Steven1985 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Καλημέρα παιδία, λίγη βοήθεια ήθελα στο OpenOffice γιατί είμαι νέος, κατέβασα την τελευταία έκδοση αγγλική και θέλω να βάλω έλεγχο ορθογραφίας στα ελληνικά, μπορείτε να μου πείτε πώς; Επίσης αν κανείς ξέρει πως μπορώ να κάνω το ίδιο και για το Mozilla ThunderBird! Ευχαριστώ πολύ! Edit: Τελικά το βρήκα, αυτό που θέλω τώρα είναι πώς να αλλάζει η γλώσσα στο spellcheck αυτόματα όταν το αλλάζω από το πληκτρολόγιο. Ευχαριστώ!
hasodikis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 λοιπόν η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και αυτοματοποιημένη... ακολούθα τα παρακάτω βήματα (οι οδηγίες θα είναι σε εlληνικό openoffice, απλα μετάφρασε γιατί δεν ξέρω ακριβώς τα ονόματα στα αγγλικά. θα είναι σίγουρα ακριβώς η ίδια διαδικασία) 1. μπες στο ιντερνετ. 2. ανοιξε το oppenoffice 3. πήγαινε αρχείο (file)-->αυτόματοι πιλότοι-->Εγκατάσταση νέων λεξικών (θα ανοίξει τώρα ενα έγγραφο applet που λέγεται dicooo) 4. στο έγγραφο επέλεξε αγγλικά και θα σε πάει στην αγγλική σελίδα οδηγιών (δεν έχει ελληνικά) 5. πάτα start Dicooo και στο παράθυρο που θα ανοίξει next 6.επέλεξε retrieve the list και στη λίστα βρες το ελληνικό και πατα next 7. sta Hyphenation Dictionaries κάνε το ίδιο και μετα next 8. Thesaurus αν θυμάμαι καλά δεν έχει. έλεγξε το και αν εχει κάνε το ίδιο και πάτα next Αυτό ήταν... τώρα περίμενε λίγο και τα λεξικά θα εγκατασταθούν.... Ελπίζω να βοήθησα Hasodikis oooops δεν είδα το edit... στραβωμαρα...... για το δεύτερο ερώτημά σου δεν υπάρχει ανάγκη καθώς μπορείς να το ρυθμίσεις να κάνει ταυτόχρονα ορθογραφικό έλεγχο σε όλες τις γλώσσες για τις οποίες έχεις λεξικά....εργαλία-->επιλογές-->ρυθμίσεις γλώσσας-->βοηθήματα γραφής-->στις επιλογές τίκαρε το ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Ηasodikis
kastel Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2006 Για το Thunderbird πας Tools>Options>Compositions>Download more dictionaries και διαλέγεις όποια γλώσσα θες να κατεβάσεις.
Steven1985 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Χασοδίκη σε ευχαριστώ πολύ με κατατόπισες πλήρως... Μήπως ξέρεις και το ίδιο για το Thunderbird! Kastel ευχαριστώ κι εσένα για το ενδιαφέρον! ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.