Προς το περιεχόμενο

Ξηλωμα Raid 0

Tsino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενασ φιλος μου εχει στον υπολογιστη του Raid 0 (ετσι τον αγορασε) με 2 SATA δισκους. Επειδη δεν εχει ιδεα απο υπολογιστες μου ζητησε να τους ξηλωσουμε ωστε να δουλευουν ο καθενας ξεχωριστα..

Επειδη δεν το εχω ξανακανει μηπως μπορειτε να μου περιγραψετε τη διαδικασια??Ξερουμε οτι θα χαθουν τα δεδομενα αλλα δεν πειραζει αφου θα παρω backup σε dvd.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Οταν ανοιγει ο υπολογιστης σε μια φαση πριν φορτωσουν τα Windows σου δειχνει την κατασταση του RAID array σου και σου λεει να πατησεις ενα συνδυασμο κουμπιων για να μπεις στο setup. Το κανεις και οταν μπεις μεσα πας στην συστοιχια σου και πατας Delete array (ή κατι παρομοιο) το σωζεις και εισαι ετοιμος.

Μετα φορμαρεις τον ενα δισκο με NTFS μεσα απο το setup των ΧΡ και τον αλλο απο καποιον Parition manager ή την διαχειριση δισκων των Windows...

Δημοσ.
Ενασ φιλος μου εχει στον υπολογιστη του Raid 0 (ετσι τον αγορασε) με 2 SATA δισκους. Επειδη δεν εχει ιδεα απο υπολογιστες μου ζητησε να τους ξηλωσουμε ωστε να δουλευουν ο καθενας ξεχωριστα..

Επειδη δεν το εχω ξανακανει μηπως μπορειτε να μου περιγραψετε τη διαδικασια??Ξερουμε οτι θα χαθουν τα δεδομενα αλλα δεν πειραζει αφου θα παρω backup σε dvd.

Ευχαριστω

Μα γιατί να το θέλει αυτό; Δεν θα ήταν καλύτερα να κάνει δύο Partitions, ώστε και την ταχύτητα που προσφέρει το RAID να μην χάσει και να έχει την ψευδαίσθηση ότι έχει δύο ξεχωριστούς δίσκους;

Συγνώμη που ρωτάω, αλλά δεν βλέπω τον λόγο.

Δημοσ.

Προφανως για αυτον πιο πολυ σημασια εχει η αξιοπιστια παρα η ταχυτητα...

Αν χαλασει ενας δισκος σε RAID 0 χανει τα δεδομενα και στους 2 και ειναι κριμα...

Δημοσ.
Προφανως για αυτον πιο πολυ σημασια εχει η αξιοπιστια παρα η ταχυτητα...

Αν χαλασει ενας δισκος σε RAID 0 χανει τα δεδομενα και στους 2 και ειναι κριμα...

Πω πω, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό...Σωστός ρε asmilon!

Αλλά και πάλι, αν είναι να χτυπήσει ο σκληρός, είτε μόνος του είτε σε RAID, ένα πρόβλημα το έχεις όπως και να είναι.

Δημοσ.

Afou exei pou exei systima raid giati den to kanei RAID 1? Fysika prota tha spasei auto pou exei opos eipes. Alla meta tha exei super axiopistia.

Kai to kalo me to raid 1 einai oti mporeis na ksiloseis ton ena disko kai na to valeis se allo mixanima kai tha deis ta dedomena. Toulaxiston etsi mou exoun pei.

Δημοσ.
Afou exei pou exei systima raid giati den to kanei RAID 1? Fysika prota tha spasei auto pou exei opos eipes. Alla meta tha exei super axiopistia.

Kai to kalo me to raid 1 einai oti mporeis na ksiloseis ton ena disko kai na to valeis se allo mixanima kai tha deis ta dedomena. Toulaxiston etsi mou exoun pei.

Γιατί έτσι χάνει την χωρητικότητα. Αν δηλαδή βάλει 2 250άρηδες σε RAID 1, τότε θα βλέπει τους δύο δίσκους ως έναν των 250GB.

Δημοσ.

Καλο ειναι να μην κανεις κατι τετοιο, αν θες να ξαναβαλεις τον δισκο παλι στο RAID, επειδη θα γραφτουν αρχεια και τροποποιηθουν μερικα και δε θα εχεις μετα 1:1 αντιγραφα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...