Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για excel

gfilippas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά βοήθεια.

Πως μπορώ σε μια στήλη ενός φύλλου εργασίας να προσθέσω μια τιμή ή ένα χαρακτήρα σε κάθε κελί της στήλης, χωρίς να αλλάξει τίποτα άλλο από τα περιεχόμενα των κελιών; Για να μην το κάνω σε κάθε κελί ξεχωριστά.

Δηλαδή αν έχουμε στη στήλη Α, στο κελί Α1 το 12345, στο Α2 το 54321 κλπ. να προσθέσω το Α πριν από κάθε κελί ώστε να έχω στο Α1 το Α12345, στο Α2 το Α54321 κλπ;

Ελπίζω να ήμουνα κατανοητός.

Δημοσ.

Η συναρτηση που ενώνει δύο κελιά με text χαρακτήρες είναι η CONCATENATE. Λειτουργεί έτσι: CONCATENATE(A1;B1). Πρόσεξε να είναι χαρακτηρισμένα text τα περιεχόμενα των κελιών που θα ενώσεις (format-cells-number-text)

Εννοείται (συγγνώμη που δεν το αναφέρω στην προηγούμενη απάντηση) ότι θα φτιάξεις δύο στήλες, μία θα έχει τις τιμές (πάντα σε text) που θέλεις και μία άλλη με τους χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα της συνάρτησης (άθροισμα) θα το πάρεις σε μία τρίτη στήλη

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Γιατί έχω την εντύπωση όμως ότι αυτό υπήρχε σαν επιλογή στο excel και όχι σαν συνάρτηση;

Πάντως η δουλειά γίνεται.

Edit

Το ευχαριστώ πήγαινε στον sarouman. Δεν είχα δει την απάντηση του tarrasque. Οπότε ευχαριστώ και τον tarrasque.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...