Προς το περιεχόμενο

TV vs Cinema

grigas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους τελευταίους 6 μήνες είναι ζήτημα να έχω δει 20 ταινίες. Και ζήτημα από αυτές τις 20 να άξιζαν οι 5. Αντίθετα παρακολουθώ ανελιπώς

24

CSI Las Vegas

My name is Earl

Scrubs

How i met your mother

The war at home

Prison Break

Lost

Vanished

Justice

Numb3rs

και ίσως και κάποιες άλλες που να μου διαφεύγουν... Tα σενάρια κατά μέσο όρο είναι κλάσεις ανώτερα από ανάλογων ταινιών. Χαλαρά οι σενεριογράφοι του CSI θα μπορούσαν να γράψουν μια ταινιάρα, ενώ τα 3 πρώτα επισόδεια του Justice με λίγη σάλτσα θα μπορούσαν να γίνουν μία ταινιάρα. Τελικά τα καλά μυαλά (σεναριογράφοι) πιστεύετε ότι έχουν μετατοπιστεί στην τηλεόραση?

Δημοσ.

Το σινεμα βρισκεται σε παρακμη.Αντιθετα,η τηλεοπτικες παραγωγες του εξωτερικου,επενδυουν και πολλα λεφτα,και εχουν ανθρωπους με πολλες ιδεες.Για αυτο το λογο,υπαρχει μια σχετικη στροφη στις σειρες,κατι το οποιο το βρισκω αρκετα λογικο,με τη μετριοτητα των ταινιων που κυκλοφορουν.

Δημοσ.

+φωνώ και εγώ αυτή τη χρονιά (από τότε που έβαλα dsl) τις ξένες σειρές (lost, 24, the o.c., prison break, the 4400 k.a) τις έχω αντικαταστήσει με τις ελληνικές και ταινίες βλέπω πάρα πολύ λίγες. Το άλλο καλό με τις σειρές είναι ότι δένεσαι (ή ταυτίζεσαι) πιο πολύ παρά με τι ταινίες.

Δημοσ.

Tο καλο με τις σειρες ειναι οτι μπορει να τραβηξουν πολυ,οι διαφημισεις αποφερουν αρκετα κερδη και κυριως το κοστος ειναι μεν ακριβο αλλα οχι σε επιπεδα εφφετζιδικης ταινιας,αποφερουν λεφτα εξισου πολλα απο DVD και παραπλευρα κερδη με τις ταινιες,αμα δεν πανε καλα μπορουν να διακοπουν,εχουν ενα μεσο που βλεπει και η γιαγια μου ας πουμε που δεν δινει λεφτα για σινεμα και γενικα αυτο που βλεπω ειναι οτι οι εταιριες κλινουν πως οι τηλεοπτικες σειρες μπορει να αποφερουν οχι ισαξια αλλα παραπλησια κερδη ενω η χασουρα σε περιπτωση αποτυχιας ειναι πολυ μικροτερη.Δηλαδη ψιλοαξιζει το ρισκο...

Βεβαια απο την αλλη να πουμε πως στην Αμερικη τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ροδινα κυριως οταν γινεται συγκριση με ρεαλιτυ και τηλεπαιχνιδια που με πτραγικα λιγοτερο κοστος αποφερουν τρελες θεαματικοτητες

Πχ την σεζον που περασε το American Idol ηταν σαν τον Ολυμπιακο στην Α Εθνικη και γενικα κατι Deal or no deal και κατι So you think you can dance κανουν μεγαλυτερη επιτυχια απο τις σειρες

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με την αποψη οτι πλεον η τηλεοπτικες σειρες εχουν επικρατησει των σημερινων ταινιων. Οι λογοι ειναι αυτοι που σωστα αναφερθηκαν παραπανω. Αλλα ο βασικοτερος ολων και αυτο που προκαλεσε αυτη την αισθηση που εχουμε, ειναι η ανυπαρξια αξιολογων κινηματογραφικων ταινιων. Η παντελης ελλειψη ποιοτητας στον κινηματογραφο. Γιατι πολυ καλες σειρες και με φανατικους θεατες υπηρχαν και στο παρελθον στην τηλεοραση. Αλλα τοτε ειχαμε και καλες ταινιες, που προσφεραν ποικιλια, ενδιαφερον, ποιοτητα. Πλεον ομως οι κινηματογραφικες ταινιες ειναι ολες ανουσιες, φαστ-φουνταδικες, καμια δε ξεχωριζει οπως παλιοτερα, με αποτελεσμα να προκαλουν την αδιαφορια και να στρεφομαστε στις σειρες ως μοναδικη διεξοδο.

Ο Κινηματογραφος πασχει απο ποιοτητα, κατι που ηταν επακολουθο της στροφης στην ποσοτητα και το γρηγορο κερδος. Ομως αυτο εχει γυρισει μπουμεραγκ...

Καλα που εχουμε τις σειρες, τωρα που βλεπω την πρωτη λιστα του φιλου griga λεω να πιασω και τις υπολοιπες σειρες μετα το 24, lost, 4400, prison break που ηδη παρακολουθω. Πια απο τις υπολοιπες να ξεκινησω πρωτα λετε? :P

Δημοσ.

Kαλά εντάξει, το Lost Highway ή ακόμα και το American Beauty πως

θα γίνουν σειρές?

Νομίζω οτι οι σειρές της ΤV μπορουν να υποκαταστήσουν μονο τις ταινίες

που προορίζονται για ελαφρυα διασκέδαση (περιπέτειες, κοινωνικές).

[υπόψιν ο,τι τα παραδείγματα που ανέφερα ανήκουν στο "ευρύτερο" Hollywood, δεν σκέφτηκα καν πχ τον Κουροσάβα ή το Zabriskie Point! Φανταστείτε το Dreams κομμένο σε πεντε επεισόδια...καταστροφη!]

Νομίζω κανει καλο να είμαι σκληρός, γιατι απο την αντιπαράθεση γεννιούνται νέες ιδέες σε όσους εχουν τη διάθεση να αμφισβητήσουν τις ίδιες τους τις

απόψεις..όπως εγω.

Ας με πείσει καποιος λοιπόν, αφού είστε τόσο ενθουσιώδεις, οτι οι σειρές στην τηλεόραση μπορούν να προσφέρουν καλύτερη πνευματική ή καλλιτεχνικη μόρφωση απο τίς ταινιες...

Εχτός αν αναζητούμε διασκέδαση. Αλλα τότε βλέπουμε και ποδόσφαιρο

και μπορουμε να φτιάξουμε thread "24&CSI Vs Super Liga". YEAH!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...