dimkar2405 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά όσων αφορά τα δίκτυα είμαι αρκετά άσχετος και θα ήθελα να με βοηθήσετε γιατι θέλω να συνδέσω το λάπτοπ με τον επιτραπέζιο.Ποιοί τρόποι υπάρχουν?Γίνεται με τηλεφωνικό καλώδιο?
asmilon Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Ενα απλο cross over καλωδιο δικτυου θα σε καλυψει φιλε μου. Στα πιο πολλα καταστηματα πληροφορικης μπορεις να το βρεις ή να στο φτιαξουν επι τοπου στα μετρα που το θελεις και δε κοστιζει πολυ...
dimkar2405 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Ενα απλο cross over καλωδιο δικτυου θα σε καλυψει φιλε μου. Στα πιο πολλα καταστηματα πληροφορικης μπορεις να το βρεις ή να στο φτιαξουν επι τοπου στα μετρα που το θελεις και δε κοστιζει πολυ... Σε ποιές θύρες θα συνδέσω το καλώδιο?θέλω τη σύνδεση για να μεταφέρω απλώς αρχεία.Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου πάντως.
lostson Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Απλά συνδέεις το crossover στισ 2 καρτες δικτύου και είσαι οκ.
asmilon Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Το φορητο σου ειναι σχεδον σιγουρο οτι εχει καρτα δικτυου και φανταζομαι αν εχεις σχετικα καινουριο σταθερο, θα εχει ενσωματωμενη καρτα δικτυου. Εκει θα κουμπωσεις το καλωδιο cross over... Για να εισαι σιγουρος πηγαινε Πινακας ελεγχου->Συνδεσεις δικτυου και δες αν υπαρχει εικονιδιο Τοπικης συνδεσης. Ειναι μια ευκολη ενδειξη να δεις αν εχεις καρτα δικτυου ή οχι... Αν δεν εχεις πες μου να σου πω πως μπορεις να προχωρησεις και τι αλλο θα χρειαστεις...
tsathoguah Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Ethernet, μοιάζει λίγο με τις αντίστοιχες υποδοχές του τηλεφώνου! Λογικά τα δύο Pc με xp πάνω θα δουν το ένα το άλλο αυτόματα...
dimkar2405 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Στον επιτραπέζιο δεν έχω κάρτα δικτύου.Είναι καλύτερα να πάρω εξωτερική ή εσωτερική?
asmilon Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Εσωτερικη PCI ειναι καλυτερα φιλε μου ! Υπαρχει και λυση σε εξωτερικη με USB, αλλα ειναι καλυτερα απο θεμα πορων στο συστημα σου να μην ειναι USB... Υπολογισε γυρω στα 10-15€ εχει η εσωτερικη και εισαι οκ...
dimkar2405 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Εσωτερικη PCI ειναι καλυτερα φιλε μου ! Υπαρχει και λυση σε εξωτερικη με USB, αλλα ειναι καλυτερα απο θεμα πορων στο συστημα σου να μην ειναι USB... Υπολογισε γυρω στα 10-15€ εχει η εσωτερικη και εισαι οκ... Μάλλον θα πάρω εσωτερική, έχω δύο υποδοχές ακόμη στη μητρική.ελπίζω να μην δυσκολευτώ να την συνδέσω.Προτείνετε κάποια απο πλαίσιο?
asmilon Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Για ενα απλο δικτυο 2 υπολογιστων δε χρειαζεται να ανησυχεις για μαρκα, με ολες τις καρτες πανω κατω την ιδια αποδοση θα εχεις... Ειναι πολυ απλη στην εγκατασταση, δε ξερω αν εχεις ξαναβαλει τιποτα. Απλα ανοιγεις το κουτι σου εντοπιζεις μια αδια θεση PCI (ποτε εκεινη που ειναι κατω απο την καρτα γραφικων) και τοποθετεις την καρτα σου πανω απο την θεση που επελεξες και την πιεζεις ομαλα ωσπου να σου κουμπωσει. Μετα απλα ξεκινας τα Windows σου και βαζεις το CD με τους οδηγους της καρτας ακολουθεις τα βηματα στην οθονη και εισαι ετοιμος, απο πλευρα υλικου..
dimkar2405 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Θα πάω να αγοράσω κάποια αύριο.Δεν νομίζω να δυσκολευτώ στην εγκατάσταση, το ελπίζω δηλαδή.
asmilon Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Ουτε εγω πιστευω, αλλα αν εχεις καποια δυσκολια εδω ειμαστε ;-) Μετα πρεπει να ορισεις κοινη χρηση φακελων, δε ξερω ποση επαφη εχεις με αυτο, οποτε θα σου δωσω τις γενικες γραμμες που πρεπει να ακολουθησεις: Πηγαινε σε καθε υπολογιστη στον Πινακα Ελεγχου->Συνδεσεις Δικτυου->Τοπικη συνδεση->Ιδιοτητες->Πρωτοκολλο Ιντερνετ (TCP/IP)->Ιδιοτητες και βαλε: Διυθυνση ΙΡ 192.168.0.1 (αυτη την τιμη την αλλαζεις σε καθε υπολιγστη, οποτε στον δευτερο βαλε 192.168.0.2) Μασκα υποδικτυου 255.255.255.0 Επισης στον Πινακα ελεγχου πηγαινε Συστημα->Ονομα Υπολογιστη->Αλλαγη και βαλε ενα καλο ονομα σε καθε υπολογιστη σου (πχ pc1 στο ενα και pc2 στο αλλο ή stathero,laptop ή οτι αλλο θες) και φροντισε να ειναι στην ιδια ομαδα εργασιας (πχ WORKGROUP,MSHOME). Μετα κανεις δεξι κλικ σε καθε φακελο που θες και ενεργοποιεις την κοινη χρηση ωστε να τον βλεπει και ο αλλος... Επισης καλο ειναι, για να μην εχεις προβλημα το δικτυο σου, να εχεις εγκατεστημενο το Service Pack 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.