Voodooman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Σωστός De@th L0rd. Σπίτι έχω APC, ένα παλιό 650άρι και ένα λιγότερο παλιό 500άρι. Δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά οι διαφορές τους είναι ολοφάνερες και με γυμνό μάτι.
eliask Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν έχω λόγους να διαφωνίσω όσον αφορά την ποιοτήτα (δεν είμαι και ειδικός βέβαια ) αλλά αυτό που έχω να πώ για την APC είναι πως είχα την καλύτερη εξυπηρέτηση που μου έχει τύχει μέχρι τώρα από εταιρεία ηλεκτρονικών.Εχω γράψει ήδη για αυτό το θέμα έδω μέσα και την εξυπηρέτηση που είχα.Οποτε θέλω να θεωρώ πως οταν έχεις το ανάλογο service έχεις και τα ανάλογα προιόντα.
madsc Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Μην παίζετε σε φθηνές κατηγορίες γενικά κ ανεξάρτητα από μάρκες ιδίως σε ups. Ξαναλέω ότι τα ups κρίνονται από τα standar που υποστηρίζουν [κ από αυτά η τιμή τους]. Να σας πω κ εγώ την εμπειρία μου. Το νησί της Τήνου φημίζετε ότι έχει τα χειρότερα ρεύματα της Ελλάδος. Για να πάρετε μια ιδέα από το σκηνικό χειμώνα-καλοκαίρι κάμποσες φορές το μήνα πιάνει νοτιάς. Όταν γίνεται αυτό βγαίνει έξω η πυροσβεστική κ ρίχνει νερό στους πυλώνες/καλώδια. Τα άλατα που πιάνουν δημιουργούν άμεσα έντονα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ανάμεσα στα υπόλοιπα, τον Αύγουστο-Σεπτέμβρη έστησα ένα δίκτυο στην πόλη της Τήνου σε συγκεκριμένο γραφείο. Είχαν 6 ups συνολικά από διάφορες μάρκες όλα κάτω από 1 KVA. Σχεδόν σε κάθε ολιγόλεπτη διακοπή [βύθιση τάσης] κατά τη διάρκεια της ημέρας όλα τα pc έκαναν restart. Μου αναφέραν το πρόβλημα εκ των προτέρων για να τους παραδώσω 2 νέα. Τα μόνα που κρατήσαν τα ίδια pc στην ίδια ασφάλεια χωρίς να κάνουν restart ήταν αυτά. Η κάθε εταιρεία από τις εμπορικές βγάζει φτηνιάρικα, φτηνά, καλά κ κάποιες κ ακριβά μηχανάκια. Ο κανόνας είναι παλιός αλλά ισχύει ακόμα. Τα ακριβά μοντέλα στην τεχνολογία μπορεί να μην αξίζουν πάντα τα λεφτά τους, αλλά κάτι φτηνό δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλό. Έχω αναφέρει σε πάμπολλα posts κ πρόσφατα τι να κοιτάτε στα ups. Καλό είναι να συγκρίνουμε μοντέλα πάντα κ όχι μάρκες. p.s. To test που αναφέρθηκε δεν το γνωρίζω, δεν το έχω διαβάσει, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. /sc
Dark-Shadow Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Apo ups exo akousei the best eine ta apc kai prosfata pou pira ups belkin eine poli kalo!!!
Voodooman Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μην παίζετε σε φθηνές κατηγορίες γενικά κ ανεξάρτητα από μάρκες ιδίως σε ups. Ξαναλέω ότι τα ups κρίνονται από τα standar που υποστηρίζουν [κ από αυτά η τιμή τους]. /sc Σε έναν τέλειο κόσμο, κανείς δεν θα κοιτούσε την τιμή και όλοι θα αγοράζαμε Ferrari, rolex, θα ντυνόμασταν στου Armani και τα PC μας θα κόστιζαν 10000 ευρώ. Επειδή όμως δεν ζούμε σε αυτόν τον κόσμο, αρκετοί από εμάς προσπαθούμε με το λιγότερο αντίτιμο να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Τα APC δεν είναι παράλογα ακριβά στην κατηγορία τους, αλλά αυτό προσπαθώ να μάθω, αξίζουν ή όχι τα λίγα-έστω-παραπάνω λεφτά που ζητούν;
madsc Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Voodooman το πας στο άλλο άκρο. Συμφωνώ ότι απόλυτη προστασία δεν υπάρχει. Δεν είναι ανάγκη να παίξεις όμως στα ~2.500 Ε για ένα PowerWare στα 4,5 KVA. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά όπως είπα & με ~220Ε. Κ αυτό για κάτι που θα το κρατήσεις χρόνια. Δεν είναι cpu/gpu να θέλει αλλαγή κάθε x μήνες. Αλλά με 60-120Ε όχι, δεν θα την κάνεις. Κ αν την κάνεις αυτό θα είναι ανά περίπτωση. Όταν το έχω δει με τα μάτια μου κ το έχω τεστάρει με τα χέρια μου δεν έχει κάτι να μου πει το όποιο συγκριτικό από το όποιο πιθανόν ιδιοτελές περιοδικό/site. Από κει κ πέρα δικό του το πορτοφόλι του καθενός, δικό του το hw που θέλει να προστατέψει, δικιά του η απόφαση. /sc
Voodooman Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Μα τα 220 ευρώ δεν είναι ένα μεγάλο ποσό; Αν δώσουμε άλλα 100 για τροφοδοτικό, άλλα 100 για κουτί, φτάσαμε στα γρήγορα στα 420 ευρώ μόνο για την προστασία του υπόλοιπου εξοπλισμού. Σε αυτά τα λεφτά βρίσκουμε πλήρη κουτιά με όλα τα υποσυστήματα. Τα περισσότερα UPS του τεστ που λέω κυμαίνονται στα 120 ευρώ. Μου φαίνεται αδύνατον να μας πουλάνε για 120 ευρώ πράγματα που δεν έχουν καμμία αξία, κάποια δουλειά θα κάνουν και αυτά τα UPS. Ίσως βέβαια και εγώ να γίνομαι μίζερος και δεν θα έπρεπε να τα γράφω αυτά σε site τεχνολογίας όπου όλοι υποτίθεται πως είμαστε ενθουσιώδεις χομπίστες. Αλλά αν θέλουμε μόνο για την προστασία μας 400 ευρώ, πού θα φτάσουμε στο πλήρες PC;
Euromaster Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Στην δική μου περιπτωση (εγω θελω ενα ups για pc, lcd 32", ενισχυτη home cinema, εξωτερικό σκληρό,ισως και κατι που να μου εχει ξεφυγει, πρεπει να ειναι ολα γυρω στα 800Watt),θα τολμησω πω σαν απειρος στα ups,οτι θα συμφωνησω με τον φιλο madsc στο οτι πληρωνεις παιρνεις,διοτι ΚΑΙ στην συγκεκριμενη περιπτωση πληρωνεις ΜΙΑ φορα κατι, για να γλιτωσεις λεφτα απο μια πιθανον μελλοντικη ζημια ή αναξιοπιστια ενος ups.Τουλαχιστον αυτο (απαιτεις) απο μια τετοια αγορα. Τα περισσότερα UPS του τεστ που λέω κυμαίνονται στα 120 ευρώ. Μου φαίνεται αδύνατον να μας πουλάνε για 120 ευρώ πράγματα που δεν έχουν καμμία αξία, κάποια δουλειά θα κάνουν και αυτά τα UPS. Πανω σε αυτο θα ηθελα να αντιστρεψεις την ερωτηση σου και να απαντησεις. Πιστευεις οτι πληρωνεις μαρκα δηλ.? Δεν το αποκλειω, σε πολλες περιπτωσεις γινεται. Για εμε τι UPS εχετε να με προτεινετε? Στην δική μου περιπτωση (εγω θελω ενα ups για pc, lcd 32", ενισχυτη home cinema, εξωτερικό σκληρό,ισως και κατι που να μου εχει ξεφυγει, πρεπει να ειναι ολα γυρω στα 800Watt),θα τολμησω πω σαν απειρος στα ups,οτι θα συμφωνησω με τον φιλο madsc στο οτι πληρωνεις παιρνεις,διοτι ΚΑΙ στην συγκεκριμενη περιπτωση πληρωνεις ΜΙΑ φορα κατι, για να γλιτωσεις λεφτα απο μια πιθανον μελλοντικη ζημια ή αναξιοπιστια ενος ups.Τουλαχιστον αυτο (απαιτεις) απο μια τετοια αγορα. Τα περισσότερα UPS του τεστ που λέω κυμαίνονται στα 120 ευρώ. Μου φαίνεται αδύνατον να μας πουλάνε για 120 ευρώ πράγματα που δεν έχουν καμμία αξία, κάποια δουλειά θα κάνουν και αυτά τα UPS. Πανω σε αυτο θα ηθελα να αντιστρεψεις την ερωτηση σου και να απαντησεις. Πιστευεις οτι πληρωνεις μαρκα δηλ.? Δεν το αποκλειω, σε πολλες περιπτωσεις γινεται. Για εμε τι UPS εχετε να με προτεινετε? ΑΑΑΑ... ενας φιλος μου ειπε να προσεξω να μην εχει θορυβο το ανεμιστηρακι του.Οντως ειναι θορυβωδες και θα πρεπει να το προσεξω αυτο?
Voodooman Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να "ταίσεις" ένα home cinema από UPS, τουλάχιστον από αυτά που προορίζονται για PC. Το ίδιο ισχύει και αν η LCD 32" είναι τηλεόραση και όχι monitor. Από ό,τι κατάλαβα, εσύ ενδιαφέρεσαι απλά να προστατεύσεις τον εξοπλισμό σου και όχι να μπορείς να δεις πχ. μία ταινία στο "τέρας" σου ενώ έχει γίνει διακοπή ρεύματος ή να συνεχίσεις να παίζεις. Γιατί 800W λίγα μου φαίνονται, μου φαίνεται θα καις περισσότερα! Αν σε νοιάζει μόνο η προστασία, τότε ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι σούπερ πολύπριζα (έχω δει κάτι τέτοια στο Πλαίσιο) που υπάρχουν.
Nfountou Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 THa sumfwnhsw me ton madsc, To ups kalo einai na einai kalo. gia paradeigma otan thelhsa na alaksw to polu palio MGE EL4 450VA skefthka na mhn dwsw polla xrhmata kai phra ena 1000VA marka mekapses (den thumamai twra pws legotan) Loipon to ups parola ta 1000VA polles fores ekleine me ena pc kai mia 17crt othonh. O kataskeyasths eixe pei oti auta ta ups den einai kataskeuasmena na douleuoun me PSU me Active PFC opws htan to diko. Kala plaka mas kanoun? pleon ta perisotera einai etsi. Tespa me ta polla kai me th voh8eia tou kataskeuasth h ellhnikh antiproswpia to phre pisw (me ta xilia zoria kai polu grinia). Opote phra ena MGE 1200 Premium to opoio to exw panw apo duo xronia twra. Vevaia akoma kai auto mou parousiase provlhma mia fora opou to reuma gia toulaxiston 30secs erxontan kai efeuge polu grhgora me apotelesma na kleisoun ta pc pou eixa sundesei panw. Malista ena enermax 470 paredwse pneuma. Sumperasma? den sumainei oti tha ta skasete kai tha eiste kai 100% ok. Sigoura pantos tha eiste polu kalutera apo ena fthno tw 100 euro.
Euromaster Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να "ταίσεις" ένα home cinema από UPS, τουλάχιστον από αυτά που προορίζονται για PC. Το ίδιο ισχύει και αν η LCD 32" είναι τηλεόραση και όχι monitor.Από ό,τι κατάλαβα, εσύ ενδιαφέρεσαι απλά να προστατεύσεις τον εξοπλισμό σου και όχι να μπορείς να δεις πχ. μία ταινία στο "τέρας" σου ενώ έχει γίνει διακοπή ρεύματος ή να συνεχίσεις να παίζεις. Γιατί 800W λίγα μου φαίνονται, μου φαίνεται θα καις περισσότερα! Αν σε νοιάζει μόνο η προστασία, τότε ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι σούπερ πολύπριζα (έχω δει κάτι τέτοια στο Πλαίσιο) που υπάρχουν. Κοιτα... Η οθονη μου ειναι LCD 32" Samsung R71 και η χρηση της ειναι ποιο πολυ σαν monitor pc και ελαχιστα Tv. Aυτο που ζηταω ειναι να προστατεψω τα μηχανηματα μου σε περιπτωση διακοπης ρευματος, οπου: α)αν ειμαι εκει την ωρα τση διακοπης, απλα κλεινω το pc, monitor kai Yamaha(Ενισχυτης)... Β)αν λειπω απλα να κλεισουν μονα τους με το πεσιμο των μπαταριων του ups,που απο οτι ξερω δεν θα προκαλεσουν βλαβη στα συστηματα μου. Τελικα τι κανουν αυτα τα super πολυμπριζα που ανέφερες και ποια η διαφορα με τα ups? Θυμασαι μηπως και τιμες?
madsc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Μα τα 220 ευρώ δεν είναι ένα μεγάλο ποσό; Αν δώσουμε άλλα 100 για τροφοδοτικό, άλλα 100 για κουτί, φτάσαμε στα γρήγορα στα 420 ευρώ μόνο για την προστασία του υπόλοιπου εξοπλισμού. Εκεί είσαι. Τα λεφτά που αναφέρεις για ups/psu είναι τα κόστος-απόδοση για τις σημερινές κατηγορίες. Απλά αναλύω το εν λόγω κομμάτι της αγοράς. Όπως καταλαβαίνεις τις τιμές δεν τις ορίζω εγώ σαν madsc, ούτε έχω συμφέρον από κάποια εταιρεία. Έπαιξα, δοκίμασα, έκαψα, χάλασα κ κατέληξα. Μου φαίνεται αδύνατον να μας πουλάνε για 120 ευρώ πράγματα που δεν έχουν καμμία αξία, κάποια δουλειά θα κάνουν και αυτά τα UPS. Φυσικά και κάνουν δουλειά. Εξυπηρετούν το σκοπό ίδρυσης της έκαστης εταιρείας. Κέρδος!Από αυτά βγάζουν τα χρήματα τους οι εταιρείες όχι από αυτά που κάνουν >1000Ε. Πλην αυτού σε προστατεύουν κ από ένα 20-30% των περιπτώσεων. Ίσως βέβαια και εγώ να γίνομαι μίζερος και δεν θα έπρεπε να τα γράφω αυτά σε site τεχνολογίας όπου όλοι υποτίθεται πως είμαστε ενθουσιώδεις χομπίστες. Αλλά αν θέλουμε μόνο για την προστασία μας 400 ευρώ, πού θα φτάσουμε στο πλήρες PC; Καθόλου μίζερος. Ίσα ίσα, συζήτηση κάνουμε κ είναι καλό να ακούγονται όλες οι πλευρές εφόσον συζητάνε με επιχειρήματα. 1200-1500Ε βγαίνει το κόστος απόδοση pc [μόνο μονάδα - χωρίς ups/monitor/keyboard/mouse] αυτή τη στιγμή. Κόστος απόδοση εννοώ να πληρώνεις για ότι γκάζια παίρνεις σε έκαστο εξάρτημα κ όχι +10% επιδόσεις με +50% κοστολόγιο. /sc
Euromaster Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 1200-1500Ε βγαίνει το κόστος απόδοση pc [μόνο μονάδα - χωρίς ups/monitor/keyboard/mouse] αυτή τη στιγμή. Κόστος απόδοση εννοώ να πληρώνεις για ότι γκάζια παίρνεις σε έκαστο εξάρτημα κ όχι +10% επιδόσεις με +50% κοστολόγιο. /sc Polla mou akougontai ta 1200? gia thn monada. Ennoeis oti me 700? pou psaxnw egw (cpu,motherboard.ram 1Gb,karta grafikwn 256,sklirow 200Gb) den 8a einai eparkis h apodosi tou pc mou?
Voodooman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2006 1200-1500Ε βγαίνει το κόστος απόδοση pc [μόνο μονάδα - χωρίς ups/monitor/keyboard/mouse] αυτή τη στιγμή. Κόστος απόδοση εννοώ να πληρώνεις για ότι γκάζια παίρνεις σε έκαστο εξάρτημα κ όχι +10% επιδόσεις με +50% κοστολόγιο. /sc Polla mou akougontai ta 1200€ gia thn monada. Ennoeis oti me 700€ pou psaxnw egw (cpu,motherboard.ram 1Gb,karta grafikwn 256,sklirow 200Gb) den 8a einai eparkis h apodosi tou pc mou? Για αυτό έχουν γέλιο τα PC, γιατί ο καθένας καθορίζει τις ανάγκες του και αγοράζει σύμφωνα με την φιλοσοφία του. Για εσένα το PC των 700 ευρώ που λες, μπορεί να σε καλύπτει. Εμένα με καλύπτει το PC των 1200 ευρώ, που είναι πολύ γρήγορο, αλλά όχι με κορυφαία υποσυστήματα, έκανα μερικές τσιγκουνιές. Κάποιος άλλος θέλει το PC των 1200 ευρώ αλλά χωρίς τις τσιγκουνιές μου, οπότε πάει στα 1700 ευρώ. Και κάποιος άλλος θέλει (και μπορεί) το PC των 8000 ευρώ. Ό,τι θέλει κάνει ο καθένας! @Euromaster: To ψάχνω αυτό που ρώτησες, να δω αν θα βρω τίποτα. Βέβαια δεν είμαι και κανένας γνώστης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.