Προς το περιεχόμενο

πως θα σβησω τα παντα απο ενα δισκο που ειχε linux για να βαλω παλι XP??

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πως θα σβησω τα παντα απο ενα δισκο που ειχε linux για να βαλω παλι XP??οταν παω και κανω να κανει boot απο flopy για να το κανω φορματ δεν τον βλεπει τον δισκο και μου λεει error 21 ??????????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φτιάξε μια δισκέτα εκκίνησης 98 και ξεκίνα τον υπολογιστή

τρέξε την εντολή "fdisk /mbr" για να σβήσει ο boot manager του linux

κάνε επανεκκίνηση και στη συνέχεια κανονική εγκατάσταση με το CD των XP

Δεν χρειάζεται να πειράξεις το mbr, είναι μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης των winblows. Απλά όρισε από το bios να κάνει boot από το cd των XP πρωτού δοκιμάσει να κάνει boot από τον σκληρο (θα λέγεται κάπως σαν "boot device priority").

δεν ανεβαινει με τιποτα ...μου λεει GRUB error 22.kai i plaka einai oti eixa balei ta linux σε εναν δευτερο δισκο .ο πρωτος ειχε in win xp και τωρα δεν μπορω να μπω με βοοτ δισκ ουτε σε αυτον

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ορίσει να boot-άρει από cd (ή δισκέτα) και να πετάει error ο grub που βρίσκεται σε κάποιον από τους δίσκους, εκτός και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το cd/δισκέτα (π.χ. δεν είναι bootable), και αφού αποτύχει η εκκίνηση από εκεί πάει να κάνει boot από σκληρό. Το cd των XP είναι bootable κανονικά.

Σίγουρα έχεις ρυθμίσει καλά το "boot priority";

λοιπον αμα του πω να κανει βοοτ απο το cd θα κανει.εγω ουσιαστικα θελω να σβησω απο το β' δισκο που εβαλα τα λινουχ την εγκατασταση που εγινε.δηλαδη να καθαρισω το δισκο και απο το α' δισκο απλα να ανεβει το παλιο λειτουργικο που ηταν τα win.εαν του πω να κανει βοοτ απο το ψδ που θα οδηγειθω θα μου λεει μετα για εγκατασταση και λοιπα????

Όπως το διατύπωσες στο πρώτο post καταλάβαμε οτι θέλεις να εγκαταστήσεις τα XP σε αυτόν τον δίσκο. Αν έχεις ήδη εγκατάσταση windows και θέλεις απλά να βγάλεις τον grub από το MBR, και πάλι κάνε boot από το cd των XP και σε κάποια φάση αφού κάνει boot, θα σου δώσει τη δυνατότητα να πας σε κονσόλα πατώντας "R".

Αφού ξεκινήσεις σε κονσόλα δώσε "fixmbr" και κάνε επανεκκίνηση.

να τα πω παλι παιδια γιατι μαλλον δεν σας εχω δωσει να καταλαβετε σωστα.

λοιπον ειχα ενα μηχανημα με 2 δισκους.στο 1 © ειχα XP.στο 2 δισκο ηθελα να βαλω linux.εκανα κανονικα την εγκατασταση....και επειδη δεν πηγε κατι καλα (εγινε η εγκατασταση αλλα εκανα καποια μ@λ@κι@ με τους κωδικους και οταν εκανα restart δεν μου τους επερνε)ειπα λοιπον να σβησω τα αρχεια απο τον δσκο που εγινε η εγτασταση του linux ston 2 disko δηλαδη.αναψα το pc και καπου με ρωτουσε με ποιο λειτουργικο θελω να ανεβει.επελεξα τα XP και μολις πηγα στου δισκους διαπυστωσα οτι τον δισκο που ειχε τα linux δεν τον εβλεπε καθολου.το πηρα και τον εβαλα μονο του για να κανω format απο βοοτ σε disk 98.alla kai ekei tzifos.kαι τωρα ουτε τα XP ανεβαινουν ουτε τιποτα.......τωρα που σας ειπα ολο το ιστορικο....ακουω ολο προσοχη!!!

Τι θα έκανα στη θέση σου:

1) Θα έβαζα μόνο του τον δίσκο που έχει τα windows XP (όχι ότι είναι απαραίτητο να είναι μόνος του, απλά για να μη γίνει κάποιο μπέρδεμα).

2) Θα έκανα αυτό που ανέφερα στο προηγούμενό μου post. Ενδεχομένως, αν έχει πειραχτεί ο bootsector να χρειαστεί να δώσεις και "fixboot" εκτός από "fixmbr", όμως μην το κάνεις αν δεν υπάρχει ανάγκη. Μετά από αυτό τα windows πρέπει να boot-άρουν.

3) Θα έβαζα τον 2ο δίσκο (χωρίς να αλλάξω τη θέση του 1ου δίσκου πάνω στον IDE controller).

4) Θα ξεκινούσα κανονικά τα windows και θα χρησιμοποιούσα κάποιο γραφικό εργαλείο για partitioning, όπως το swiss knife για να διαμορφώσω τα partitions toy 2ου σκληρού όπως τα θέλω.

λοιπον το εφτιαξα.οταν εκανα βοοτ απο το cd μπεικα κανονικα μεσα σαν να κανω εγκατασταση.εβλεπε εκει τον β' δισκο .σαν χωρο αλλα οχι σαν partition.εκει λοιπον του ειπα να φτιαξει ενα partition επανω του.ετσι μολις εκανα restart ανεβηκε το λειτουργικο των win και εστι μετα εβλεπε τον δισκο.τον φορμαρα παλι απο win για να δει την χωρητικοτητα του και οκ.ευχαριστω πολυ για ολα.

λοιπον το εφτιαξα.οταν εκανα βοοτ απο το cd μπεικα κανονικα μεσα σαν να κανω εγκατασταση.εβλεπε εκει τον β' δισκο .σαν χωρο αλλα οχι σαν partition.εκει λοιπον του ειπα να φτιαξει ενα partition επανω του.ετσι μολις εκανα restart ανεβηκε το λειτουργικο των win και εστι μετα εβλεπε τον δισκο.τον φορμαρα παλι απο win για να δει την χωρητικοτητα του και οκ.ευχαριστω πολυ για ολα.

ok λοιπόν.Σαν να είχες αγχωθεί λίγο ε?Στην τελική μπορούσες καί να πετάξεις το δίσκο με το linux καί να αγοράσεις καινούργιο!:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...