Προς το περιεχόμενο

Backup εφαρμογή

Azmath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίσματα σε όλους! Είμαι νέο μέλος και αυτό είναι το 3ο post μου και το πρώτο topic μου...

Ψάχνω μια ειδικευμένη εφαρμογή backup με τις παρακάτω προδιαγραφές. Δεν έχω ψάξει ακόμα και ποτέ δεν χρησιμοποιούσα κάποια εφαρμογή για backup δεδομένων, το έκανα manually για τα πολύ σημαντικά. Πρόσφατα το θέμα με απασχόλησε και ιδού το πρόβλημα...

Πρόσφατα και στα πλαίσια αναβάθμισης του pc έγκατέστησα 2 δίσκους σε RAID stripping (0). Για όσους δε γνωρίζουν, το raid 0 προσφέρει σχεδόν διπλάσια ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής από το δίσκο αλλά με τίμημα τη διπλάσια πιθανότητα να αστοχήσει τουλάχιστον ένας από τους 2 δίσκους με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα δεδομένα και στους 2 αφού τα τελευταία είναι διασπαρμένα σε αυτούς. Σαφώς υπάρχει και το RAID 5 που χρησιμοποιεί 3 ίδιους δίσκους με διπλάσια χωρητικότητα συνολικού χόρου και στον 3ο δίσκο καταγράφει πληροφορίες για την διόρθωση της ασφάλειας του RAID 0. Επιπλέον μου έχει μείνει και ένας σχετικά παλιός δίσκος μικρότερης χωρητικότητας που θέλω να χρησιμοποιώ αποκλειστικά για backup. Το RAID 5 δεν εφαρμόζεται με τον τρίτο δίσκο...

Αναζητούμε λοιπόν μια εφαρμογή που θα δουλευεί ως μια αθόρυβη διεργασία στο παρασκήνιο. Θα της ανατίθεται να παρακολουθεί (σχετικά σε άμεσο χρόνο) κάποιο μέρος των (σημαντικών) δεδομένων, π.χ. ένας ή περισσότεροι φάκελοι με τους υποφακέλους τους, μεμονωμένα αρχεία κτλ (πολλαπλές επιλογές όμως). Δουλειά της να παρακολουθεί, αν είναι δυνατόν σε πραγματικό χρόνο ή και περιοδικά με ρυθμιζόμενη περίοδο από το χρήστη, τα δεδομένα και όταν διαπιστώσει ότι αυτά μεταβλήθηκαν να δημιουργεί ένα νέο ανανεωμένο αντίγραφό τους στον 3ο δίσκο. Η ανανέωση των αντιγράφων, δηλαδή του backup, μπορεί να γίνεται άμεσα μετά τον έλεγχο για μικρά αρχεία ή να προγραμματίζεται κατά το shut down του υπολογιστή κτλ... Η διαδικασία πρέπει να γίνεται αυτόματα και με σεβασμό στη χρησιμοποίηση της cpu (πχ δημιουργία αντιγράφων, μόνο όταν η cpu είναι idle).

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι τα πιθανά renames και μετακινήσεις των δεδομένων, όπου εκεί καλό θα ήταν η εφαρμογή να τα αντιλαμβάνεται αυτόματα σε μια αυστήρη real time εκδοχή της, αλλά διαφορετικά να είναι ο μόνος λόγος να σε ενοχλήσει ώστε να σου πει ότι μετονόμασες ή μετακίνησες το τάδε αρχείο και δε μπορεί να το βρει, ώστε εσύ να δηλώσεις ακύρωση ή το νέο του όνομα/θέση.

Έχετε ιδέα αν υπάρχει κάποια έτοιμη τέτοια εμπορική ή free εφαρμογή? Θα είχε αρκετό ενδιαφέρον και είναι "doable" να την έφτιαχνα μόνος, φυσικά με περιοδικούς ελέγχους πχ της last date modified, αλλά δε διαθέτω το χρόνο αυτή την εποχή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο όσων ασχοληθούν με αυτό έστω και για μια πρόχειρη αναζήτηση στο google...

Δημοσ.

file mporeis na xrisimopiiseis to acronis true image enterprise server den kanei mpakap ka8e fora pou grafeis nea pragmata stous diskous sou alla krataei ena image tou diskou se poli mikrotero mege8os apo ton idio ton disko k poreis na to setareis na kanei diafora tasks opws mpakap px ana 2 meres tin tade wra ;-)

kalosir8es

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...