kostastnt Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν θα αγοράσω κάποιο Home Cinema με 2-3.000 Ευρώ. Σκέφτομαι για τηλεόραση 32" (αυτό είναι στάνταρ, δεν αλλάζει) και να είναι TFT-LCD, όχι όμως Plasma. Τι πρέπει να προσέξω? Τα χαρακτηριστικά μιας καλής ποιά πρέπει να 'ναι??? Μετά σκέφτομαι έναν καλό ενισχυτή. Πάνω στον οποίο θα συνδέσω την τηλεόραση, τον εγγραφέα DVD όπως και τα ηχεία. Θέλω να είναι κάποιος αρκετά καλός με τα λεφτά που δίνω. Ακόμα χρειάζομαι και ένα επιτραπέζιο εγγραφέα DVD. Τι πρέπει να προσέξω? Τέλος τι ηχεία να πάρω? Ηχεία σκέφτομαι να πάρω 5 κανονικά και 1 μπάσο. Και άλλα δυο ηχεία για να τα βάλω στο μπαλκόνι, τα οποία δεν θα δουλεύουν συνέχεια. Για τα λεφτά υπολογίζω στις 2500Ε αλλά αν σε κάποιο κομμάτι πραγματικά αξίζει να ρίξω άλλα 500Ε θα γίνει τότε. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
Θοδωρής Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Εγω μπορω να σου πω μόνο για ενισχυτη μιας και εχω ασχοληθει πολυ με το θεμα. Για μενα οι καλύτεροι ενισχυτες ειναι της MARANTZ . ειναι λιγο ακριβοι αλλα αξίζουν μεχρι το τελευταίο euro που θα δώσεις. http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.ProdCat&cont=eu&bus=hf&type=avr&series=comp
Lorea Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Παρα πολυ καλοι οι Marantz οπως σου ειπε και ο Θοδωρης αλλα τσιμπανε οι τιμες τους. κοιτα επισης και τους pioneer εγω τον 1015 εχω και φυσαει κρατα λεφτα και για τα καλωδια. Μην παρεις καλα μηχανηματα και καλωδια μουφα γιατι θα χασεις αρκετα σε αποδοση. Απο ηχεια δες σε B&W και Crystal Audio, και TV Samsung R71 και Philips Ambi-light Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Ας αρχίσουμε από την τηλεόραση. Η φτηνότερη που βρήκα στο skroutz.gr έρχεται γύρω στα 800 ευρώ (Funai 32A-0828WL). Αν θες πιο... αξιοπρεπή μάρκα, πάμε στην TV LCD TOSHIBA REGZA 32WL66Z ή στην PHILIPS PF4321 LCD TV 23 (γύρω στα 900 ευρώ). Αν δεν βλέπεις τόσο τηλεόραση και θες να βλέπεις κυρίως DVD, θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν σε προβολέα. Αυτή η λύση συνίσταται και για τους φίλους της μπάλας που γουστάρουν να βλέπουν την ομάδα τους σε 100 ίντσες. Οι ενισχυτές της Marantz είναι πολύ καλοί αν και προσωπικά είμαι fan της Yamaha. Έχω ενισχυτή Yamaha και αν ξανα-αγόραζα σήμερα, πάλι Yamaha θα έπαιρνα. Ένα μεσαίο μοντέλο, όπως το RX-V559 (με 6.1 και 95W το κανάλι) το βρίσκεις γύρω στα 400 ευρώ. Αν θες σώνει και καλά HDMi, σκαρφαλώνουμε στη 1000άρα (ο RX-V1600 που είναι και THX Select). Με εγγραφείς DVD δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Ηχεία, ανάλογα τι θα δώσεις, αυτό θα πάρεις (περίπου... ). Υπάρχουν έτοιμα σετάκια 5.1 ηχείων που κάνουν τη δουλειά τους με λίγα σχετικά λεφτά, υπολόγισε γύρω στα 400-500 ευρώ για κάτι αξιοπρεπές. Από την άλλη, μπορείς να αρχίσεις να μετράς λεφτά για να πάρεις ξεχωριστά κομμάτια: ένα ζεύγος μπροστά, ένα πίσω, κεντρικό μπροστά, subwoofer. Αργότερα προσθέτεις και κεντρικό πίσω. Εκεί, από θέμα τιμής the sky is the limit...
adi32 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 ναι προβολεα σιγουρα τι να σου κανουν οι 30-40 ιντσες ? εδω οι 100 αρχιζουν και μας φαινονται λιγες
Byzantinos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 δεν είμαι πολύ σχετικός με αυτά αλλά το μόνο που θα σου πώ είναι το DVD που θα αγοράσεις να παίζει οποσδήποτε DivX
AzaZyL Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 loipon dvd GVG me DIVX apo Carrefour: 44 e radioenisxitis Yamaha 659 470 e tileorasi 32" AMOI me analisi FULL HD kai 0 pixel eggisi 2000 e hxeia Wharfedale Diamond seira 9 1000 e (ean theleis ftinotero pare tin seira 8 i kana kineziko opws ta KODA pu exun vgei poly kala..)
gameover Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 tv: samsung le32t71bx oti kalutero se sxetika logiki timi stis 32 intses lcd recorder: pioneer dvr-630h me disko 250gb teleia eggrafi teleia piotita olokliromenos enisxitis av:yamaha rx-v657 sundiazei polu kali poiotita ixou kai eukoliwn se kali timi ixia 5.1: kef kht 1005 ps. ola auta pou sou egrapsa einai psagmena gia tin timi 3000 pou dineis kai einai oti kalutero mporeis na breis.an thes na pas se parapanw timi pes mou na sou pw antistoixa.exw psaksei to thema toso home cinema oso kai stereofwniko para polu. den sou ta grafw tuxaia.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 loipon dvd GVG me DIVX apo Carrefour: 44 e [...] Νομίζω ότι ένα αξιοπρεπές home cinema αξίζει κάτι παραπάνω από GVG... Άσε που το GVG δεν είναι DVD Recorder που ζητείται... Προσωπικά θα επέλεγα δύο κομμάτια: ένα DVD Player με DiVX Ultra playback (και έχω βάλει στο μάτι το universal player Pioneer DV-696AV στα 169 ευρώ) και ένα DVD Recorder για εγγραφές.
unforgiven Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 tileorasi 32" AMOI me analisi FULL HD kai 0 pixel eggisi 2000 e 37" θέλεις να πεις...
Sorath Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Κύριοι τα μηχανήματα πρέπει να συμβαδίζουν σε κόστος και ποιότητα. Δεν μπορείς να έχεις μια πολύ καλή οθόνη, super ηχεία και ένα DVD-player των 30-40€. Αλλιώς ένα χαμηλής ποιότητας μηχάνημα θα καταστρέφει ίσως κάτι καλύτερο.
unforgiven Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Έχεις χώρο για προβολέα; Θέλεις; Ή επιμένεις σε τηλεόραση;
kostastnt Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Καλά είστε απίστευτοι!!! Με καλύψατε πλήρως! Επιμένω σε τηλεόραση 32" γιατί η απόσταση από την τηλεόραση ως τον καναπέ είναι πολύ μικρή και αν βάλω προβολέα δεν θα βλέπω όλη την οθόνη.... Θα ψάξω λίγο ακόμα και θα σας πω που ακριβώς κατέληξα...
madsc Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Από A/V ραδιοενισχυτές Denon, Yamaha είναι οι προτιμήσεις οι δικές μου, σε αυτή τη σειρά σε βατό κοστολόγιο. Μέχρι τα ~1600Ε παίρνεις ότι πληρώνεις. Από εκεί κ πάνω αλλάζουν τα δεδομένα ( μιλάω για τιμές καταλόγου πάντα ). Από ηχεία μπορείς να περάσεις από μερικά δωμάτια ακρόασης καταστημάτων να τα ακούσεις κ να πάρεις αυτό που σε ευχαριστεί καλύτερα. Μη θολώσεις από τα watt, design (Ούτως ή άλλως με σβηστά φώτα θα βλέπεις ταινεία ) κ ότι σου πλασάρει ο έκαστος πωλητής. Άκου τα για ώρα κ αποφάσισε μόνος σου. Μια άκρη για ηχεία είναι το Κέντρο Μεγαφώνου, στην Κάνιγγος, Αθήνα όμως. Τους λες ποια ηχεία σου κάνουν κ στα φτιάχνουν με ίδιες μονάδες με πολύ λιγότερα χρήματα. Να έχεις υπόψη σου ότι για homecinema ψάχνεις *σωστό* ήχο να σε "μεταφέρει" στα δρώμενα, όχι απαραίτητα δυνατό. Οι διπλασιασμένες αρμονικές στα μπάσα κ οι τσιριχτές ψιλές καταντάνε κουραστικά σε πολύωρη θέαση ταινείας. Από TV έχεις καταλήξει οπωσδήποτε σε TFT/LCD; Πέρα από Ambilight [που τσιμπάει η τιμή της] δεν έχω δει κάποια που να παίζει σωστή εικόνα σε αυτή την τεχνολογία. Αν κατευθυνθείς προς CRT θα βρείς καταπληκτική ποιότητα εικόνας στις 29-32'' σε απίστευτα χαμηλές τιμές που θα σε κρατήσουν on budget. Ένα showroom που μπορείς να συγκρίνεις πολλά monitor είναι η ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ για να καταλάβεις αυτό που σου λέω, χωρίς να σημαίνει ότι έχει κ τις χαμηλότερες τιμές. Εφόσον θα παίζεις με ξεχωριστό ενισχυτή, αδιαφορείς για συστήματα ήχου κ extra ηχεία της κάθε τηλεόρασης κ προσανατολίζεσαι στην ποιότητα της εικόνας. Και στις 2 τεχνολογίες [crt/tft] προτείνω Philips σαν κόστος-απόδοση. Επίσης, τον Αύγουστο ο Συκάρης συρρικνώθηκε, κλείνοντας κάμποσα καταστήματα του, όπως κ το κεντρικό του στο Χαϊδάρι, εκποιώντας συγχρόνως τα προϊόντα του. Τα κεντρικά του μεταφέρθηκαν πλέον Λεωφ. Βουλιαγμένης 128 (αν θυμάμαι σωστά) με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα. Αν βιαστείς, -σε οποιοδήποτε κατάστημα του- μπορεί να βρεις TV/ηχεία/ενισχυτή/dvd που να σου κάνει σε πραγματικές εκπτώσεις 30%-50%, όχι σαν του Κωτσόβολου. Για να καταλάβεις τηλεοράσεις με τιμή καταλόγου ~1100Ε τις έπαιρνες 550Ε ! [Αυτό τέλος Αυγούστου]. Προβολέας ακόμα κ για μεγάλο χώρο δεν είναι για συνέχεια. Χώρια από το κόστος αγοράς έχει πολύ μεγάλο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με μία 29-32'' TV για το μέσο Έλληνα (ρεύμα + ώρες λάμπας). Προβολέα προσωπικά θα έπαιρνα μετά από αγορά TV. Για το dvd player που αναφέρθηκε ακόμα κ των 30-40Ε δύσκολα θα δεις διαφορά σε 32'' TV στα 3-3,5m από ένα 150-200Ε εκτός αν βλέπεις σε καμία Cineos 9520 PixelPlus 2. Από θέμα αξιοπιστίας ή MTBF όμως ίσως να μην είναι τα ίδια. Αν δεν σου βγαίνει το budget κ βολεύει μια άλλη επιλογή είναι να τραβήξεις 2 καλώδια - εικόνας, ήχου - από το pc στον ενισχυτή. Καλές αγορές. /sc
dpolal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Επειδή δεν θα σου βγεί το μπάτζετ για τόσα πολλά που ψάχνεις καλύτερα να αντικαταστήσεις τα dvd player, recorder με πισί... Σκέψου επίσης και τί σου αρέσει περισσότερο (ήχος ή εικόνα) και αποφάσισε πού θα δώσεις βάρος για να ρίξεις εκεί τα περισσότερα χρήματα. Δεν είναι ανάγκη να τα πάρεις όλα με την μία μπορείς και σιγά σιγά. Από AV ραδιοενισχυτή προτείνω Denon,Marantz,Pionner,Yamaha με αυτήν την σειρά ακριβώς. Ηχεία, ότι και να σου πώ αν δεν ακούσεις εσύ δεν έχει νόημα. Για tv Philips ή Sony αν και φαντάζομαι ότι στις tft θα παίζουν και άλλες μάρκες πλέον εξλισου καλές (δεν το έχω ψάξει). Πάντως να σου πώ και την δική μου άποψη (έχω home cinema εδώ και 5 χρόνια), τα ηχεία γενικότερα δεν αλλάζουν, αν τα σκάσεις για κάτι καλό τώρα στην αρχή θα τα έχεις για πάρα πολλά χρόνια και θα τα ευχαριστηθείς. Δεύτερος έρχεται ο ραδιοενισχυτής, κομμάτι που κρατάει εξίσου για πολλά χρόνια, ειδικά όσο ποιό μεγάλο είναι το μοντέλλο τόσο ποιό πολλή δύναμη (watt) και εξτρά θα έχει άρα τον εκμεταλεύεσαι για πολύ καιρό χωρίς να χρειάζεται αναβάθμιση κλπ. Η τηλεόραση, το dvd και ο προβολέας είναι τα τελευταία στην λίστα επειδή η τεχνολογία τους αλλάζει διαρκώς προς το καλύτερο και κυρίως φθηνότερο πάντα. Άρα είναι ευκολότερη και ποιό επιβεβλημένη η αλλαγή τους στο κοντινό μέλλον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.