Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με MSI NX Geforce 6800LE 128ΜΒ AGP

paf77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 2 περίπου χρόνια έχω αγοράσει ένα σύστημα (Athlon64 3400+, 1 GB DDR RAM, M/B Gigabyte K8NS Pro με nForce3 chipset) και κάρτα γραφικών την MSI NX Geforce 6800LE 128ΜΒ AGP. Γενικά δεν μου έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στη λειτουργία του υπολογιστή αλλά σε πολλά παιχνίδια μετά από λίγη ώρα παιχνιδιού το PC κρασάρει εντελώς (δεν γίνεται επανεκκίνηση ούτε με reset αλλά πρέπει να κλείσω εντελώς τον Η/Υ και να τον ξανανοίξω). Είμαι βέβαιος ότι γι' αυτό ευθύνεται η κάρτα γραφικών καθώς σε άλλα συστήματα που έχω δοκιμάσει τα παιχνίδια (με άλλες κάρτες γραφικών, ακόμα και υποδεέστερες), αυτά δεν εμφανίζουν κανένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα μου εμφανίστηκε στα παιχνίδια Vampire The Masquerade: Bloodlines, Call Of Cthulhu, Still Life, CSI 3 Dimensions of a murder και πιθανώς και σε άλλα που δεν θυμάμαι. Γενικά δεν παίζω παιχνίδια με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε 3D (κυρίως adventures) γι'αυτό και δεν παρατήρησα νωρίτερα το πρόβλημα. Έχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers από το site της nVidia αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη... Thanks :-)

PS. Το Call Of Cthulhu δεν μου κρασάρει όταν το παίζω σε 640x480, σπάνια παίζει σε 800x600 ενώ για υψηλότερες αναλύσεις δεν το συζητάω καν. Κρασάρει όταν παίξει τα εισαγωγικά βίντεο του παιχνιδιού (κάτι αρχεία MPEG)

Δημοσ.

Δοκίμασε να καθαρίσεις το ανεμιστηρακι της καρτας μήπως και είναι πρόβλημα θερμοκρασιας! Επισης δοκιμασε να περάσεις τους τελευταίους Drivers της nvidia και τρέξε και κανενα antispyware και registry cleaner. Αμα δεν διορθωθεί και με αυτά ξαναποσταρε και βλέπουμε!!!

Δημοσ.

Δηλαδή τα παιχνίδια κρασάριζαν από την πρώτη στιγμή που πήρες το PC;

Το ρωτάω αυτό, γιατί και ο αδερφός μου και ένας φίλος μου είχαν από μία 6800LE από δύο διαφορετικά μαγαζιά και τις αλλάξανε και οι δύο τον πρώτο μήνα, γιατί ήταν ελαττωματική παρτίδα, όπως είπαν και στους δύο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι πρώτες 6800LE είχαν πρόβλημα με τους πυκνωτές τους. Το πρόβλημα τότε ήταν πολύ γνωστό και αν κάνεις ένα search θα βρεις πολλά site. Εκεί θα βρεις και τα χαρακτηριστικά των προβληματικών πυκνωτών ώστε να τους συγκρίνεις με αυτούς της δικής σου κάρτας και να βεβαιωθείς.

Πολύ χοντρικά θα σου πω πως αν οι πυκνωτές της κάρτας σου δεν είναι μωβ τότε κατα πάσα πιθανότητα έχεις πρόβλημα.

Α το βρήκα. Κοίτα εδώ:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=59391

Δημοσ.
Μηπως να τσεκαρες την ram? Καλα ε ζωντανευω το θεμα μετα απο χρονια. Σιγα μην απαντησει!!!! χιχιχι

Ας απαντησω στον εαυτο μου!!!! Ποια χρονια βρε βλακα που εμπλεξες τις καρτελλες στον firefox? Θεε μου τι γραφω!!!! Sorry guys αλλου νομιζα πως απανταγα!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...