Προς το περιεχόμενο

Dimiourgw ena leitourgiko kai thelw boeithia PLZ!

A.S.P

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες και εδώ http://my.execpc.com/~geezer/osd/index.htm

Υ.Γ.

Νομίζω ότι λίγο - πολύ όλοι μας νιώσαμε αυτή την επιθυμία, για τους παλαιότερους η ανάπτυξη ενός πολύ απλού Λ.Σ. δεν ήταν τόσο μακρινό όνειρο καθώς οι υπολογιστές εκείνης της εποχής ήταν λιγότερο πολύπλοκοι και οι απαιτήσεις από ένα Λ.Σ. περιορισμένες..

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο απαιτητικά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

pw pw to G*M*S*T* to pedi.................................................

Plaka plaka 8elei na rikseis Diabasma mexri na liwseis......ALLA oxi pws dn GHnete kai malHsta se ligotero apo 20 xronia (me megalH parea)

ostoso, prepei na ma8eis domes Hardware kai H assembly den ma8enete etsi efkola Oute kai H C poso mallon H C++

Don't give UP apla dose paratasH sto oneiro kai proponHsou gia ton stoxo spu :)

KEEP WALKING.................

Mexri tote..................... kalHpsou me tHn elef8eria twn LINUX

Δημοσ.

Αν δεν πάρεις έτοιμα κομμάτια δυστυχώς δεν γίνεται. Και χρειάζεται πολύς κόπος. Αλλιώς θα είχαμε τώρα πάρα πολλά λειτουργικά καινούργια. Όμως τα περισσότερα που υπάρχουν είναι αποτελέσματα συλλογικής δουλειάς και βασίζονται σε πράγματα που ήδη υπήρχαν (βλ. Linux).

Είναι το Linux εκτός και αν εννοείς των διανομών.

Αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι ίσως να μην μπορέσει να φτιάξει ένα λειτουργικό αλλά αν το θέλει μπορεί να κάνει πράγματα πολύ σημαντικά που θα έχουν πολύ μεγάλη επίδρασή σε όλα τα λειτουργικά και όχι μόνο σε αυτό που θα έφτιαχνε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φαντάζομαι οτι αν την ίδια ερώτηση έκανε ο Linus πριν από κάποια χρόνια και ακολουθούσε τις συμβουλές μερικών από εσας (όσοι δηλαδή του λέτε να πάει να φτιάξει κάτι άλλο) δε θα υπήρχε Linux σήμερα. Κρίμα δε θα ήταν;

Δημοσ.

Μια μικρη αλλα σημαντικη λεπτομερεια. Ηταν ηδη εμπειρος προγραμματιστης.

Αν θες να μαθεις να διαβαζεις και να γραφεις με σκοπο να παρεις ενα διδακτορικο το πιο πιθανο ειναι να μην βγαλεις ουτε την αλφαβητα πριν τα παρατησεις καταιδρωμενος και πελαγωμενος. Η σωστη στοχοθεσια ειναι πολυ σημαντικο πραγμα.

Δημοσ.

Τυπικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε γλώσσα. Το μόνον σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι κάποια κομμάτια σε γλώσσα μηχανής για να μπορέσεις να μιλήσεις στο υλικό.

Η πλειονότητα των λειτουργικών είναι γραμμένα σε C/C++ για 2 λόγους:

1) Το Unix είναι γραμμένο σε C και αυτό διδάσκεται συνήθως σε μαθήματα λειτουργικών.

2) Οι compilers της C/C++ είναι αρκετά παλιοί, εξουθενωτικά δοκιμασμένοι και παράγουν καλό κώδικα.

Έχω δει και δουλέψει λειτουργικά που έχουν γραφτεί σε C, C++, assembly, Java, Oberon. Υπάρχουν και λειτουργικά που είναι γραμμένα και σε LISP. Συνήθως όμως είναι ερευνητικά projects και μη κατάλληλα για καθημερινή εργασία - παρόλα αυτά έχουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Αλλά άμα θέλεις να μπλεχτείς τόσο πολύ, πρέπει πρώτα να βρεις (ή να κάνεις) compiler που μπορεί να σου βγάλει assembly για δεδομένο επεξεργαστή (και όχι interpretable/intermediate code που εκτελείται σε κάποια virtual machine).

Γεγονός είναι πως πρώτα πρέπει να μάθεις πως δουλεύει ένα υπάρχον λειτουργικό: γιατί το σκέφτηκαν έτσι, γιατί ο scheduler είναι έτσι υλοποιημένος και έπειτα να σκεφτείς αν το δικό σου λειτουργικό έχει να προσφέρει κάτι καινούριο ή κάνει κάτι καλύτερο.

Σαν αρχή θα σου συνιστούσα να στήσεις κάποιον x86 emulator (QEmu, Bochs, VMWare) και να παίξεις λίγο με τον πυρήνα του Linux/FreeBSD κλπ Έχει πολλά κομμάτια: scheduler, memory management, system calls, drivers κ.ά Διάλεξε ένα και δες πόσα μπορείς να καταφέρεις.

Έπειτα πραγματοποίησε το όνειρο σου.

Δημοσ.
Μια μικρη αλλα σημαντικη λεπτομερεια. Ηταν ηδη εμπειρος προγραμματιστης.

Αν θες να μαθεις να διαβαζεις και να γραφεις με σκοπο να παρεις ενα διδακτορικο το πιο πιθανο ειναι να μην βγαλεις ουτε την αλφαβητα πριν τα παρατησεις καταιδρωμενος και πελαγωμενος. Η σωστη στοχοθεσια ειναι πολυ σημαντικο πραγμα.

Σίγουρα, αλλά κι αυτός δε γεννήθηκε έμπειρος προγραμματιστής. Στην πορεία έγινε. Το αν θα τα παρατήσει κάποιος δε μπορούμε να το ξέρουμε προκαταβολικά, ούτε ξέρουμε το πάθος και τη θέληση που έχει για να καταφέρει το στόχο του.

Δημοσ.

Δεν ξέρω άμα ποτέ θα καταφέρεις να το φτιάξεις αλλά εγώ έχω να σου προτείνω ένα καλό βιβλίο:

http://www.amazon.co.uk/Operating-Systems-International-Andrew-Tanenbaum/dp/0130926418/sr=8-5/qid=1162191427/ref=pd_ka_5/026-6024536-0216405?ie=UTF8&s=books

(Συγγνώμη αν το έχει αναφέρει ήδη κάποιος, δεν άντεξα να διαβάσω όλο το thread)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...