Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα αποστολής E-mail

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό, να στείλω e-mail και παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα: ενώ παραλαμβάνω κανονικά ανεξαρτήτου μεγέθους e-mail δεν μπορώ να στείλω τίποτα ή τουλάχιστον μεγαλύτερο των 10ΚΒ. Έχω μιλήσει με εκπρόσωπο και οι ρυθμίσεις στην Otenet είναι σωστές στον Η/Υ μου, (Primary DNS: 195.170.0.1 & Secondary DNS: 195.170.2.2). Μάλιστα παρουσιάζεται το μήνυμα "Your SMTP server has not responded" (αύξησα και το χρόνο αναμονής). Αντιθέτως η περιήγηση στο Internet δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Ως έμπειρη χρήστρια δοκίμασα λοιπόν τα εξής:

 Έκανα format για να είμαι σίγουρη ότι δεν φταίει κάτι άλλο (π.χ. ιός ή Trojan) και με «καθαρό» πλέον Η/Υ εξακολουθώ να μην μπορώ να στείλω e-mail. Ο Η/Υ δεν έχει καθόλου firewalls ούτε antivirus προγράμματα εγκαταστημένα.

 Το λειτουργικό μου σύστημα είναι γνήσια WindowsXP Pro SP2 (αγγλική έκδοση)

 Χρησιμοποιώ το ADSL Speedtouch 530 για τη σύνδεση μου και μάλιστα για να είμαι σίγουρη το άλλαξα και αυτό με ένα ίδιο, αλλά και πάλι παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο δε διαθέτει firewall ώστε να δημιουργεί πρόβλημα αποστολής.

 Για την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία χρησιμοποιώ το Outlook Express. Δοκίμασα και με το MS Office Outlook αλλά και πάλι το πρόβλημα παραμένει.

Γνωρίζω ότι έχουν παρουσιαστεί ακριβώς τα ίδια προβλήματα και σε άλλους συνδρομητές. Είναι αρκετά επείγον γιατί από το σπίτι στέλνω και επαγγελματικά e-mails.

Δημοσ.
Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό, να στείλω e-mail και παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα: ενώ παραλαμβάνω κανονικά ανεξαρτήτου μεγέθους e-mail δεν μπορώ να στείλω τίποτα

Μάλλον κάποιος πρέπει να βαρέσει τα τυπάκια στην Otenet.

Έχεις σαν outgoing ( smpt ) τον mail.otenet.gr ?

Δημοσ.

Για να απομονώσω το πρόβλημα, θα δοκίμαζα ένα από τα δύο (ή και τα δύο αλλά όχι ταυτόχρονα):

• Άλλο ένα πρόγραμμα, π.χ. Thunderbird
  • Άλλον smtp server, π.χ. του Gmail (αν δεν έχεις λογαριασμό Gmail, ζήτα μια πρόσκληση εδώ ή στο σχετικό θρεντ)

Δημοσ.

Αγαπητέ billpeppas

Σαν outgoing (smpt) ορίζεται ο mailgate.otenet.gr.

Οι ρυθμίσεις είναι σωστές αλλά ... υπάρχει πρόβλημα !

Δημοσ.

Αγαπητέ Eusebius,

1. Δοκίμασα την πρώτη λύση με το Thunderbird αλλά προυσιάζεται το ίδιο πρόβλημα αποστολής e-mail και ανταπόκρισης του smtp server.

2. Θα ήθελα να δοκιμάσω και με το gmail. Μπορώ να έχω ένα λογαριασμό εκεί;

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Στείλε ένα pm με μια διεύθυνση -- ή γράψε την εδώ σε τέτοια μορφή: username [θα με βρείτε στον] potenet [στην Ελλάδα] και σβήσ' την μόλις λάβεις την πρόσκληση.

Το Gmail έχει στη σελίδα του οδηγίες για POP και SMTP -- και για Thunderbird και για OE.

Δημοσ.

Άσχετο μεν (νομίζω) αλλά για να βάλω ένα σύν στο

Μάλλον κάποιος πρέπει να βαρέσει τα τυπάκια στην Otenet.

Είχα το ίδιο πρόβλημα (μπορούσα να λάβω αλλά δεν μπορούσα να στείλω κανένα mail - αργότερα διπίστωσα ότι μπορώ να στέλνω σε ΟΤΕΝΕΤ αλλά σε κανέναν άλλο). Μου είχανε πεί ότι κουφό θέλεις μέχρι που μου ζήτησαν αν στείλω e-mail με το πρόβλημα στο [email protected]. Είχα το μέγιστο πρόβλημα που δεν μπορούσε να απαντήσει κανένας απο τους τέσσερις διαφορετικούς που μίλησα στην ΟΤΕΝΕΤ...

Απλά δεν μου είχανε πεί (προφανώς δεν ξέρανε) να ενεργοποιήσω στο MS Outlook την επιλογή "ο διακομιστής εξερχομένων SMTP απαιτεί έλεγχο ταυτότητας" και να δώσω και εκεί πάλι username και password. Το βρήκα μόνος μου πειράζοντας όλες τις ρυθμίσεις. Μετά απο τρείς ημέρες ήρθε και η απάντηση ...

___

"Αγαπητέ κύριε χχχχχ,

Σε συνέχεια του μηνύματός σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προκειμένου να είστε σε θέση να στέλνετε email και εκτός ΟΤΕΝΕΤ θα πρέπει να τσεκάρετε την επιλογή "Μy outgoing server requires authentication" (Να γίνεται έλεγχος ταυτότητας από το διακομιστή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με τιμή,

Κχχχχχλος Τχχχς

-----------------------------------------

Γενική Εμπορική Διεύθυνση

Διεύθυνση Υπηρεσιών Call Center

Kέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών OTEΝΕΤ

Tηλ: 801-11-35555 (Αστική Χρέωση)

Fax: +30 210-6779990

e-mail: [email protected]

______

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έτος 2008 το πρόβλημα παραμένει. Αν χρησιμοποιούμε thunderbird που υπάρχει αυτή η επιλογή που προτείνουν οι σοφοί;

Δημοσ.

Στον thunderbird πρέπει να πάς στα tools->account->SMTP server. Βέβαια εγώ θα έλεγα τα ακόλουθα:

1.) Το mailgate.otenet.gr δεν χρειάζεται authentication εφόσον εχεις Inetrenet από την otenet, γιατί εμπιστεύεται τα IP της.

2.) Έαν μπορείς να στήλεις email και όχι attachement σημαίνει ότι το mailgate.otenet.gr σε αφήνει να στήλεις email χωρίς authentication.

3.) Εάν εχείς antivirus (βγάλτω από το addremove programm) το πιο πιθανό είναι ότι από εκεί προέρχεται αυτό που περιγράφης

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά χρείαζομαι την βοήθειά σας αν μπορείτε.

Έχω οτενετ και χρεισιμοποιώ thunderbird.

Ενώ δέχομαι από παντού δεν μπορώ να στείλω σε αυτούς που έχουν yahoo mail.

Ξέρει κανείς τι παίζει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...