Προς το περιεχόμενο

Stand alone .net εφαρμογή

wolfkain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να κάνεις compile ένα πρόγραμμα σε .NET 2005 ετσι ώστε να μην χρειάζεται το dotnet framework στο μηχάνημα που θα τρέχει;

Για παράδειγμα θέλω να φτιάξω VB console application σε .NET 2005

Χρησιμοποιώ μόνο το System.dll στα Resources. Υπάρχει τρόπος να ενσωματώσω τo system.dll στο τελικό Executable;

Ο λόγος που δεν θέλω το dotnet framework είναι επειδή το πρόγραμμα που γράφω είναι απλό και μικρό σε μέγεθος (48kb) και θέλω να είναι portable χωρίς installation.

Αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος θα ήθελα να τον ακούσω. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Απο οσο ξερω δε γινεται κατι τετοιο φιλε μου, αλλιως θα το ειχαν ενσωματωσει ολοι στα προγραματα τους... Αλλωστε αν καποιος ενημερωνει το μηχανημα του μεσα απο το Windows Update θα εχει ηδη τις εκδοσεις του .Net Framework που χρειαζονται...

Θα μπορουσες στο flashακι σου ή στο cd να εχεις και την ρουτινα εγκαταστασης του .Net framework ωστε να εισαι καλυμενος αν το δοκιμασεις σε μηχανημα που δε το εχει...

Δημοσ.

Το φαντάστηκα. Δέν είναι κουλό αυτό ρε παιδιά; Εντάξει να φτιάξεις ένα πρόγραμμα 50MB με δεδομένα που θα χρειαστεί εγκατάσταση αλλα για τα μικρά προγραμματάκια τι γίνεται; Όλα τα pc που έχω ελέγξει δέν έχουν το dotnet framework και 1 που το είχε ήταν η έκδοση 1.1 !

Μιλάμε για αρχείο μεγέθους 22.6ΜΒ!!! έλεος...

Δημοσ.

Κοιτα τα περισσοτερα προγραμματα σε .Net Framework ειναι πολυ μικρα σε μεγεθος, επειδη πολλες ρουτινες τους και κωδικας καλυπτεται απο αυτα που περιλαμβανεται στο .Net Framework...

Δυστυχως πρεπει να τα κατεβασεις πρωτα και ειναι μεγαλα στο μεγεθος, αλλα ειναι μια φορα μονο και μετα εισαι ΟΚ...

Υποψιν οτι χρειαζεσαι και την v1.1 και την v2 επειδη ειναι διαφορετικες και η 2 δε περιλαμβανει την 1.1.

Δημοσ.
Υπάρχει τρόπος να κάνεις compile ένα πρόγραμμα σε .NET 2005 ετσι ώστε να μην χρειάζεται το dotnet framework στο μηχάνημα που θα τρέχει;

Για παράδειγμα θέλω να φτιάξω VB console application σε .NET 2005

Χρησιμοποιώ μόνο το System.dll στα Resources. Υπάρχει τρόπος να ενσωματώσω τo system.dll στο τελικό Executable;

Ο λόγος που δεν θέλω το dotnet framework είναι επειδή το πρόγραμμα που γράφω είναι απλό και μικρό σε μέγεθος (48kb) και θέλω να είναι portable χωρίς installation.

Αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος θα ήθελα να τον ακούσω. Ευχαριστώ.

Υπάρχουν installers που το κάνουν αυτό.

Δεν θυμάμαι το όνομα τους, το είχε πετύχει στα newsgroups της microsoft.

Είναι commercial ομως και αρκετά ακριβούτσικο, αλλα ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα τέτοια.

Δημοσ.
Το φαντάστηκα. Δέν είναι κουλό αυτό ρε παιδιά; Εντάξει να φτιάξεις ένα πρόγραμμα 50MB με δεδομένα που θα χρειαστεί εγκατάσταση αλλα για τα μικρά προγραμματάκια τι γίνεται; Όλα τα pc που έχω ελέγξει δέν έχουν το dotnet framework και 1 που το είχε ήταν η έκδοση 1.1 !

Μιλάμε για αρχείο μεγέθους 22.6ΜΒ!!! έλεος...

Αν και το working set ενος .net app με απασχολει κι εμενα (μετα απο 5 χρονια στη C# και ακομα μου κακοφαινεται :-? ) και ειναι πολυ μεγαλυτερο απο ενα native code application, στην ουσια τα MB που βλεπεις στον task manager δεν ειναι αυτα που το app στην πραγματικοτητα χρησιμοποιει.

Το CLR οταν χρειαστει να ζητησει μνημη απο το OS, παντα ζηταει μεγαλυτερη απ'οσο θελει γιατι ετσι κανει καλυτερη διαχειριση στις επομενες αναγκες του για μνημη.

Υπαρχει βεβαια τροπος να κανεις "trim" το working set αλλα δεν ειναι κατι που θα σου το συνιστουσα μιας και το CLR ειναι πολυ καλυτερο απο εμας στο να διαχειριζεται τη μνημη του...

Δημοσ.

me ta vista to .net 8a einai default . Pantws se sxesh me thn java to .net kerdizei se olous tous tomeis [ektos isws tis webb applications pou kai ekei einai sizhthsimo ...] opote an einai na dialexete kati ektos an douleuete se kammia megaloetairia pou apofasizoun oi apo panw gia sas tote to .net einai monodromos .

Gnostos mou douleuei me java se kinita kai brizei thn wra kai thn stigmh idies efarmoges se .net einai 100 fores taxuteres ...

Δημοσ.
me ta vista to .net 8a einai default . Pantws se sxesh me thn java to .net kerdizei se olous tous tomeis [ektos isws tis webb applications pou kai ekei einai sizhthsimo ...] opote an einai na dialexete kati ektos an douleuete se kammia megaloetairia pou apofasizoun oi apo panw gia sas tote to .net einai monodromos .

Gnostos mou douleuei me java se kinita kai brizei thn wra kai thn stigmh idies efarmoges se .net einai 100 fores taxuteres ...

Σιγουρα το .net ειναι καλυτερη λυση απο την Java και σιγουρα ταχυτερο.

Αλλα τι εννοεις "me ta vista to .net 8a einai default " ?? Δυστηχως (η ευτυχως) δεν θα εχει managed κομματια το OS, θα ειναι ομως προεγκατεστημενο το .net 3 οπου βασιζεται εν μερη το νεο Presentation System του Vista.

Συμφωνω οτι ειναι και το παρων αλλα και το μελλον, τουλαχιστον οσον αφορα Windows development...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...