Προς το περιεχόμενο

Αγορα MacBook Pro

Iam_o-ti_na'nai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προκειται να αγορασω ενα MacBook Pro στην αγγλικη εκδοση 2.0Ghz/15.4".Εχω ακουσει πως θερμαινεται υπερβολικα:evil: .Και τωρα χρειαζομαι την διαψευση σας. Αυτο συνεβαινε ΜΟΝΟ στα αρχικα μοντελα MacBook Pro με επεξεργαστες 1.67Ghz/1.83Ghz?:mrgreen: η συνεχιζεται και στις εκδοσεις 2.0Ghz/2.16Ghz???:cry:

Thanx εκ των προτερων:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Μην αγοράσεις τώρα MacBook Pro, γιατί εκτός του ότι έχουν αρχίσει να πέφτουν δραματικά οι τιμές των συστατικών του MB Pro όποτε θα πληρώσεις αλλά δεν θα πάρεις για ότι πλήρωσες, αναμένουμε το MacBook Pro V2.0.. Ίσως αργήσει λίγο αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς...

Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την λογική. Έχω μάλιστα έναν γνωστό που σκεπτόμενος με αυτό τον τρόπο δεν έχει αγοράσει iPod με την ελπίδα να πάρει το επόμενο!!!:mrgreen: :mrgreen: Κάθε φορά λοιπόν λέει ότι θα περιμένει 6 μήνες για να βγάλει η Apple το επόμενο σαφώς βελτιωμένο ipod. Όταν όμως αυτό βγαίνει δεν το αγοράζει περιμένοντας άλλους 6 μήνες για το επόμενο.

Αν έχεις τα λεφτά να το αγοράσεις καν' το τώρα. Μην περιμένεις τίποτα. Τα επόμενα MBP θα έχουν Core 2 Duo που είναι 20-25% πιο θερμοί από τους σημερινούς. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα.

PowerBook G4 (1.5 - 1.67 GHz)

Introduced: January 2005

Terminated: October 2005

PowerBook G4 (Dual Layer SD)

Introduced: October 2005

Terminated: April 2006

MacBook Pro

Introduced: January 2006

Last Updated: April 2006 with the introduction of the 17" model

Πηγή

Εκτός αυτό, κατά την άποψη μου το MB Pro πλέον δεν αξίζει τα λεφτά του.. Είναι δυνατό μηχάνημα ναι, την δουλειά του θα την κάνει άψογα ναι, αλλά για ελάχιστο κόστος 2000+ ευρώ δεν αξίζει.. Παρόμοια PC laptops βρίσκεις με πολύ λιγότερα λεφτά, κάτι που δείχνει ότι ή θα πέσουν οι τιμές (αναβαθμιστούν τα μοντέλα) ή θα βγεί νέο μοντέλο..

Edit:

A, και αυτό...

apple64 αν δεν θέλει κάποιος να αγοράσει μπορεί να βρεί χίλιες δυο δικαιολογίες..

Δεν κατάλαβες. Θέλει να αγοράσει!!! Απλά περιμένει επειδή όταν αγόρασε τον iMac G5 που έχει η Apple είχε βγάλει μετά από ένα μήνα καινούργια μοντέλα. Του έχει γίνει ψύχωση τώρα.

Εγώ αγόρασα Mac Pro. Ξέρω ότι σε 4 μήνες θα βγούν καινούργια με 8 πυρήνες. Σιγά να μην περίμενα!!!! Το μηχάνημα που υπάρχει σήμερα με καλύπτει απόλυτα. Αν περιμένω το επόμενο θα περιμένω για πάντα. Εγώ έτσι σκέφτομαι. Αγοράζω σήμερα αυτό που θέλω εφόσον αυτό με καλύπτει. Αν αύριο βγει κάτι καλύτερο δεν σημαίνει ότι εγώ δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου.

Αν λοιπόν το επόμενο MBP είναι ακόμη πιο ζεστό τι θα κάνει; Θα περιμένει και άλλο;

Επίσης αν η κάθε μου αγορά εξαρτιόνταν από τα rumors θα είχα μείνει στο (αγαπημένο μου) Nokia 8210 περιμένοντας το κινητό της Apple. 4 χρόνια τώρα η Apple με βάση αυτά τα site βγάζει κινητό. Όσο το είδες εσύ το είδα και εγώ...

Παρόμοια PC laptops βρίσκεις με πολύ λιγότερα λεφτά

Αυτά τα φορητά δεν τρέχουν MacOS X. Άρα η αξία τους είναι περίπου... μηδέν. (Προσωπική μου άποψη)

Η Apple πολύ σπάνια ρίχνει τις τιμές. Βγάζει καινούργια μοντέλα στην ίδια τιμή με τα παλιά αλλά με βελτιωμένα χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση εγώ είπα την άποψη μου. Ο Iam_o,ti_na'nai τελικά θα αποφασίσει τι θα κάνει. Ότι και να αποφασίσεις πάντως θα κάνεις μία αγορά που θα την χαρείς όσο λίγες.

Εγώ αγόρασα Mac Pro. Ξέρω ότι σε 4 μήνες θα βγούν καινούργια με 8 πυρήνες. Σιγά να μην περίμενα!!!! Το μηχάνημα που υπάρχει σήμερα με καλύπτει απόλυτα. Αν περιμένω το επόμενο θα περιμένω για πάντα. Εγώ έτσι σκέφτομαι. Αγοράζω σήμερα αυτό που θέλω εφόσον αυτό με καλύπτει. Αν αύριο βγει κάτι καλύτερο δεν σημαίνει ότι εγώ δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου.

O MacPro είναι φρέσκο πράγμα, τον Γενάρη θα σκεφτόσουν να τον πάρεις αν δεν σε πίεζε η δουλειά ενώ ξέρεις ότι πλησιάζει ο νέος MacPro ?

Αν λοιπόν το επόμενο MBP είναι ακόμη πιο ζεστό τι θα κάνει; Θα περιμένει και άλλο;

Αν είναι ακόμα πιο ζεστό θα του πώ να πάρει MB Pro V1 :-)

Αυτά τα φορητά δεν τρέχουν MacOS X. Άρα η αξία τους είναι περίπου... μηδέν. (Προσωπική μου άποψη)

Εσένα κι εμένα μπορεί να μην μας ενδιαφέρουν να τα αγοράσουμε, αλλά η Apple και οι επίδοξοι αγοραστές της ενδιαφέρονται πολύ γιατί αναρωτιούνται..

"Βρε είπαμε, Mac εγγύηση, αλλά μπας και μας πιάνουν κορόιδα και μας πουλάνε μπαγιάτικο πράμμα για νέο? Δηλαδή πόσο πρέπει να πληρώσουμε παραπάνω το μήλο στο κουτί?"

Προφανώς θα κάνεις ότι θέλεις, αλλά για να μην πάθεις ότι κι ο φίλο με τον iMac, ας περιμένεις ένα μήνα και μετά μόλις βγεί παράγγειλέ το πρώτος πρώτος..

O MacPro είναι φρέσκο πράγμα, τον Γενάρη θα σκεφτόσουν να τον πάρεις αν δεν σε πίεζε η δουλειά ενώ ξέρεις ότι πλησιάζει ο νέος MacPro ?

Το έκανα όταν αγόρασα το Powerbook G4 15' 1.5GHz SD από το οποίο και γράφω. Έχασα 167MHz αλλά κέρδισα αρκετούς βαθμούς θερμότητας. Σχεδόν 2 χρόνια μετά κάνω την δουλειά μου άψογα.

Λοιπον Members ευχαριστω για ολα τα infos αλλα δεν χρεαζεται παντα οι καταστασεις να ειναι τεταμενες οταν καποιος εχει μια απορια.:-D

*Δεν μου εχει γινει ψυχωση που πηρα τον G5. Γνωριζα οτι καταφθανει ο Ιntel αλλα επελεξα τον G5. SafeChoice(paredwse did the same too:mrgreen: )

*Δεν μπορω να καταλαβω πώς καθηγητής μου_επαγγελματιας Γραφιστας κανει την δουλεια του ΑΨΟΓΑ σε ενα PowerBook G4 με τα τελευταιες εκδοσεις προγραμματων(Illustrator CS2/Quark Xpress 6.5/7.0) και μολις βγαινει κατι καινουριο εστω και με την ελαχιστη διαφορα καλυτερο_αχρηστευουμε τα ηδη υπαρχοντα?

*Η ερωτηση μου ηταν: "Το προβλημα υψηλης θερμανσης εξακολουθει να υπαρχει και στα τελευταια μοντελα 2.0Ghz/2.16Ghz?"

*H ερωτηση μου ΔΕΝ ηταν: "Τι θα βγει μετα?Τι θα φορεθει φετος?Τι θα ειναι "in" την ανοιξη του 2007?"

Οπως και να εχει το θεμα σας ευχαριστω ολους και μεσω αυτου του τελευταιου Post δεν προσπαθω να την "πω" σε κανεναν. Απλα εκφραζω ενα παραπονο.Thanx

:twisted: ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΩ:twisted:

:twisted:

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με την θερμοκρασία. Το μηχάνημα ζεσταίνεται αλλά μέχρι εκεί. Μην φοβάσαι δεν θα λιώσει.

Η επόμενη γενιά πιθανώς να είναι ακόμα πιο ζεστή. Έρχεται και χειμώνας και θα είναι χρήσιμο και σε άλλα πράγματα. ;-)

Όσο για την ψύχωση που έλεγα... δεν αναφερόμουν σε εσένα.

Δεν μπορω να καταλαβω πώς καθηγητής μου_επαγγελματιας Γραφιστας κανει την δουλεια του ΑΨΟΓΑ σε ενα PowerBook G4 με τα τελευταιες εκδοσεις προγραμματων(Illustrator CS2/Quark Xpress 6.5/7.0) και μολις βγαινει κατι καινουριο εστω και με την ελαχιστη διαφορα καλυτερο_αχρηστευουμε τα ηδη υπαρχοντα?

Μαζί σου!!!!! Συμφωνώ απόλυτα.

ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΩ

Με γειά... :-)

...κι από μένα μια απάντηση, έστω κι αργά:

ΔΕΝ θερμαίνεται σε σημείο προβληματισμού, είναι το καλύτερο μηχανάκι της αγοράς από όλα τα laptops που έχω δοκιμάσει!!!

Αν προσέξεις την υπογραφή μου, έχω στη δουλειά ένα από τα πιο δυνατά desk-laptop...

Tέλος σου συνιστώ να το αγοράσεις ανεπιφύλακτα, αν και το μόνο του πρόβλημα είναι κάπου-κάπου τα restart, αλλά θου κύριε, έχει πάνω από βδομάδα, άρα σκέφτομαι: μήπως ήταν από τη ζέστη ένεκα θερμοκρασιών περιβάλλοντος χώρου;;;

Υπαρχει καμια σελιδα που να δειχνει συγκριτικα τι προσφερει το Macbook pro παραπανω σε σχεση με το απλο Macbook?

Επιγραμματικά,

* Aluminum shell

* Lighted keyboard

* Ambient light sensor

* Auto-dimming display

* ExpressCard Port

* PCIe graphics system

* Higher-resolution display

* Matte display option

* Larger hard drive

Reference: Arstechnica

Αναλυτικά,

Detailed Comparison by Apple

Καλησπέρα.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αγοράσει 2 Desktop και 1 laptop pc.

Ζωγραφίζω στο photoshop, illustrator και όποτε μου καπνίσει ανοίγω το Corel.

Ενδεικτικά, στο Acer( i know..) laptop μου με 15.4 Οθόνη και Pentium M 725 , 512 ram , δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα στις εφαρμογές που αναφέρω.

Συνήθως δε, ανοιχτά προγράμματα όλη την ώρα είναι το Dreamweaver, Photoshop, Firefox.

Είμαι στους πρόποδες μιας νέας αγοράς , δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα είναι desktop ή φορητός γιατί περιμένω τις "νέες" μου ανάγκες να εμφανιστούν, αλλά θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει την εξής άποψη :

Δεν έχει σημασία ποιος το έγραψε γιατί την ακούω από σχεδόν όλους τους Designers παντός καιρού και τύπου.

Γιατί αν είναι να σκάσω 2300+ για μηχάνημα που βρίσκω με 1500 σε pc , χρειάζεται μια δυνατή εξήγηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...