Προς το περιεχόμενο

Διαχείρηση Πολυκατοικίας

kgliat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Γνωρίζει κάποιος φίλος αν τη διαχείρηση σε πολυκατοικίες υποχρεούνται να την αναλαμβάνουν μόνο οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, ή μπορούν και οι ενοικιαστές;

Αν μπορεί να δοθεί και σχετική νομολογία θα είμαι ευγνώμων!! Απλά είμαστε 4 διαμερίσματα (το ένα δεν κατοικείται, κλειστό στο όνομα του εργολάβου), 2 ιδιόκτητα κι ένα ενοικιασμένο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και δίκαιο κάθε χρόνο να αναλαμβάνουν τη διαχείρηση εναλλάξ οι 2 ιδιοκτήτες..

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια!

Δημοσ.
απ'οτι ξερω μονο οι ιδιοκτητες εχουν το δικαιωμα.

αν βρω κανα νομο θα στο πω.

Το ποίος έχει δικαίωμα να αναλάβει διαχείρηση ορίζεται από την σύσταση και το καταστατικό τις πολύκατοικίας.

Δημοσ.
Το ποίος έχει δικαίωμα να αναλάβει διαχείρηση ορίζεται από την σύσταση και το καταστατικό τις πολύκατοικίας.

Μπραβο! Κατι τετοιο θυμομουν αλλα δεν ημουν σιγουρη και ειπα να μην το αναφερω οσπου το κοιταξω...

Δημοσ.

Θα το κοιτάξω όταν γυρίσω σπίτι στον κανονισμό..Αλλά..Από τα 4 διαμερίσματα, το ένα δεν κατοικείται (στο όνομα του εργολάβου όπως είχα πει) και το δεύτερο αγορασμένο από τρίτο ο οποίος το έχει ενοικιάσει. Συνεπώς, μπορώ αφού οι άλλοι 2 είναι ιδιοκτήτες (παρόλο που δεν κατοικούν στην πολυκατοικία) να τους ζητήσω να αναλάβουν διαχείρηση..

θέλει ψάξιμο ε; :)

Δημοσ.
Είχα πάει στη σελίδα αυτή, αλλά όλες σχεδόν οι υπηρεσίες είναι για μέλη..

To ξέρω. Άλλα ήλπιζα να μην ξαναποστάρεις.

Και να μείνει ο υπόλοιπος κόσμος με την εντύπωση, ότι είμαι πολύ γαμάτο μέλος, παραμυθιάζοντάς τους ότι σε βοήθησα με τον πιο εμφατικό και αξιόπιστο τρόπο. :mrgreen:

Sorry mate. Παλαιότερα είχε αρκετή ελεύθερη πληροφορία.

Δημοσ.
To ξέρω. Άλλα ήλπιζα να μην ξαναποστάρεις.

Και να μείνει ο υπόλοιπος κόσμος με την εντύπωση, ότι είμαι πολύ γαμάτο μέλος, παραμυθιάζοντάς τους ότι σε βοήθησα με τον πιο εμφατικό και αξιόπιστο τρόπο. :mrgreen:

Sorry mate. Παλαιότερα είχε αρκετή ελεύθερη πληροφορία.

Punky είσαι λέρα :mrgreen:

Πάντως κοίταξα τον κανονισμό της πολυκατοικίας και δεν αναγράφει - διαχωρίζει ποιός αναλαμβάνει τη διαχείρηση..Άντε να δούμε..

Δημοσ.
Punky είσαι λέρα :mrgreen:

Αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι αυτό το πήρα ως κομπλιμέντο.

Πάντως κοίταξα τον κανονισμό της πολυκατοικίας και δεν αναγράφει - διαχωρίζει ποιός αναλαμβάνει τη διαχείρηση..Άντε να δούμε..

Είμαι σχεδόν βέβαιος κι εγώ πάντως, ότι μόνο ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν τη διαχείριση.

Το ρεζουμέ είναι ότι πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα.

Και κατά πως φαίνεται, και ιδιοκτήτης της.

Δημοσ.
Αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι αυτό το πήρα ως κομπλιμέντο.

Είμαι σχεδόν βέβαιος κι εγώ πάντως, ότι μόνο ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν τη διαχείριση.

Το ρεζουμέ είναι ότι πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα.

Και κατά πως φαίνεται, και ιδιοκτήτης της.

Τελικά μετά από αναλυτική αναζήτηση στον κανονισμό της πολυκατοικίας κι ερώτησή μου σε δικηγόρο, είδα πως και οι ενοικιαστές, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν το επιθυμούν, μπορούν να αναλάβουν τη διαχείρηση!! Οπότε..τρέμετε στη συνέλευση που θα γίνει! :)

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει εντύπωση που για 3 διαμερίσματα έχετε τέτοιο πρόβλημα...

Πόσα έξοδα τον μήνα μπορεί να έχει η πολυκατοικία, και πόση φασαρία μπορεί να είναι η διαχείρησή της ?

Εγώ μένω σε πολυκατοικία με 8 διαμερίσματα. Στα 6 μένουν οι ιδιοκτήτες με τα παιδιά τους και τα άλλα 2 τα έχουν νοικιάσει. Εδώ και 6-7 χρόνια, την διαχείρηση την έχει ένας από τους ιδιοκτήτες ακριβώς γιατί ο όγκος είναι μικρός και συνενοούμαστε. Ούτε τρέχει να βρει για να τον πληρώσουν ούτε τίποτα.

Αν από την άλλη δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας, υπάρχει και η λύση του να δώσετε την διαχείρηση έξω. Θα χαρεί πολύ κάποιος να σας αναλάβει :)

Δημοσ.
είδα πως και οι ενοικιαστές, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν το επιθυμούν, μπορούν να αναλάβουν τη διαχείρηση!!

To "μπορούν" ως επιλογή ή ως υποχρέωση, όμως;

Τελευταίες προσπάθειες να δικαιώσω την ημιμάθειά μου...

Δημοσ.
Οπότε..τρέμετε στη συνέλευση που θα γίνει! :)

Γιατί να τρέμουν δηλαδή? Έστω ότι ψηφίζετε. Έ, αυτοί είναι δύο κι εσύ ένας. Πάλι χάνεις. Αλλά και τι έγινε; Για 3 διαμερίσματα τσακώνσετε? Περίεργο...

Δημοσ.

Όταν έχεις να κάνεις με υποχόνδριους ως επί το πλείστον χαρακτήρες, με "νοικοκυρές σε απόγνωση" (χωρίς να έχω κάτι με τις νοικοκυρές ε;) ...

Δε μαλώνουμε ρε παιδιά..Απλά ο χρόνος μου είναι απίστευτα πιεσμένος και δεν μπορώ (ιδίως φέτος..) να έχω πάλι τη διαχείρηση. Προτιμώ να πληρώσω κάτι παραπάνω και να αναλάβει τη διαχείρηση εξωτερικός συνεργάτης παρά να αναλάβω πάλι..

Απλά με εκνευρίζει το γεγονός να γκρινιάζουν διαρκώς, ενοικιαστές π.χ., κι όταν τους λες πως εκτός από δικαιώματα υπάρχουν κι υποχρεώσεις να σφυρίζουν αδιάφορα. Να αναλάβουν διαχείρηση να δουν τη γλύκα. Τρέξιμο με πετρέλαιο, εργασίες που πρέπει να γίνουν σε κοινόχρηστους χώρους κι εκκρεμούν, να ζητάς να πάρεις τα κοινόχρηστα από το κλειστό διαμέρισμα (όσαν του αναλογούν) και να σε γράφουν..Anyway..Θα δείξει το τι θα γίνει.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τη βοήθεια πάντως! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...