kirileman Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Κάποτε ήταν μια λίμνη, με καθαρά νερά, πλούσιο βυθό, που σε προκαλούσε να την εξερευνήσεις και να τη ζήσεις. Η λίμνη αυτή δεν υπάρχει όπως την ήξερα. Έχει γεμίσει σκατά και η βρώμα της για άλλους είναι αποδεχτή και ανεχτή για άλλους όχι. Βλέπετε εκείνοι που ζουν για καιρό στη λίμνη έχουν τόσο πολύ δεθεί μαζί της που έχουν παρασυρθεί στην κατρακύλα της, έχουν γίνει ένα με αυτή γιαυτό και δεν τους μοιρίζει κάτι. Η λίμνη όμως βρομάει φοβερά. Κάθε φορά που εισέρχεται κάποιος νέος επισκέπτης αυτόματα βρομίζει, κολλάει στα σκατόνερα και προσπαθεί να αντισταθεί. Η προσπάθεια του αυτή ταράζει τα βαλτωμένα νερά αλλά κυρίως αναταράζει τη ζωή και την καθημερινότητα των μόνιμων -και εμποτισμένων με τη βρόμα της ως τα κόκκαλα τώρα πια- κατοίκων αυτού του λάκου. Και έτσι πέφτουν πάνω του ένας ένας με μανία για να τον κάνουν να σωπάσει, να έρθει με τα νερά τους, τα βρώμικα νερά τους, να τον διώξουν ή να τον φάνε ζωντανό αν γίνεται. Στη μέθεξη αυτού του "λιντσαρίσματος" ακόμα και αν δεν ξέρουν το γιατί, συμμετέχουν αρκετοί, όσο το δυνατόν περισσότερο, ίσως γιατί κάτι τέτοιο τους κάνει να νιώθουν ζωντανοί και λιγότερο βρομεροί. Όταν το πανυγήρι τελειώσει όλοι γυρίζουν στις γωνιές τους, ξαπλώνουν κάτω από καμιά πέτρα, χώνουν το κεφάλι στην λασπώδη άμμο κάνοντας πως δε συνέβη τίποτα, πιστεύοντας πως η λίμνη τους είναι ακόμα υγιής και καθαρή. Αλλά δεν είναι. Και δεν είναι γιατί οι φύλακες τη λίμνης ήταν εκείνοι που πρώτοι άρχισαν να την μολύνουν, κυρίως απο αδιαφορία. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Ορισμένοι, για να σωθούν από τη βρώμα φεύγουν βιαστικά, άλλοι μένουν λίγο ακόμα με την ελπίδα η λίμνη να καθαρίσει σύντομα αλλά αναγκάζονται να το γυρίσουν "στη τρελλή" για να γλυτώσουν από τα λιντσαρίσματα των "λογικών". Βλέπεται ο σεβασμός των παλαιών κατοίκων για τη λίμνη τους πάει πακέτο με εκείνον για τον εαυτό τους και τους ξένους (*βλέπε επόμενα μηνύματα). Από αυτό το λάκο με σκατά ήρθε η ώρα να βγω αφού έτσι και αλλοιώς δεν έχει πια κάτι να μου δώσει. Η βρώμα δεν αντέχεται! Για εκείνους που πεισματικά μένουν ή δεν ξέρουν για τι μιλάω, ή νομίζουν ότι μιλάει το ποτό (γι'αυτό δεν θα έχουν και πολύ άδικο), να πω ότι είναι καλύτερο να μείνουν μες το λάκο. Γιατί αν βγουν θα τρομάξουν από αυτά που έχουν κολλήσει. Έχετε τη λίμνη που σας αξίζει...
christos_0b Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Χμμμμμμ.... Καλο μου φενεται και ελπιζω να ειναι μονο ο προλογος! Ανυπομονω να δω τι θα γινει,πως θα καθαρισει η λημνη καποια στιγμη,μηπως με βιολογικο καθαρισμο?
ntountou Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 αν η λίμνη είναι αυτή που κατάλαβα.... ανυπομονώ για τα επόμενα επεισόδια μέχρι φυσικά να εμφανιστεί ο κύριος "με το κλειδί στο χέρι".... ενίοτε δε, και με τη σκούπα
Kandinsky Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Nα κάνουμε μια σύμβαση να τα περνάνε στην Ψυττάλεια.
agpr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Νομίζω πως το κείμενο είναι αρκετά έξυπνο και αρκετά δουλεμένο. Είναι αλληγορικό και επιδέχεται πολλών αναγνώσεων. Βάλε όπου λίμνη την πόλη σου και έχεις ένα νόημα. Βάλε internet και έχεις άλλο νόημα. Βάλε insomnia και έχεις κάτι διαφορετικό. Τώρα, αν υποθέσουμε πως εννοεί με τη λίμνη την Ελλάδα, τότε έχουμε ένα τελείως διαφορετικό και βαθιά πολιτικό κείμενο. Παραείναι απαισιόδοξο για τα γούστα μου, ίσως και λίγο υπεροπτικό. Οπωσδήποτε, όμως, είναι έξυπνο. Όχι πως έχει καμμία σημασία, αλλά kirileman έχεις τα συγχαρητήρια μου.
bandito Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Ανυπομονω να δω τι θα γινει,πως θα καθαρισει η λημνη καποια στιγμη,μηπως με βιολογικο καθαρισμο? Hold your breath. Ο καθαρισμός άρχισε. Από αυτό το λάκο με σκατά ήρθε η ώρα να βγω αφού έτσι και αλλοιώς δεν έχει πια κάτι να μου δώσει.
marios1957 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Nα κάνουμε μια σύμβαση να τα περνάνε στην Ψυττάλεια. ...και μετά,αφού τα στερεοποιήσουμε,να τα στείλουμε με φορτηγίδες και τριαξονικά,πακέτο στα Άνω Λιόσια,στη χωματερή,ή -λόγω χαλεπών καιρών- να τα κάνουμε παξιμάδι.
agpr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Hold your breath. Ο καθαρισμός άρχισε. Να υποθέσω πως έχω χάσει επεισόδια και πως η "λίμνη" είναι ένα από τα τελευταία; Υπάρχει κανείς διατεθειμένος να κάνει τον κόπο να εξηγήσει; Μάλλον θα το ρίξω στην αναζήτηση μηνυμάτων.
Lucifer Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Η επικρατέστερη θεωρία υποστηρίζει πως ο threadstarter δεν είναι ευχαριστημένος από το επίπεδο των συνομιλητών του στο παρόν forum, και ως εκ τούτου αποχωρεί.
marios1957 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Μπα,εδώ θάναι ες αεί,έχουμε ζευτεί για τα καλά όλοι μας στο μαγγανοπήγαδο αυτό.Απλά,ε,να,ξέρεις,η αλκοόλη για να καεί θέλει τα διπλάσια μόρια νερού,γι αυτό έχουμε και ένα μπουκάλι νερό (κρύο ακόμακαλύτερα...) δίπλα μας... Αλλοιώς έχουμε εφιάλτες.
Panahs Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Δε θέλω να πιστέψω ότι το κείμενο πρόκειται για το insomnia κι έχασα τον χρόνο μου έτσι, γιατί τι να σου πω, είσαι υπερβολικά καμμένος. Ευτυχώς που είναι αλληγορικό και μπορώ να φανταστώ διάφορα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.