτο που πρόσεξα είναι ομως οτι το καινούργιο partition το C το έβαλε κάτω απο τον E, σαν έβαλε primary τον E.Συνέχησα να κάνω format αλλα δεν έκανε(κόλλησε στο 58%).Το έβαλα σε αλλο υπολογιστή και έκανα κανονικά φορμάτ απο τα windows αλλα το E δεν μπορεσα να το ανοίξω(ήθελε διαμόρφωση).Εχω την εντύπωση οτι έπρεπε να κάνω απλα φορμάτ τον C χωρίς να τον σβήσω και να το ξανα δημιουργήσω.Το θέμα είναι γιατί δεν το έκανε και οταν έβαζα XP!?Οποιος εχει διαφορετική άποψη ας απαντήσει!

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Fysika den xreiazetai na kaneis delete to partition. To format pou tou kanoun ta win prin egkatastathoun einai arketo

Auto pou les me ta 2000 tora, den xero giati kollise to format sti mesi.

O allos ypologistis ston opoi ekanes format to disko sou ti leitourgiko eixe?

An eixe 2000, i ekdosi tou ntfs tha itan palioteri apo ton XP. Den einai ola ta ntfs idia vlepeis. Ta XP sigoura tha doun diskous formarismenous me palio ntfs to antitheto isos na min isxyei.

Mporei vevaia aplos na sou rimaxe to disko ekeini ti stigmi pou apetyxe to format giauto na zitouse format kai gia to E. Telika to E to ksanadoulepses pote?

Δημοσ.

Αρχικά είχε 2000 αλλα είχαν χτυπήσει τα windows.Μετα οπως είπα και πριν έβαλα δοκιμαστικά και μόνο XP τα αποία και δεν σήκωνε.Τελικά πήγα να βάλω τα 2000 και ο μόνος τρόπος για να δουλέψει (οπως και δούλεψε) ηταν να σβήσω και το δεύτερο partition και να τα ξανα κάνω partition απο την αρχή και να εγκαταστήσω τα windows κανονικα στο ένα©.Βέβαια τα δεδομένα χάθηκαν.Την επόμενη φορα που θα χρειαστεί να κάνω φορμάτ σε σκηρό θα partition θα ξέρω να μην σβήσω κανένα partition οπως είπες και εσυ Bspus.Μήπως ξέρεις κανένα site οπου να έχει πληροφορίες πάνω σε format η να εξηγεί πως να κάνεις φορμάτ βήμα βήμα?Ευχαριστώ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...