katevastiras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Καλημέρα παιδία.. Εχω δύο ανεμηστήρια κλασισκά κουτιού τα οποία έχουν την τριπινη διεπαφή με μόνο το κίτρινο καλώδιο, και την τροφοδοσία (κόκκινο-μαύρο) που την παίρνει από το τροφοδοτικό.. Αυτό που θέλω είναι να δώσω την τροφοδοσία απο την μητρική και όχι από το τροφοδοτικό με τον πολύ απλό τρόπο' να αφαιρεσω τα καλωδιάκια από το τετράπινο κλιπ που συνδέετε με το τροφοδοτικό και να βάλω τα δύο καλωδιάκια στην τρίπινι διεπαφή, έτσι ώστε να παίρνει την τροφοδοσία από την μητρική και μόνο. Να πώ ότι η μητρική διασφαλίζει την τάση των 12v στα πιν της. Αυτό που έχω απορεία είναι αν κανείς έχει κάποια αντίθετη γνώμη για την κατασκευή. Για τον αν θα δουλέψει δλδ σωστά χωρίς να κάψει κάποια μητρική. Να πω δλδ ότι αυτό που με προβληματίζει ποιο πολύ είναι: -> ποιές είναι οι τιμές της έντασης του ρεύματος που μπορεί να δώσει στα πιν της η μητρική (στο κόκκινο-μαύρο). Το εύρος τιμων της έντασης δηλαδή. Μέχρι τώρα δεν μπορώ να τις μετρήσω γιατί θέλει πολύμετρο ακριβείας γιατί είναι πολύ χαμηλές οι τιμές. Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις!
harrys23 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 για ποιο λογο δεν καταλαβαινω θελεις να φορτωσεις με εξτρα φορτιο την μητρικη?? υπαρχουν στο εμποριο ανταπτορακια απο 4πινο σε 3πινο για μητρικη η και το αντιστροφο θα τα βρεις σε ηλεκτρονικες αγορες. ακομα αν δεν βρεις ανταπτορακια παρε 2 καινουργια fan και τελειωσες..
iraklis91 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 ego pantos den tha ebaza pano stin mitrki anemistiriakia idios an eixa kai kali mitriki giati tha ipirxe periptosi na xalasei.
katevastiras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 για ποιο λογο δεν καταλαβαινω θελεις να φορτωσεις με εξτρα φορτιο την μητρικη?? Δεν θέλω να βάλω έξτρα φορτίο απλά θα βάλω τον ανεμιστήρα στην 3πινη επαφή της mobo υπαρχουν στο εμποριο ανταπτορακια απο 4πινο σε 3πινο για μητρικη η και το αντιστροφο θα τα βρεις σε ηλεκτρονικες αγορες. ακομα αν δεν βρεις ανταπτορακια παρε 2 καινουργια fan και τελειωσες.. Τι εννοείς 3πινα ανταπτοράκια....δεν έχω δεί, μήπως έχεις κάποιο λινκ? Αρχικό μήνυμα απο iraklis91 ego pantos den tha ebaza pano stin mitrki anemistiriakia idios an eixa kai kali mitriki giati tha ipirxe periptosi na xalasei. Ελα ρε συνονόματε... Λοιπον και τα δύο τα ανεμιστηράκια έχουν 12 volt τάση. Το ένα το 3πινο είναι στα 0.13 amp και αυτό για να είναι αθόρυβο..(νομίζω).. και το άλλο το μανήσιο είναι στα 0.3 amp... Και οι δύο οι εντάσεις είναι στα αποδεκτά όρια που δουλεύει η μητρική.. Απλα το έκανα και δεν έπαιξε....η μητρική έδινε στο ανεμιστήρι μόνο 2.2 volt....και δεν ξέρω γιατί..
ipso33 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Απλα το έκανα και δεν έπαιξε....η μητρική έδινε στο ανεμιστήρι μόνο 2.2 volt....και δεν ξέρω γιατί.. Η μητρικη ελεγχει μεσω αισθητηρα θερμοκρασιας τις τασεις στους ανεμηστηρες. Μηπως ηταν κρυα οταν τον συνδεσες.
harrys23 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Τι εννοείς 3πινα ανταπτοράκια....δεν έχω δεί, μήπως έχεις κάποιο λινκ? den brisko link alla tha bgalo apo to pc mou ena foto kai tha to anevaso avrio
capthookb Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Τα τρια pin στη μητρική φαίνονται εδώ: http://pinouts.ws/cpu-fan-pinout.html Φαντάζομαι θα ξέρεις που πάει τι. Λογικά αν κοιτάξεις τις προδιαγραφές των fan (watt ή συνήθως va) και αντίστοιχες τιμές fan για επεξεργαστές (που συνδέονται δηλαδή πάνω σε μητρικές) και είναι παρόμοιες τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.
gallahant Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 katevastiras: συγνωμη αλλα καπου σε εχασα. Εχουν το κλασικο 3-πινο και τα εχεις συνδεδεμενα με το τροφοδοτικο? Λες οτι θες να τα συνδεσεις με τη μητρικη , ε τοτε που ειναι το προβλημα?
katevastiras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 katevastiras: συγνωμη αλλα καπου σε εχασα. Εχουν το κλασικο 3-πινο και τα εχεις συνδεδεμενα με το τροφοδοτικο? Λες οτι θες να τα συνδεσεις με τη μητρικη , ε τοτε που ειναι το προβλημα? Φίλε gallahant μπορεί να έχεις δίκιο.. Έχω ήδη ένα 3πινο αλλά θέλω να βάλω ακόμα ένα. Στην διάθεσή μου έχω δύο ανεμηστήρια τα οποία ναι μεν έχουν την 3πινη διεπαφή αλλά σε αυτήν ειναι συνδεδεμένο μόνο το κίτρινο καλώδιο (για τον έλεγχο των στρωφών), και την τάση την πέρνει από το 4πινο του τροφοδοτικού. Θέλω αυτό το ανεμηστήρι να το κάνω να πέρνει την τάση του απο την mobo. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα κρύο ή ζέστης (επιφυλάσσομαι) γιατί όταν ανοίγεις τον υπολογιστή και είναι κρύος, το ένα 3πινο ανεμηστήρι που είναι στην mobo ξεκινάει κανονικά. Ελπιζω να μπόρεσα να σας κατατοπίσω λιγάκι..
madsc Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Γίνεται κανονικά. Θα χρειαστείς ένα τρίπινο βύσμα με ανοιχτά ποδαράκια ή έστω μόνο τα ποδαράκια για να χρησιμοποιήσεις το υπάρχον τρίπινο. Το κίτρινο καλώδιο το αφήνεις στη θέση που είναι. Στη μέση μπαίνει πάντα το κόκκινο καλώδιο στα τρίπινα. Στη θέση που περισσεύει βάζεις το μαύρο καλώδιο. Αν μιλάμε για κοινό fan του εμπορίου, όχι δεν θα δημιουργήσεις κάποιο πρόβλημα στη Mobo σου. /sc
PlaStiK Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Τώρα που λέτε για αλλαγές σε βυσματάκια και τετοια πράγματα...απο πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί τέτοια ψιλολόγια; Βυσματάκια τροφοδοσίας, βίδες για κουτί/ανεμιστήρες, jumpers κλπ κλπ; Υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα που να τα πουλάει λιανική;
madsc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Ράδιο Κατουμά, Φανός κ στα αντίστοιχα συνοικιακά ηλεκτρονικάδικα για βύσματα/jumpers. Υπάρχουν σε πάρα πολλά μέρη. Αν χρειαστείς μεγάλη ποσότητα συμφέρει E-bay. Για βίδες υπάρχει πάντα η Βιδεμπορική, κέντρο. /sc
katevastiras Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 madsc...σε ευχαριστώ πολύ...!! PlaStiK..τέτοια βυσματάκια μπορεις να βρείς σε καταστήματα ηλεκτρονικής φύσης. Για αυτούς δεν είναι κάτι εξειδικευμένο...αλλά αν έχεις ψάξει μάλλον θα έχεις βρεί. madsc να σε ρωτήσω. Τα silent ανεμηστιράκια παίζουνε στα 0.13 amp. Αυτο το μανήσιο που έχω της thermaltake παίζει στα 0.3 amp. Το είχα δοκίμασει αυτό που είπες και δεν έπαιξε και δεν ξέρω μήπως εγώ έχω κάνει κάτι λάθως.. Δηλαδή...εσύ το έχεις δοκιμάσει, το έχεις δει στην πράξη?? Μπορεί κάτι να μην έκανα σωστά όταν το πρωτο δοκίμασα.
madsc Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2006 Δηλαδή...εσύ το έχεις δοκιμάσει, το έχεις δει στην πράξη?? Να φτιάχνω τρίπινα κ καλώδια για fans; Μερικές δεκάδες φορές... κάθε μήνα. /sc
madsc Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δείνω εδώ την απάντηση στο pm που μου έστειλες katevastira, για να είναι προσβάσιμη κ από τους υπόλοιπους. Καταρχήν τσέκαρε με ένα πολύμετρο το βύσμα στη μητρική σου αν παίρνεις τις σωστές τάσεις. Μετρώντας τα Pins που συνδέεται το κόκκινο μαύρο καλώδιο πρέπει να δεις ~+12V DC. Το 3πινο θα το φτιάξεις χρησιμοποιώντας αυτή τη συνδεσμολογία. Αν δεις +12V DC στη mobo σου κ φτιάξεις το 3πινο αντίστοιχα δεν βλέπω το λόγο να μην σου δουλέψει με κοινό ανεμιστήρα του εμπορίου. Είναι πολύ απλό για να γίνει. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.