Hamurabi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 παιδια ξερει κανεις αν υπαρχει καποιο "υλικο" με το οποιο να μπορω να κανω το εξης... να κοψω ενα φρεσκο μανιταρι και να το ριξω μεσα σε αυτο το υλικο και το μανιταρι να "παγωσει" και να μεινει για παντα εμφανισιακα σαν φρεσκο. χωρις να αποξυραθει ή σαπισει ποτε. αν ξερει κανεις θα του ειμουν ευγνωμων γιατι το ψαχνω χρονια αυτο.
-nick- Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 φιλε κατι τετοιο λενε για το ΜΕΛΙ. τωρα κατα ποσο ισχυει για φρεσκο ειδικα δεν ξερω... γιατι δεν ρωτας σε κανα shroomery?
g1annis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Αν το βάλεις σε ένα υδατικό διάλυμα άλατος στο οποίο θα ρίξεις λίγο λεμόνι, θα μείνει για πάντα όπως είναι. Το ζήτημα είναι να μην αναπτυχθούν ωσμωτικές πιέσεις και φουσκώσει ή ξεφουσκώσει, και να καταστραφούν τα ένζυμα που προκαλούν την ενζυματική αμαύρωση. Το πρώτο θα το πετύχεις ρίχνοντας σε ένα βάζο (εκεί που θα το συντηρήσεις) 3-4 κουταλιές αλάτι ανά 250ml βραστού νερού και το δεύτερο ρίχνοντας κάμποσο λεμόνι (λίγότερο από μισό ίσως). Το βάζο θα το αποστειρώσεις βράζοντας το 20 λεπτά. Αν έκτοτε ξανα-ανοίξεις το βάζο, το μανιτάρι θα καταστραφεί αμέσως. Φρόντισε να γεμίσεις μέχρι πάνω το βάζο. Γενικά καλό θα ήταν αν έχεις γκαζάκι, όλη τη διαδικασία να την πραγματοποιήσεις δίλπα από το γκαζάκι ώστε να δημιουργείται ανοδικό ρεύμα, και την ώρα που το καπακώνεις να περάσεις το στόμιο του βάζου, και το καπάκι πάνω από τη φλόγα του γκαζιού. Επίσης μετά το βρασμό, το νερό, άστο να κρυώσει δίπλα στο γκαζάκι, όπως και το αποστειρωμένο βάζο, για να μην πέφτουν μέσα μικροοργανισμοί. Περιμένω να μου πεις τα αποτελέσματα. Έκανα 6 μήνες συντήρηση τροφίμων. Ελπίζω να βοήθησα.
Hamurabi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 ρε συ γιαννη σευχαριστω για ολα αυτα αλλα δεν υπαρχει καμια ετοιματζιδικη λυση; nick, shroomery,e??? τι μου θυμισες τωρα,εχω να μπω χρονια εκει μεσα.
g1annis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Σε μισή ώρα έχεις καθαρίσει με αυτό που σου λέω. Βράζεις νερό. Μέσα σε αυτό και το βάζο. Αλατίζεις. Στο κρύωμα πάνω ρίχνεις λεμονάκι ρίχνεις το νερό σετο βάζο πετάς μέσα και το μανιτάρι ώστε το νερό του βάζου να ξεχειλίσει και κλείνεις. Απλά αν όλα αυτά τα κάνεις δίπλα σε γκαζάκι, θα το πετύχεις ακόμα καλύτερα. Απλό είναι πιστεύω.
Hamurabi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 ???den exω ιδεα αν υπαρχει κατι τετοιο
WizeMan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Να κάνω μια (χαζή μάλλον) ερώτηση? Γιατί να διατηρήσετε το μανιτάρι?
Hamurabi Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Eiναι απλη η απαντηση:-p Για διακοσμητικο!
MariaTs. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μη μου πεις ότι το προορίζεις για την φίλη που έλεγες αλλού!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.