Προς το περιεχόμενο

spam SMS από νυν & υποψήφιο νομάρχη, τα νεύρα μου!

hugelacky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά και εγώ έλαβα sms στην πάτρα φυσικά και από vodafone το ίδιο σκηνικό γίνεται εκτεταμένα στο καρναβάλι (δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους..)

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μόλις έλαβα το ακόλουθο email:

Γνωρίστε το www.giabouras.gr - ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ - Υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων με το Ν. Κακλαμάνη– Αθήν@ εύκολη πόλη

Ξεκινάω την επικοινωνία μου μαζί σας, με αυτό το mail.

Έχω μεγαλώσει, ζω και εργάζομαι στο κέντρο της Αθήνας. Αντιμετωπίζω καθημερινά τα ίδια προβλήματα με εσάς. Θέλω κάτι να αλλάξει, να γίνει η καθημερινότητα στην πόλη μας, πιο εύκολη.

Πιστεύω ότι οι νέες τεχνολογίες, μπορούν να βοηθήσουν με έξυπνες λύσεις στην προσπάθεια, για μια πιο εύκολη Αθήνα. Πρέπει κάποιος που έχει αποδεδειγμένα τις γνώσεις και τη θέληση, να ασχοληθεί σοβαρά με την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην πόλη.

Τις ιδέες μου, τη γνώση και την εμπειρία μου στις νέες τεχνολογίες, προσθέτω στην προσπάθεια του Νικήτα Κακλαμάνη για να γίνει η Αθήνα η εύκολη Πόλη της Ζωής μας.

Σας προσκαλώ να γνωρίσετε το www.giabouras.gr. Ένα εκλογικό site με διαφορετικό περιεχόμενο. Ενημερώνεται τακτικά, ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον. Ενημερώστε τους φίλους και τους γνωστούς σας. Λάβετε μέρος στις πρωτοβουλίες που θα πάρω μέσα από αυτό.

Διάβασε το ημερολόγιό (blog) μου

http://www.giabouras.gr/blog.html

Δες τις προτάσεις μου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Αθήνα

http://www.giabouras.gr/htmls/protaseis/protaseis.html

Χρησιμοποίησε τις διευθύνσεις για μια πιο εύκολη Αθήνα

http://www.giabouras.gr/htmls/links.html

Η Αθήνα, έχει ανάγκη από «έξυπνες» λύσεις. Με τη βοήθεια σας, θα μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε.

Φιλικά

Γιαμπουράς Μανόλης

Mηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, MBA

* Αν δεν επιθυμείτε να λάβετε άλλο mail μου, ενημερώστε με στο [email protected]

Ο άνθρωπος αυτός που δεν διστάζει να σας ΕΝΟΧΛΕΙ με spam mail πιστευει πως έτσι θα κερδίσει την ψήφο σας.

Εμενα η πράξη του αυτή μου δείχνει πως είτε ειναι κουτοπόνηρος και ελπίζει πως γεμίζοντας με σπαμ τα mailbox απλών πολιτών θα τους εντυπωσιάσει με τη γνώση του για τις νέες τεχνολογίες, ειτε είναι ανίκανος να επιλέξει κατάλληλους συνεργάτες και κάποιος επίσης κουτοπόνηρος απο το επιτελεό του έλαβε την πρωτοβουλία.

Θα θελατε ενα τέτοιο άτομο σε θέση εξουσίας? Δεν τον γνωρίζω, ούτε καν ακουστά, το μόνο που ξέρω για αυτόν είναι πως εκτός απο τα 10άδες ενοχλητικότατα διαφημιστικά email έχω +ένα δικό του.

ΥΓ.Δεν ψηφίζω στο δήμο Αθηναίων

ΥΓ2. Έκανα reply ρωτόντας απο που βρήκε το email μου και το mail γυρισε πίσω.

Δημοσ.

Ηρθε και σε μενα το ιδιο και μαλιστα στο email της εταιριας που δουλευω. Δεν παιζονται οι ανθρωποι γιʼ αυτο μαυρο δαγκωτο σε ολους....

Δημοσ.

Στείλτε του ένα e-mail και ρωτήστε τον. Κάντε τον να χεστεί λιγάκι και πείτε του πως ήδη κινείστε νομικά για αυτό.

Δημοσ.

Δέν νομίζω πως στέλνουν τα sms σε συγκεκριμένα νούμερα, αλλά κάνουν broadcast το sms σε όλα τα κινητά που είναι σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Δεν νομίζω πως είναι παράνομο αυτό ούτε αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Δημοσ.

Θα συμφωνίσω με τους από πάνω. Σημασία βασικά δεν έχει αν βρήκαν το email μας ή το κινητό μας. Σημασία έχει πως τα βρήκαν και περισσοτερη ακόμη σημασία έχει αφού ειδοποιηθούν ότι δεν θέλετε να λαμβάνετε μυνηματα, τηλεφωνήματα ή ότιδήποτε άλλο, να μην σας ξαναενοχλούν.

Δημοσ.
Δέν νομίζω πως στέλνουν τα sms σε συγκεκριμένα νούμερα, αλλά κάνουν broadcast το sms σε όλα τα κινητά που είναι σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Δεν νομίζω πως είναι παράνομο αυτό ούτε αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Φίλε μου αυτό που λες τουλάχιστον στην περίπτωσή μου δεν ισχύει!

Και αυτό γιατί κατάγομαι από Κορινθία (εκεί που πολιτεύεται και ο (ήδη) νομάρχης που μου έστειλε το SMS), αλλά όλο τον χρόνο εκτός από γιορτές + καλοκαίρι μένω στην Πάτρα. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου έχουν βρεί ότι το νούμερο του κινητού μου αντιστοιχεί σε άτομο που κατάγεται από τον συγκεκριμένο νομό! Το πώς και το γιατί δεν το ξέρω αλλά πολύ θα ήθελα να το μάθω!

Πάντως έχω στείλει mail στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και στην Α.Δ.Α.Ε. από τις 15 Σεπτ και ακόμα δεν έχει απαντήσει κανείς από τους 2! :evil:

Δημοσ.

Πριν από λίγο στο σερφαρισμα έπεσα πάνω σε αυτό και εξοργίστηκα ακόμα περισσότερο,

«Ψηφοδέλτιο νίκης» με τη FORTHnet

18/09/2006

Ένα νέο πακέτο ολοκληρωμένων υπηρεσιών, που καλύπτει τις ανάγκες προβολής, ενημέρωσης και επικοινωνίας των υποψηφίων με το εκλογικό σώμα, μέσα από τη χρήση του internet, δημιούργησε η επιχειρησιακή ομάδα FORTHnet eBusiness Services

Με την ευκαιρία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2006, η FORTHnet προτείνει στους υποψηφίους το «Ψηφοδέλτιο νίκης», έναν ευέλικτο συνδυασμό υπηρεσιών, που προσαρμόζει στις ανάγκες τους ποικίλα εργαλεία διαφημιστικής προβολής και ενημέρωσης.

Μέσα από το «Ψηφοδέλτιο νίκης» ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέρος ή το σύνολο των ακόλουθων υπηρεσιών:

* Δημιουργία microsite για την παρουσία και προβολή του στο internet.

* Online διαφημιστική καμπάνια επικοινωνίας διάρκειας δύο εβδομάδων, τόσο στο portal της FORTHnet, όσο και σε ένα «μπουκέτο» συνεργαζόμενων sites που καλύπτουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.

* Δημιουργία προσωποποιημένων καρτών προπληρωμένου χρόνου πρόσβασης στο internet (NetKey GiftCard) με τα στοιχεία, τη φωτογραφία και το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας του, για δωρεάν διανομή στο κοινό.

* Πρόσβαση στο internet μέσω συνδέσεων ISDN / ADSL.

* Αποστολή SMS μηνυμάτων για την ενημέρωση των ψηφοφόρων.

Επιπλέον, το «Ψηφοδέλτιο νίκης» προσφέρει τη δυνατότητα μετάδοσης επιλεγμένων ομιλιών σε πραγματικό χρόνο, αλλά και μαγνητοσκοπημένης μετάδοσης των ομιλιών για χρήση στο web site του υποψηφίου.

Το πακέτο «Ψηφοδέλτιο νίκης» της FORTHnet, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του internet, δίνει την ευκαιρία άμεσης, γρήγορης και αμφίδρομης επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα, καθώς και ενημέρωσης για τις θέσεις και τις απόψεις προσώπων και συνδυασμών. Επιπλέον, ανοίγει ένα κανάλι διαλόγου του υποψηφίου με την εκλογική του βάση, που δίνει τη δυνατότητα κατανόησης των αναγκών και των αιτημάτων, άμεσης απάντησης με προτάσεις - λύσεις σʼ αυτά, καθώς και δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης.

Με το «Ψηφοδέλτιο νίκης», οι υποψήφιοι αποκτούν το πλεονέκτημα μιας επιτυχημένης εκστρατείας με δυνατότητες μέτρησης της αποτελεσματικότητας και άμεσης αντίδρασης, ενώ παράλληλα μπορούν να μιλήσουν σε ένα ευρύ κοινό, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δηλαδή οι εταιρίες για να τσεπώσουν χρήματα από τους υποψηφίους πουλάνε προσωπικά δεδομένα πελατών; (αριθμούς τηλέφωνων και προφανώς και e-mail) και μετά λεμε που βρήκαν τα στοιχειά μας τα κάθε "κομματόσκυλα" της εκαστοτε περιοχής…

Ευτυχώς ακόμα δεν έχω λάβει ούτε sms ούτε e-mail, εχω λαβει όμως 2 τηλεφωνά στο σταθερο μου από τους δυο υποψηφίους των δυο μεγάλων κομματων στον Πειραιά, παρόλο που το όνομα μου και το τηλέφωνο μου εδώ και ένα χρόνο είναι στην λίστα <<προσώπων που δεν επιθυμούν να περιλαμβάνονται σε αρχεία, τα οποία έχουν ως σκοπό την προώθηση προμήθειας αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών εξ΄ αποστάσεως>> που παρέχει η αρχή προστασίας δεδομένων.

Δηλαδή γλυτώσαμε από τους spammer διαφημιστές κάθε είδους και μπλέξαμε με τα "κομματόσκυλα", έλεος πια στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική προστασία του πολίτη στα προσωπικά του δεδομένα….

Αλήθεια paredwse από νομική άποψη στο υποψήφιο κομματόσκυλο που συνεχίζει να σπαμαρει τι μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης; εκτός από τα μπινελικια...

Υ.Γ : Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο....

Δημοσ.

Δηλαδή οι εταιρίες για να τσεπώσουν χρήματα από τους υποψηφίους πουλάνε προσωπικά δεδομένα πελατών; (αριθμούς τηλέφωνων και προφανώς και e-mail) και μετά λεμε που βρήκαν τα στοιχειά μας τα κάθε "κομματόσκυλα" της εκαστοτε περιοχής…

Καλά, μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας μου φαίνεται, και το χειρότερο είναι ότι θέλουν να το "σερβίρουν" σαν κάτι καλό και προοδευτικό! Ελεος δλδ με την forthnet και την κάθε forthnet. Δεν έχω κάποιο προηγούμενο με την συγκεκριμένη εταιρία αλλά θεωρώ αυτό που κάνει τώρα εντελώς ελεεινό! Απ'ότι φαίνεται με τα spam sms που δέχθηκα, το ίδιο έκανε και η Vodafone, με το κινητό μου!

... παρόλο που το όνομα μου και το τηλέφωνο μου εδώ και ένα χρόνο είναι στην λίστα <<προσώπων που δεν επιθυμούν να περιλαμβάνονται σε αρχεία, τα οποία έχουν ως σκοπό την προώθηση προμήθειας αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών εξ΄ αποστάσεως>> που παρέχει η αρχή προστασίας δεδομένων.

Για εξήγησέ το λίγο αυτό plz... :roll:

Αλήθεια paredwse από νομική άποψη στο υποψήφιο κομματόσκυλο που συνεχίζει να σπαμαρει τι μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης; εκτός από τα μπινελικια...

Kι εγώ αναρωτιώμουν το ίδιο, γι αυτό και έστειλα mail στην ΑΔΑΕ + ΑΠΔ αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση και κοντεύει βδομάδα από τότε... :-|

Αν ξέρει κανείς πάντως ας πεί τι μπορεί να κάνει κανείς για αυτή την κατάσταση...

Δημοσ.

LOL! Δηλαδή ο εκάστοτε υποψήφιος που θέλει να προβληθεί, απευθύνεται στη Forthnet και αυτή με τη σειρά της στο τμήμα ebusiness «Ψηφοδέλτιο νίκης» και αρχίζει το spam!!!

nice.

Εγω δεν θα τα έβαζα με τον υποψήφιο πάντως...

Δημοσ.

Με ποιον θα τα έβαζες? Γιατι όχι με τον υποψήφιο, αυτός δεν ειναι ο υπεύθηνος?

Δημοσ.
Kαι με ποιόν να τα βάλω Physics_Rulez? Με την κακιά μου την τύχη?

Ποιός είναι αυτός που έχει δώσει εντολή να στέλνονται μαζικά spam mail & sms? Ακόμα και αν ο ίδιος ο υποψήφιος δεν εχει γνώση της κατάστασης και την όλη "δουλειά" την έχει αναλάβει το πολιτικό του γραφείο (πράγμα που α-πο-κλει-ε-ται) έχει ευθύνες ο ίδιος, αφου προς όφελός του γίνεται η όλη διαδικασία!

Και το άλλο μισό της ευθύνης εννοείται ότι το φέρει η Vodafone/Forthnet/άλλη_εταιρία που κάνει τις τσατσιές και παρέχει νούμερα κινητών/e-mails/κτλ... :-? :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...