Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά domain

GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, είμαι στην διαδικασία μεταφοράς domain .com από μια Ελληνική εταιρεία στην domainsite.com όπου έκανα αίτηση. Μου ήρθε το email για αλλαγή καταχωρητή και έκανα accept, όμως το είναι κλειδωμένο. Είχα στείλει email στην εταιρεία που είμαι τώρα και μου είπαν ότι με κάθε αλλαγή καταχωρητή γίνεται αυτόματα ανανέωση του domain και θέλουν 10 ευρώ + φπα και μετά γίνεται η αίτηση για αλλαγή καταχωρητή. Ισχύει κάτι τέτοιο? Να διευκρινίσω ότι με whois έχω: Expiration Date: 2007-07-22. Γιατί να πληρώσω ξανά? Δεν χάνω περίπου έναν χρόνο? Περιμένω συμβουλές για το πως να αντιδράσω. Πληρώνω και λέω ευχαριστώ ή να τους πω τίποτα? Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Mου απάντησαν από το domainsite.com ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω. Υπάρχει περίπτωση να έχει δίκιο η Ελληνική εταιρεία? Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Ο καταχωρητής σου πρέπει να αλλάξει τους nameservers να δείχνουν έξω. Όλοι όσους ξέρω το κάνουν δωρεάν. Δεν ξέρω σε ποιόν έπεσες αλλά δες τον τιμοκατάλογο τους και τους όρους πριν τους κάνεις φασαρία. Εγώ θα τους έκανα πάντως αρκεί να μην αναφέρεται πουθενά η χρέωση.

Δημοσ.

Θα κοιτάξω, αλλά δεν μου ζητάνε λεφτά για αυτό, αλλά και καλά με κάθε transfer .com domain γίνεται αυτόματα ανανέωση για έναν χρόνο και θέλουν τα λεφτά της ανανέωσης. Μα δεν χρειάζεται ανανέωσ, έχει καιρό ακόμα. Ευχαριστώ!!

edit:

Από την σελίδα τους:

Τύπος Υπηρεσίας Κόστος

Αλλαγή Καταχωρητή / Μεταφορά Ονόματος Χώρου Δωρεάν

Κατοχύρωση νέου Ονόματος Χώρου

Ανανέωση Ονόματος Χώρου 1 - 10 Ονόματα ->€ 10 / έτος

11 - 20 Ονόματα ->€ 9.5 / έτος

21>Ονόματα ->€ 9 / έτος

Αλλαγή Ιδιοκτήτη / Μεταβίβαση Ονόματος Χώρου 20 €

Δημοσ.

ο καταχωρητής σου πρέπει να αλλάξει τους nameserver του domain σου να δειχνουν οπου θες εσυ. Αυτο δεν εχει καμια σχεση με την διαδικασια μεταφοράς η οποια ειναι σχεδον απο ολους χρεώσιμη....

Μπορουμε απλα καμια φορα να μην γκρινιάζουμε σαν κλασσικοι ελληνες....

Εγω θα πρότεινα να πληρώσεις. Και μονο οτι θα χρειαστει να γραφτεις καπου και να κανει καποιος ανθρωπος μια διαδικασια δεν αξιζει τα 10 €?

Δημοσ.

Ωραία να μου πουν χρεώνουμε την μεταφορά, όχι ότι θέλει ανανέωση. Μπορεί κάποιος να διαψεύσει ή να επαληθεύσει, ότι μεταφορά .com domain = ανανέωση? Αυτό μου είπαν. Δεν γκρινιάζω αλλά δεν θέλω να με περνάνε για βλάκα. Να πουν χρεώνουμε την μεταφορά και να την βγάλουν στον τιμοκατάλογο φυσικά. Γιατί και εγώ όταν τους είχε πέσει ο server για 2 μέρες και όσες άλλες φορές, δεν έκανα φασαρία. Δεν με χάνουν από πελάτη έχω 4 domain σε αυτούς, χώρια ότι δεν μου πρόσφεραν control panel για .com domains!! Ό,τι αλλαγή ήθελα έπρεπε να στείλω email. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα να ξέρουμε τι μας γίνεται.

Δημοσ.

εχετε χασει τον μπουσουλα!αλλο ειναι να κανεις τρανσφερ ενα domain σε μια αλλη αιτερια και αλλο ειναι να αλλαξεις server και να θες να ανανεωσεις τους nameservers!Ναι οντως πρεπει να πληρωσεις αυτα τα 10ε για ενα χρονο και απο π το ντομαιν σου λιγει το 2κ7 θα παει το 2κ8

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω, αλλά δεν μου φαίνεται πειστικός ο λόγος όταν μου λένε άλλοι ότι πρώτη φορά το ακούν και είναι άνθρωποι που ξέρουν τον χώρο.

Δημοσ.

θα πληρώσω ή σήμερα ή την Δευτέρα, τους έστειλα χθες ένα email που τους έβαλα την απάντηση από το domainsite.com που λένε ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω ανανέωση, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Θα πληρώσω για να φύγει το domain από εκεί.

edit: Soth τώρα είδα την απάντησή σου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν είναι θέμα τα λεφτά, απλά δεν γουστάρω να τους τα δώσω, είναι σαν να μου λένε επειδή φεύγεις δώσε μας λεφτά.

Δημοσ.

Ακριβώς... Δεν είναι κανένα σοβαρό ποσό, απλά στη θέση σου θα με ενοχλούσε πάρα πολύ αυτή η συμπεριφορά...

Δημοσ.

Ειδικά την στιγμή που έχω άλλα 4 domains σε αυτούς και τους πληρώνω. Αν τελικα μου πουν να πληρώσω (βασικά μου έχουν πει πλήρωσε για να προχωρήσει η αίτηση) θα πω εδώ ποια εταιρεία είναι ώστε να την αποφύγετε για καταχώρηση domains. Αν είχε ας πούμε επίσημα στον τιμοκατάλογό της, αλλαγή καταχωρητή 20 ευρώ, να τα δώσω, κανένα πρόβλημα. Μου αρέσει που διαφημίζει να κάνουν μεταφορά domains σε αυτή την εταιρεία και δώρο 5 ευρώ. χαχαχα!!

Δημοσ.
Εγώ πάντως επιμένω... μην τους δώσεις δεκάρα τσακιστή!

Κάνε επώνυμη καταγγελία στον αρμόδιο φορέα (πχ. αν ήταν .gr θα πήγαινες στο ΙΤΕ http://www.hostmaster.gr)

κατ'αρχήν δεν υπάρχει ελληνική εταιρεία που να είναι επίσημος καταχωρητής για .com domain (εγγεγραμμένη στο επίσημο site της ΙCANN). Αυτό που έκαναν ήταν να πάρουν την αίτηση που έκανες μέσω αυτών για το .com domain σου και αφού θα σου πήραν κανένα 20αρι ?, θα πήγαν και θα το καταχώρησαν για λογαριασμό σου στον godaddy, στον flyregister, στην enom ή στην dotster με 10? και τα άλλα 10? θα τα έβαλαν στην τσέπη.

Ξεμπρόστιασε τους με αυτά που σου γράφω για να κάνουν πίσω στο αίτημα τους να πληρώσεις. Είναι τουλάχιστον ανήθικο αυτό που κάνουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...