Προς το περιεχόμενο

Πολλά προβλήματα

Gaou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι την βοηθεια σας.

Έχω έναν υπολογιστή με τα παρακάτω

Dfi lanparty Nf3 ut250gb

Mobile Athlon 64Bit 3000+ ( oc to 2300mhz ) 1.30volts + 113%

ή

Mobile Sempron 2800+ ( oc to 2140 ) 1.30volts + 110%

Gainward 6600gt gddr3 128Mb

1 x seagate barcuda 120GB primary και bootable με 4 partitions εκ των οποίων τα δύο ( windows + programs )

2 x wd caviart 80gb σε raid-0 ( mirroring )

2 x 1024 princeton pc3200 3-3-8-3 ( oc 220Mhz 2.5-3-7-3 )

linksys wmp54 wireless pci card

Kword tv-pvr883 tv/radio card

1 x dvd nec 3540

και ενίοτε

1 x cd teac ( δεν θυμάμαι ταχύτητα )

Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι το τροφοδιτικό και αυτό γιατί

α) Το nec παρουσιαζει πολλά προβλήματα και

β) βλέπω επίσης πολλά checkdisks πριν το boot των windows

το τροφοδοτικό είναι qtec 500w απο το γνωστό κατάστημα

Προσπαθώ να καταλάβω άν πραγματικά μπορεί να παρέχει τα απαραίτητα watt στον υπολογιστή ή αν απλώς ταλαιπωρό το μηχάνημα.

και επειδή έχω την αίσθηση οτί είστε και βολικοί άνθρωποι ακούστε και αυτό

πριν καιρό ένα καλώδιο το οποίο κατέληγε σε ένα διακοπτάκη και ρύθμιζε της στροφές του ανωμιστήρα ( CPU fan ) ακούμπησε έναν σκληρό, μετά απο δικιά μου παρότρυνση, ακούστηκε ένα "τσακ" και απο τότε τα πινάκια που παρέχουνε ρεύμα στο fan της cpu σταματήσανε να βγάζουνε το ίδιο ρεύμα με τα υπόλοιπα πινάκια για fans του MOBO .

Εγώ ο δαιμόνιος τράγκας κατάλαβα ότι έκαψα κάποιο βαρελάκι ( αντίστασεις να είναι αυτά, πυκνωτές να είναι ) .

Πώς μπορώ να καταλάβω πιο βαρέλι είναι για να το αλλάξω

Να με συγχωρείτε που σας κούρασα αλλά κάποιος πρέπει να κοιτάξει και τα δικά μου ψυχολογικά.

Δημοσ.

Καταρχάς ξεφορώσου κατ' οποιονδήποτε τρόπο τον τρομοκράτη από το PC σου! :D

Ναι, όπως καλά κατάλαβες μιλάω για το...επιβλαβές προϊόν "τροφοδοτικό" της Q-Tec.

Δεύτερον, μου άρεσε ο τρόπος που κατέληξες στο ότι φταίει το τροφοδοτικό.

1) Τα πολλά checkdisks πρίν μπείς στα Windows, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το τροφοδοτικό.

2) Όπως και τα σφάλματα στο DVD που λες.

[ εκτός και αν έχει μουλαρώσει τόσο το PSU που δίνει κάτω από 11.70V στην +12V γραμμή :D ]

Κατά τα άλλα, πέραν του ότι δεν είναι πρόβλημα τροφοδοτικού ( έστω και αν συστήνεται αυστηρώς να αλλάξεις το ******* Q-tec που έχεις με κάποιο της προκοπής ) [ για το παρόν σύστημά σου ένα Heroichi Windmill άνω των 400W είναι ότι πρέπει, ή αν θες κάτι πιο δυνατό και πιο αξιόπιστο, ένα Enermax NoiseTaker 480W ή ένα Antec NeoPower HE 480 ].

Κατά τα άλλα τώρα:

πριν καιρό ένα καλώδιο το οποίο κατέληγε σε ένα διακοπτάκη και ρύθμιζε της στροφές του ανωμιστήρα ( CPU fan ) ακούμπησε έναν σκληρό, μετά απο δικιά μου παρότρυνση, ακούστηκε ένα "τσακ" και απο τότε τα πινάκια που παρέχουνε ρεύμα στο fan της cpu σταματήσανε να βγάζουνε το ίδιο ρεύμα με τα υπόλοιπα πινάκια για fans του MOBO .

Αυτό που λες δεν στέκει διότι:

1) Πως το κατάλαβες αυτό ? [ το ότι δίνει λιγότερο ρεύμα ? ]

2) Με αυτό που έγινε είτε δεν θα πάθαινε τίποτα ( ίσως απλά το SCP [ αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο Q-Tec :D ] θα έκλεινε το PC εκείνη την στιγμή ), είτε θα χαλούσε όλη η γραμμή/κύκλωμα που βρίσκεται στην ίδια πηγή τροφοδοσίας με αυτό το καλώδιο, είτε μπορεί να "χαλούσε" μόνο μια τροφοδοσία εκ του καλωδίου ( π.χ. αν το εν λόγω καλώδιο είχε και +12V γραμμή και +5V γραμμή, ίσως να χάλασε η μια εκ των δύο και έτσι να δίνει όντως λιγότερο ρεύμα, αλλά είναι αρκετά απίθανο ).

2) Τι ακριβώς εννοείς προβλήματα με το nec ?

Όσο για το βαρελάκι :D ( προφανώς εννοείς κάποιον εκ των πυκνωτών ), που να τον έκαψες ? Αφού στους σκληρούς δίσκους δεν συναντάς πυκνωτές τύπου "βαρελάκι" [ που λες ].

Δημοσ.

Με λιγα λόγια, για να συμφωνήσω κιολας με τον φίλο billpeppas, ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΤΟ!! Επειδη ψιλοεπισκευάζω pc φίλων για hobby [καλος στον εγκεφαλο ειναι, δεν ειναι ανησυχητικο ειπαν οι γιατροι..], 2 πραγματα έχουν περασει απο τα χερια μου QTec, το τροφοδοτικο σου και κατι ηχεια...και τα 2 είχαν την ίδια κατάληξη...σκουπίδια... 99% τα προβλήματα σου προέρχονται απο εκεί, επίσης δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερο τροφοδοτικό απο αυτό, γυρω στα 500 οπως ειπε και ο φίλος [480W] ειναι μια χαρά.

Δημοσ.

billpeppas καταρχήν υπάρχει περίπτωση να είμαστε γειτονάκια

καταδεύτερον μονότερμα με πήρες

το speefan Μου δίνει τάση 11.70 στα 12v

όταν οι σκληροί δεν παίρνουν αρκετο ρεύμα δεν νομίζω οτι δουλεύουν καλά

το nec to έχει χάσει το παιχνίδι ( μία διαβάζει μια δεν διαβάζει κτλ. )

η παρατήρηση που αφορούσε στο ανεμιστηράκι δεν έχει να κάνει με το PSU .

μέτρησα τα τρία πινάκια του cpu fan στο mobo και είδα ότι δεν βγάζουνε ότι στην παροχή για το case fan. Εκει δίπλα και στα δύο υπάρχει ένα βαρελάκι το οποίο μου έλεγε κάποιος οτι είναι ή πυκνωτής ή δίοδος ή αντίσταση.

αυτό το βαρελάκι στην μία περίπτωση μου έδειχνε ενδείξεις και στην άλλη όχι.

Eπίσης όταν βάζω τον ανεμηστήρα στο cpu fan πάει να ξεκινήσει να γυρνάει αλλά δεν τα καταφέρνει

και πάλι το θέμα του fan δεν έχει να κάνει με το Psu

Δεν ανέφερα τίποτα για βαρελάκια στον HD.

Και μερικές φορές που ο υπολογιστής ανοίγει, χάνει την σειρά των Bootable δίκων και προσπαθεί να Bootαρει απο τους raid.

Δημοσ.
το speefan Μου δίνει τάση 11.70 στα 12v

Δεν μπορείς να πάρεις σαν δεδομένο ( πόσο μάλλον ως ακριβής ) την ένδειξη που παίρνεις από τα HW Monitoring Software, μιας και εκτός από τις αποκλίσεις λόγω κακού "definition t" έχουμε και αρκετές αποκλίσεις από το ίδιο το monitoring hardware ( τα παλιά μας Winbond Wxxx και πιο σπάνια της ITE ).

Μπορεί ( για να το πω όσο πιο απλά γίνεται ) στα προγράμματα να βλέπεις 11.7V στην +12V rail, και πιάνοντας ένα καλό πολύμετρο να δείς ότι η γραμμή σου είναι στα 12.01V ή και παραπάνω.

Με άλλα λόγια, οι ενδείξεις προγραμμάτων είναι εντελώς ουτοπικές, και δίχως την παραμικρή αξία.

όταν οι σκληροί δεν παίρνουν αρκετο ρεύμα δεν νομίζω οτι δουλεύουν καλά

Ο μέσος όρος των HDDs δεν δουλεύει καλά όταν παίρνουν τάση μικρότερη των 11.6V @ +12V rail.

[ μην ξεχνάς επίσης ότι τραβάνε και από την +5V :) ] { φυσικά τα παραπάνω νούμερα είναι για PATA & SATA δίσκους } [ εξαιρούνται όπως καταλαβαίνεις οι SCSI δίσκοι ]

το nec to έχει χάσει το παιχνίδι ( μία διαβάζει μια δεν διαβάζει κτλ. )

Αυτό είναι περισσότερο σημάδι "πεθαίνω" παρά "το τροφοδοτικό κάνει τσιγκουνιές" :D

η παρατήρηση που αφορούσε στο ανεμιστηράκι δεν έχει να κάνει με το PSU .

μέτρησα τα τρία πινάκια του cpu fan στο mobo και είδα ότι δεν βγάζουνε ότι στην παροχή για το case fan.

Εδώ φαντάζομαι ότι εννοείς ότι μετράς τις τάσεις' date=' και ότι οι τάσεις στο ένα fan out μπορεί να είναι 12.08V και στο άλλο να είναι 11.98V π.χ. έτσι ?

Αυτό μπορεί να είναι defacto πράγμα της μητρικής ( μπορεί να περνάνε από διαφορετικά κυκλώματα, εκ των οποίο το ένα ίσως και να δίνει παραπάνω γιατί συνήθως τα case fans είναι μεγαλύτερα από τα cpu fans, οπότε και θέλουν παραπάνω ρεύμα, οπότε μερικοί κατασκευαστές δίνουν περισσότερο ρεύμα στα άλλα outputs ), είτε Vdroop λόγω αδυναμίας του τροφοδοτικού, είτε απλή αστάθεια λόγω Mobo/PSU, είτε πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κύκλωμα του CPU Fan Out { αν μιλάμε για τέτοιες τάσεις σαν αυτές που ανέφερα δεν παίζει πρόβλημα }

Eπίσης όταν βάζω τον ανεμηστήρα στο cpu fan πάει να ξεκινήσει να γυρνάει αλλά δεν τα καταφέρνει

α) Ελπίζω να βάζεις με την σωστή πλευρά το fan connector [ υπάρχουν και fans που στο βύσμα δεν έχουν key, και έτσι μπορείς να τους βάλεις και ανάποδα ]

β) Δοκίμασες και άλλον ανεμιστήρα στον ίδιο connector ?

Και μερικές φορές που ο υπολογιστής ανοίγει, χάνει την σειρά των Bootable δίκων και προσπαθεί να Bootαρει απο τους raid.

Αυτό σημαίνει, ότι:

1) Θέλεις νέα μπαταρία για την μητρική [ η μπαταρία που δίνει ρεύμα στο BIOS EPROM για να διατηρεί τις τιμές ]

2) Έχεις ξεχάσει το BIOS Reset ( CMOS Reset ) jumper στην θέση Clear CMOS

3) Είτε πρόβλημα της μητρικής στο εν λόγω κύκλωμα

Δημοσ.
φυσικά μόλις έβαλα κάτι αποκλισης που λέει εκεί στο site μου έβγαλε ότι θέλω 494watt

494W δεν τραβάει το σύστημα που αναφέρεις σε καμμία περίπτωση.

Never ever.

Δημοσ.

οκ συνεχίζω

με το cpu fan

έχω βάλει άλλα ανεμηστηράκια πάνω και δεν δουλεύει τίποτα

το case fan ( πάνω στο οποίο τρέχει πλεον ο fan της cpu ) μου δίνει και 12v και 5v στο πολύμετρο

στο άλλο που δεν δουλεύει παίρνω μόνο 5v ένδειξη και εκεί που θα έπρεπε να παίρνω την 12v παίρνω κάτι παραπάνω απο 0v

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...