geioannou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 εχω 2pc πανω σε ενα router.και τα 2 εχουν NO-IP.οταν συνδεομε απο εξωτερικα μεσω του VNC βαζοντας το NO-IP του ενος pc βγαινει οπως ειναι φυσιολογικο το pc αυτο.οταν ομως βαζω το NO-IP του αλλου pc βγαινει παλι το Α pc και οχι το Β ,αυτο που θα επρεπε να βγει. μπορει καποιος να μου πει οτι δεν μπορει να γινει αυτο που παω να κανω,το να μπορω δηλαδη να συνδεομε με οποιο pc θελω απο τα 2 ,γιατι ειναι και τα δυο πανω στην ιδια IP.... ρωταω λοιπον 2 πραγματα .... α-μπορω να συνδεομε απο εξω σε οποιο απο τα 2 pc θελω.?? β-εαν δεν γινετε γιατι ειναι και τα 2 πανω στην ιδια IP τοτε τι καθοριζει το οτι παντα βγαινει το συγκεκριμενο μηχανημα.??
asmilon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Επειδη προφανως χρησιμοποιεις την ιδια port και για τα 2 μηχανηματα κατι που δε γινεται και φυσικα σε καταληγει παντα στο πρωτο... Δε χρειαζεσαι 2 ΝΟ-ΙΡ, μπορεις να παιξεις με ενα μονο και να δηλωνεις καθε φορα αλλη πορτα, πχ geioannou.no-ip.com:17001 να σε πηγαινει στο πρωτο pc και geioannou.no-ip.com:17002 να σε πηγαινει στο δευτερο pc. Εννοειται πως πρεπει να ρυθμισεις το ρουτερ σου ωστε να αντιστοιχει την 17001 στο ενα και την 17002 στο αλλο...
geioannou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 μισο γιατι καπου δεν σε επιασα.οσ'αναφορα το θεμα πορτας το καταλαβα.οπως ειχα ανοιξει μια πορτα στο router που αντοιστιχουσε στο 192.168.1.2 ετσι πρεπει να ανοιξω αλλη μια πορτα για το 192.168.1.3. αλλα πως θα καλω αλλο NO-IP?οταν λες πχ geioannou.no-ip.com:17001 να σε πηγαινει στο πρωτο pc και geioannou.no-ip.com:17002 πως ακριβος το εννοεις?ουσιατικα το geioannou.no-ip.com το καταλαβαινω αλλα το :17002 δεν το καταλαβαινω.που χρησιμοποιητε αυτο?
asmilon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Aν αντιστοιχισεις την port 17001 -> στην ΙΡ 192.168.1.2 και την port 17002 -> στην ΙΡ 192.168.1.3 ολες οι συνδεσεις στην εξωτερικη ΙΡ του υπολογιστη σου για την port 17001 θα κατευθυνονται στην εσωτερικη ΙΡ 192.168.1.2 και ολες οι εξωτερικες συνδεσεις για την port 17002 θα κατευθυνονται στην εσωτερικη ΙΡ 192.168.1.3. Με το ΝΟ-ΙΡ απλα δινεις ενα σταθερο ονομα στην δυναμικη ΙΡ σου, οποτε ειναι το ιδιο πραγμα... Ελπιζω να μην σε μπερδεψα, δοκιμασε το και θα δεις οτι δουλευει...
geioannou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 παρολο που ειμαστε σε πολυ καλο δρομο (ετσι νιωθω τουλαχιστον ) ακομα εχω ενα κενο. οταν ανοιγω VNC μου ζητα να του βαλω IP address. Του βαζω λοιπον την ip που μου δινει το NO-IP και αυτοματος με πηγενει στο μηχανιμα που εχει το NO-IP. οταν θα θελω το αλλο μηχανιμα και να βαλω την αλλη NO-IP address αυτο πως θα καταλαβει να παει αλλου. ετσι οπως μου το λες θα ειταν απλο εαν το VNC με ρωτουσε port kai oxi IP address!
asmilon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μπορεις φανταζομαι να ορισεις στο καθε VNC ποια port θα χρησιμοποιει. Οποτε στο πεδιο που γραφεις την ΙΡ για να συνδεθεις εσυ βαλε geioannou.no-ip.com:17001 και θα συνδεθεις στον πρωτο και geioannou.no-ip.com:17002 και θα συνδεθεις στον δευτερο, εφοσον εχεις κανει τις ρυθμισεις που ειπαμε...
geioannou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 μαλιστα τωρα νομιζω πως καταλαβα.εαν γραψω μετα το geioannou.com:17001 συμαινει οτι του λεω και την συγκεκριμενη πορτα εαν καταλαβα καλα. εαν εννοεις αυτο οκ.
asmilon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Το επιασες ;-) Αν του δηλωσεις και πορτα τοτε κατευθυνεται στον υπολογιστη που αντιστοιχει η πορτα αυτη...
geioannou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 οκ καταλαβα...δεν ηξερα πως υπηρχε και αυτην η δινατοτητα γιαυτο και στην αρχη μπερδευτικα λιγο. ευχαριστω....
geioannou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 λοιπον φιλε asmilon μολις βρεθηκα σε καποιο αλλο pc εκτος σπιτιου και καθησα να δοκιμασω ολα αυτα που λεγαμε και καναμε πριν.δυστυχως δεν καταφερα να συνδεθω. τι εκανα! εβαλα geioannou....com:6000 οπου 6000 η πορτα που εβαλα για το VNC στο router για την 192.168.1.3 αλλα τιποτα στην αρχη νομιζα οτι δεν ειχα ανοιξει το firewall tων xp αλλα παρολο που εκει ανοιξα την πορτα αλλα και ανενεργοποιημενο το firewal δεν μπηκε...?? εχεις κατι υπ'οψην σου?
asmilon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Εφτιαξες την port στο προγραμμα μεσα? Στην καρτελα connections του προγραμματος για τον server, ρυθμισε εκει που λεει Accept connection on port την πορτα που θελεις, στην περιπτωση σου την 6000.
geioannou Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 και εγω αυτο σκεφτηκα οτι μπορει να φταιει.δεν εχω παει ακομα στο σπιτι και δυστηχως δεν μπορω ατο να το αλλαξω με VNC.το απογευμα που θα παω στο σπιτι θα εχω νεοτερα...
geioannou Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 εκανα την ρυθμηση αλλα δυστυχος δεμ μου δουλευει εσωτερικα.εσωτερικα δεν δουλευε ουτε και πριν.πρεπει να παω το βραδυ σε καποιο αππο pc απο εξω για να το checkαρω. ενα dispay στην ρυθμηση του VNC τι ειναι ακριβος??μηπως ειναι κατι που πρεπει να κανω εκει εκτος απο το να βαλω την πορτα που πρεπει στο απο κατω πεδιο?
asmilon Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Εσωτερικα τι ΙΡ βαζεις? geioannou.no-ip.com:6000 ή 192.168.1.2:6000? Επειδη εσωτρικα πρεπει να σου παιξει με το δευτερο. Μπορεις να μου δωσεις screenshot απο το dispay επειδη δε το θυμαμαι τωρα? Ελεγξε παλι οτι ολες οι πορτες ειναι σωστες επειδη μια να μην ειναι σωστα δε θα σου παιξει... Πρεπει σε καθε υπολογιστη το προγραμμα, το firewall και το port foward στον ρουτερ να γινονται στην ιδια πορτα για να περασει.
geioannou Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 σωστα δεν το σκεφτηκα....εβαλα 192.168.1.3:6000 και επεξε κανονικα.οποτε μαλλον δεν θα εχει προβλημα και απο εξω. για το screenshot θα το εκανα αλλα δεν το εχω ξανακενει και δεν το ξερω. οταν λεει εισαγετε την εικονα και δινει http://.πως ακριβος το κανουμε?τι μεγεθος πρεπει να ειναι η εικονα? εαν ανεβασω εχω και αλλη μια απορια σχετικα με το VNC.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.