Προς το περιεχόμενο

NEC 4550A σε 4551Α με Labelflash δωρεαν

HighT3ch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον η διαδικασια σε απλα βηματα ειναι:

1. Κατεβαζεις το firmware του 4551Α εδω

2. Κατεβαζεις το BinFlash για να flashαρεις το bios απο εδω

3. Κατεβαζεις το modified bootcode για το drive απο εδω

4. Αφου κανεις unrar το αρχειο σε ενα προσωρινο folder τρεχεις το NECBFL.EXE σε dos απο τα XP

5. Θα εμφανιστει μια λιστα με τα drives > βαζεις το drive letter ή το LUN (εχει περιγραφη) για το drive που θες να κανεις το κολπο

6. Θα σου ζητησει το προγραμμα να βαλεις το target μοντελο στο οποιο θες να μετατρεψεις το τρεχον και επιβεβαιωση του flashαρισματος

7. Μολις τελειωσει, επανεκκινηση το PC (το συστημα θα κανει detect το "νεο" drive ως version firmware 0.05)

8. Τρεχεις το binflash και flashαρεις με το firmware του 4551Α

9. Αυτο ηταν... το drive θα υποστηριζει DVD-RAM και LabelFlash

Σημειωση: Η λειτουργια LabelFlash υποστηριζεται απο το NERO Premium Version (τελευταιες εκδοσεις) το οποιο εμφανιζεται ως εικονιδιο στην μπαρα εργασιων του Nero

nerolf.gif

ΥΓ1. Το password για το file του bootcode ειναι "nechax0r" χωρις τα ""

ΥΓ2. Το κολπο πιανει και για το 3550Α

ΥΓ3. Ουδεμια ευθυνη φερω αν χαλασετε το drive σας - το δικο μου δουλεψε!

Δημοσ.

Εχω αναβαθμίσει εδώ και αρκετό καιρό το 4550 μου σε 4551 και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Είναι πολύ απλή διαδικασία ακριβώς οπως αναφέρεται πιο πάνω.

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι π.χ. μετατρέπω το 3550Α που έχω σε 4551Α, θα μπορώ μετά να του περάσω κάποιο νέο firmware που θα βγάλει η NEC;

Ξέρετε αν θα βελτιωθεί και η ποιότητα εγγραφής;

Δημοσ.

Επίσης αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Και εχω 4550 crossflashed σε 4551, πως μπορώ να το αναβαθμίσω με κάποιο από τα firmware των Liggy & Dee? Αν θυμάμαι καλά κάτι κάναν και αναγνωρίζουν τα crossflashed, και δεν περνιέται το f/w...

edit: το βρήκα εδώ!

Δημοσ.

Μόλις ολοκλήρωσα την διαδικασία με επιτυχία. Δεν έγραψα όμως ακόμα labelflash.

Ποιό πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω? Η τελευταία έκδοση του nero 6 υποστηρίζει labelflash ή πρέπει να βάλω το nero 7 ?

Δημοσ.

winmik2kx στο thread που εδωσες σε link με μια γρηγορη ματια που του εριξα αναφερεται στο 4551Α και την default δυνατοτητα του για labelflash. Εδω συζηταμε για την μετατροπη του 4550Α (που δεν υποστηριζει labelflash απο το εργοστασιο) σε 4551Α. Το thread εδω ειναι hardware related οχι software related.

Δημοσ.

Με παρεξήγησες, η απάντησή μου πήγαινε στον tolis_01 που ρωτάει για τις εκδόσεις του nero που υποστηρίζουν labelflash.

Πάντως μια και το αναφέρεις, και το θέμα του υπάρχοντος thread έχει συζητηθεί εκτενώς εδώ και αρκετό καιρό αλλού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...