Προς το περιεχόμενο

Mini αναβάθμιση CPU + MB

Steven

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα άθλιο PC με μια σχετικά καλή κάρτα γραφικών και θα ήθελα να του ρίξω λίγα χρήματα για να του κάνω μια αναβαμισούλα, αλλάζοντας τον επεξεργαστή και τη μητρική!!

Μητρική θα αλλάξω καθώς αυτή που έχω τώρα είναι 478 και θα ήθελα να περάσω σε 939 και λόγω των πολύ χαμηλότερων τιμών των AMD αλλά και των επιδόσεων...

Η αναβάθμιση θα γίνει για να κρατήσει το πολύ ένα χρόνο ακόμα το PC και να μπορώ να παίζω κανα παιχνιδάκι, κάτι που με τον P4 2.53 που έχω τώρα ειναι σχεδόν αδύνατο... Βρήκα μια ικανοποιητηκή μητρική στα 50 euro που να με καλύπτει σχετικά αλλά κωλύoμαι στην επιλογή του επεξεργαστή...

Σκεφτόμουν για Χ2 αλλά μάλλον δεν αξίζει καθώς δεν θέλω να δώσω πάνω από 150 για CPU και με αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα τον μικρότερο Χ2... Επίσης έχω την εντύπωση ότι οι καλοί μονοπύρινοι ξεπερνάνε σε επιδόσεις τον μικρότερο διπύρινο σε μια εφαρμογή, αλλά ας μιλήσουν οι γνώστες καλύτερα για αυτό το θέμα...

Τελικά είμαι ανάμεσα σε 2 επεξεργαστές..

1. Athlon 64 3800+ Venice

2. Athlon 64 3700+ San Diego

Τους βρίσκω στην ίδια τιμή και τους 2 boxed, περί τα 100 ευρώ...

Ποιον από τους 2 θεωρείτε σοφότερη επιλογή?? Επίσης κάθε άλλη πρόταση που να μην ξεπερνάει τα 200 ευρώ είναι απολύτως αποδεκτή... Παρεπιπτόντως η GPU είναι AGP:)

Δημοσ.

Egw tha elega oti oi dual-core einai monodromos auti thn stigmh mias kai pleon olo kai perisoteres efarmoges tha kai xrhsimopoioun kai ta 2 core. Opote nomizw oti h pio oikonomikh lysh einai o X2 3800 gia esena. Pantws an den pareis dual-core egw tha elega oti den axizei na anbathmiseis. Kalytera na baleis kana fragko akoma sthn akrh kai na pareis ena pio dynato systhma se kana 4-5 mhno

Δημοσ.

Μην κανεις αναβαθμιση σε μονοπυρηνο...Επισης εαν προτιμας αμδ μονοδρομος το ΑΜ2...Τελος εχε υποψη σου πως το πιθανοτερο ειναι να εχεις agp καρτα γραφικων που δυσκολα θα βρεις καινουργιο αξιολογο mobo να το υποστηριζει...Οποτε πας και για καρτα οθονης,και για ραμ...

Δημοσ.

Απλά πράγματα.

Αν το θες μόνο για παιχνίδια, παίρνεις έναν μονοπύρηνο Socket939 του ρίχνεις ένα καλό overclocking και τελείωσες.

Αν πέρα από τα παιχνίδια, θες και άλλα, τότε πας σε διπύρηνο.

Τώρα για το τι CPU...έναν 3700+ ή έναν Opteron 144 / Opteron 146 , με το overclocking in mind.

Opteron που να μην πιάνει τα 2,7GHz είναι σχεδόν απίθανο να βρείς.

Οπότε...

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα χρημάτων απλά δεν θελω να δώσω πολλά λεφτά ούτε τώρα ούτε σε 6 μήνες...

Η κάρτα είπαμε ότι είναι AGP... Μητρικές με AM2 και AGP δεν υπάρχουν και οι επεξεργαστές AM2 είναι πολύ ακριβοί, οπότε αυτή τη λύση την ξεχνάμε γιατι θέλω για πλάκα 1500...

Άμα παω για Χ2 το κόστος ανεβαίνει άνετα πάνω από 200 και δεν θα το ήθελα πολύ καθώς με μονοπύρινο είμαι στα 150...

Μάλλον θα ακολουθήσω την συμβουλή του Bill για τν 3700 και το oc...

Δημοσ.

signwmi alla ti karta grafikwn exeis kai einai sxetika kali kai de mporeis na paikseis me dayti ta paixnidia pou thes kai ftaeiei o epeksergastis? egw eimai sigouros pws i karta grafikwn sou ftaei kai oxi to ipolipo sistima...vevaia i mnimi tha einai 133 mallon e? alla opws kai na exei i karta poia einai???? me mia 6800 ama vreis metaxeirismeni tha eisai mia xara mexri na pareis kainourio entelos pc...

Δημοσ.

Μαλλον δεν διαβασα καλα το πρωτο ποστ. Θα συμφωνισω με τον Tolis86. Εκτος απο κανα strategy,oblivion κτλ ο επεξεργαστης ειναι απιθανο να σου δημιουργει προβλημα.

Παρεπιμτοντος τι GPU εχεις?

Δημοσ.

signwmi kai me tin x850 de mporeis na paikseis poio paixnidi? mou fenetai apisteyto oti de sikwei paixnidia...tin kovei vevaia o epeksergastis alla de nomizw kai toooso poli.... oi mnimes einai arges pantws...afou de mporeiw opws les omws....

Δημοσ.
signwmi kai me tin x850 de mporeis na paikseis poio paixnidi? mou fenetai apisteyto oti de sikwei paixnidia...tin kovei vevaia o epeksergastis alla de nomizw kai toooso poli.... oi mnimes einai arges pantws...afou de mporeiw opws les omws....

Όταν είσαι CPU Limited ( και αυτό πλέον γίνεται σε πάρα πολλά games... ) δεν πα να έχεις και X1950XTX.

Πάλι έχεις σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις, και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα ( δεν παίζεται ).

Για να "αποφύγεις" CPU Limited κατάσταση ανεβάζεις ανάλυση...αλλά πάλι εμπλέκεται καλά η CPU, και αν δεν έχεις δυνατή CPU & αρκετά δυνατή VGA, πάλι θα έχεις πρόβλημα, αφού θα ανοιχτούν τα max fps, αλλά θα έχεις και πιο κάτω minimum fps δημιουργόντας πάλι προβλήματα στο gameplay...

Δημοσ.

simfwnw apolita mazi sou bill alla den exei kai pentium 3! p4 2,5ghz einai ...de lew oti einai kali cpu alla den einai tragika xeirwteri apo ena p4(northwood i prescot) sta 3....pou itan cpu tis epoxis tis x850...

Δημοσ.
simfwnw apolita mazi sou bill alla den exei kai pentium 3! p4 2,5ghz einai ...de lew oti einai kali cpu alla den einai tragika xeirwteri apo ena p4(northwood i prescot) sta 3....pou itan cpu tis epoxis tis x850...

Εδώ με Athlon 64 FX-60 @ 3,2+ GHz και είσαι ακόμα CPU Limited...

Δημοσ.

e entaksi de lew ontws allo o fx60 allo o core 6700 kai allo o p4 northwood mporei se ola na exeis bottleneck alla oxi tis idias entasis..alla to mia karta na vgazei thewritika px se ena game 100fps kai me ton fx60 na bgazei 90 den einai kai tipota...me ton northwood mporei na bgazei akoma kai 60 alla kai ta 60 miaa xara playable einai nomizw...

Δημοσ.

με στοιχεία δεν μπορώ να μιλήσω... πάντως παιχνίδια της εποχής του NFS SA σε ανάλυση 1600χ1200 κόλλαγε εμφανώς... Οπότε σκεφτόμενος λογικά έβγαλα το συμπέρασμα ότι με αυτή τη CPU δεν πρόκειται να ω προκοή σε παιχνίδια του επόμενου quarter...

Από την άλλη διακυνδυνεύοντας να πω βλακεία μήπως φταίει και το γεγονός ότι ο P4 είναι 448?? Μήπως αυτό το socket καθυστερεί ακόμα περισσότερο τα πράγματα??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...