dimitris74 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 οι συνδέσεις αυτές εχουν σχέση με το triple play και το video on demand. αράζεις στο σαλόνι και ζητας να δεις Πχ το Miami vice σε HD οποτε πρεπει να υπάρχει bandwith για το steaming.
sotris99 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 H βόρειος Κορέα είναι το πλούσιο κράτος που είναι η τρίτη δύναμη στα πυρηνικά. Η νότιος κορέα είναι φτωχό κράτος γι αυτό αυξάνει σε τεχνολογική εξέλιξη. Χαρακτηρίζετε το κράτος σαν παράδεισο. Ξέρει κανείς σας τι σημαίνει αστυνόμευση στο διαδίκτυο? Αυτοί ξέρουν πολύ καλά. Προτιμώ τα 2 mbit μου.
xbyte1024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Νομίζω οτι το παρασωβαρέψαμε!!! Λογικό ηταν να πουμε καμια μ@^@&@ στην αρχή οταν βλέπουμε ενα κράτος που (προσωπικά δε θεωρούσα οτι φιμίζεται για την τεχνολογία του) να εχεις συνδέσεις που εμείς δε βλέπουμε ουτε στα ονειρά μας (γιατι κι εκεί πανω απο 10MB/s δε βλέπω!). Αλλα δε νομίζω να πίστευε κανένας οτι στα σοβαρά οταν έλεγα: "Τελικά η Νότια Κορέα θα μπεί στις ιδανικές χώρες για να ζεί κανείς κατα την ταπινή μου γνώμη!" θα πήγενα να ζήσω στη Νότια Κορέα ή σε οποιαδίποτε άλλη χώρα για να εχω πιο γρήγορο internet. Δε λέω αν το δούμε ρεαλιστικά πιστεύω πως έχετε δίκιο για τιν κατάσταση που επικρατεί εκεί (οχι ομως με την άποψη καλά είμαστε εδώ που είμαστε) αλλα έχω κάποιες αμφιβολίες κατα πόσο είναι σκοπός του σηγκεκρημένου topic αυτή η ανάλυση. :neutral:
Ardov Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 johnnyestia, Δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός καλοφαγάδες και γλετζέδες , δεν είναι αυτή η εικόνα για τους Έλληνες. Τουλάχιστον εγώ δεν το βλέπω έτσι. Άλλωστε είπα οτι ναι, θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ πιο μπροστά στις τεχνικές υποδομές διαδικτυακών υπηρεσιών. Είπε κανείς να σταματήσουμε τον πολιτισμό για να ανεβάσουμε τις ταχύτητες του Internet στην Ελλάδα? Δεν νομίζω. Και επίσης δεν νομίζω ότι καλό θα είναι να μηδενίζεις τα πράγματα έτσι. Μπορεί να μην παράγουμε πολιτισμό όπως στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες που ακόμη προάγουν τον πολιτισμό. Ωστόσο, είναι αλήθεια όσα έχουν ειπωθεί για τη Νότια και Βόρεια Κορέα. Ο ασιατικός - αμερικάνικος τρόπος ζωής. Μη μιλήσουμε για τις συνθήκες διαβίωσης και για τα είδη βασικών αναγκών που υπάρχουν στην αγορά. Μη μιλήσουμε για την εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού. Εκεί φτιάχνονται όλα τα chips και λογικό είναι η Ν. Κορέα να έχει πρόσβαση στην αφρόκρεμα της τεχνολογίας και μάλιστα σε χαμηλό κόστος. Έχει δίκιο ο christos_0b και ο sotris99 σε όσα είπαν. Αν θέλεις τη γνώμη μου, σε καμία περίπτωση δεν θα προτιμούσα Ν. Κορέα για το 1GBPS. Θα συμφωνήσω στο ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ως προς την τεχνολογική ανάπτυξη. Όμως επαναλαμβάνω, μη τα μηδενίζουμε όλα, γίνονται σοβαρές αναβαθμίσεις στην υλικοτεχνική υποδομή της χώρας. Με το να λέμε ότι είμαστε καλοφαγάδες και γλετζέδες μόνο μπροστά δεν πρόκειται να πάμε. Και τελειώνοντας θέλω να σου πώ το εξής: Μπορεί εδώ να έχουμε ταπεινές 2MBPS γραμμές, αλλά εκεί με το 1GBPS τους, έχουν μπλοκάρει site, ip, κλείνουν ports και εαν σε πιάσουν να κατεβάζεις τα γνωστά καλούδια, σε βάλανε φυλακή φίλε μου. Άρα σου δίνουν το 1GBPS και είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να φτάσεις ούτε το 1% αυτού. Εαν είναι να τεθούν τέτοιοι στόχοι για το ευρυζωνικό internet στην Ελλάδα, προτιμότερη η dial up. Δεν είναι όλα τόσο ωραία όσο φαίνονται σε αυτή τη ζωή.
neperios_1984 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Ontos den ektimoume kapoia pragmata. Den leo na parameinoume os exoume alla na skeftoume kai ti tha prokipsei apo ola auta. Palia otan katevazes me 14.4Kbps ena tragoudi se 20 xronia den xerosoun? Nomizo oti auta pou leei o Ardov isxioun. Exoume ti tasi na paraponiomaste sinexeia. To mono pou exei ousia einai na krazoume tous ISPs kai ton pOTE gia tis maimoudies pou kanoun. Kai na kanoume realistikes sigkriseis.
paparoupas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Νομιζω οτι το θεμα δεν ειναι να εχει κανεις μια τοσο γρηγορη συνδεση για να κατεβαζει συνεχεια και να γεμιζει δισκους με αχρηστα πραγματα, αλλα για να μη χρειαζεται να αποθηκευει τπτ. Ο σκοπος ειναι να ξερεις πως οτι χρειαστεις, ακομα κι αν αυτο ειναι μια ταινια υψηλης αναλυσης ειναι διαθεσιμο σε δευτερολεπτα. Ο σκοπος ειναι να μη σε ενδιαφερει αν τα δεδομενα ειναι στον υπολογιστη σου η στο ιντερνετ.
Ardov Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Πιο ωραία δεν είναι όμως να το έχεις γράψει σε ενα ωραίο DVD ή ακόμη καλύτερα σε ένα ωραίο HD-DVD (μελλοντικά) και να το έχεις στην ταινιοθήκη σου? Άλλωστε δεν νομίζω ότι αυτό που λές paparoupas θα το δούμε σύντομα. Ενα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών στον κόσμο χρησιμοποιεί ακόμη dial-up. Άλλωστε ακόμη και εαν φτάσουμε σε σημείο να κατεβάζουμε με 100ΜΒ/δευτ., πως θα είμαστε σίγουροι ότι το αρχείο που θέλουμε θα είναι διαθέσιμο σε αυτή την ταχύτητα? Σκέψου όμως τη σπατάλη του bandwidth και το internet traffic εαν όλοι κατεβάζανε ό,τι θέλανε, όποτε το θέλανε. Θα φτάναμε σε σημείο όπου θα υπήρχε κορεσμός στους buffers των servers, μακρόσυρτες queues, υψηλό latency και γιατί όχι και χαμένες connections. Η τεχνολογία δεν είναι αρκετά ώριμη για κάτι τέτοιο ακόμη. Το DSL βασίζεται σε κόλπα και τεχνικές για να καταφέρει να χρησιμοποιήσει το χάλκινο καλώδιο της γραμμής. Από την άλλη μεριά, τα fibre channel δίκτυα σύντομα θα πετυχαίνουν ταχύτητες 200GBPS, οπότε το μέλλον είναι στις οπτικές ίνες, που θα καταλήγουν μέχρι το σπίτι μας. Φθηνές και αποδοτικές χωρίς τα προβλήματα του αρχαίου δικτύου τηλεφώνου (ειδικά του πΟΤΕ). offtopic για 2 σειρές: (Έμαθα πρόσφατα απο τα έσω του πΟΤΕ, ότι σε μερικές περιοχές, η καλωδίωση κάτω από το έδαφος χρονολογείται από το 1920!!! ) Πάντως, για να ελαφρύνουμε λιγάκι και το κλίμα απο τα προηγούμενα ποστ περί Κορέας και GBPS, πιστεύετε ότι το DSL αναπτύσσεται γρήγορα στη χώρα μας? Πέρα των προβλημάτων που κατα καιρούς όλοι θα έχουμε αντιμετωπίσει, θεωρώ ότι το DSL πλέον είναι και γρήγορο και προσιτό. Πριν από 4 χρόνια περίπου η 256KBPS κόστιζε 80 ΕΥΡΩ το μήνα!!!Τώρα με 25 ΕΥΡΩ χτυπάμε 1MBPS. Και μερικά προπληρωμένα πακέτα έρχονται στα 20 ΕΥΡΩ/μήνα για τα 2MBPS με προπληρωμή 1 έτους. Δεν ξέρω αλλά μου ακούγεται καλό. Εκτιμώ ότι αρχές 2008 θα είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα 4MBPS. Πάντως μέσα στα 5 χρόνια που έχει εμφανιστεί το DSL στη χώρα, πιστεύω ότι προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η ανάπτυξη του. Η εποχή που θα σημάνει το πράσινο φως για να επιταχυνθεί κι'άλλο η αναβάθμιση της χώρας μας θα είναι μετά την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου φορέα μας. Ίσως έτσι ανεβούν τα στάνταρ και η ποιότητα των υπηρεσιών ευρυζωνικού internet.
xbyte1024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Πιστεύω Ardov πως αν και ακόμα εχουμε κάπως υψηλές τιμές σε σχέσει με πολλές αλλες χώρες αναπτυσώμαστε όντος γρήγορα και μετα απο κανα 2 χρονάκια το γρήγορο internet θα είναι αρκετά προσιτό (και πιο γρήγορο). Αρκεί να σκευτούμε τη διαφορά τιμών και ταχυτήτων απο πέρισι! Είδηκά με τα ιδιοτικά δύκτια vivodi και σε λίγο και forthnet μάλλων θα μηλάνε για άλλα νουμερα. Όχι βέβαια για 1 Gbit αλλα για συνδέσεις υπέραρκετές για ενα σπίτι. Το προσοπικό μου παράπονο θα παραμίνει τι upload που κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστο το μισό του download για μια σύνδεση. Αλλα απ'οτι βλέπω και σε άλλες χώρες η αναλογία down/up δεν είναι καλήτερη και δε μπορώ να ελπίζω σε πολλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.