phph Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Ένας φίλος μου αποφάσισε να πάρει καινούργιο pc και ήρθε σε εμένα τον "ειδικό" για συμβουλή. Η αλήθεια είναι ότι στήνω μόνος μου τα pcιά μου εδώ και 15 χρόνια και με γερή έρευνα αγοράς, αλλά ανάμεσα στις αναβαθμίσεις (όσο δεν ενδιαφέρομαι άμεσα δηλαδή) δεν παρακολουθώ στενά την αγορά. Στο μεταξύ κι αυτός 2 χρόνια του πήρε να το αποφασίσει και τώρα βιάζεται. Ο φίλος μου ενδιαφέρεται μόνο για internet και word/excell. Θέλω λοιπόν να του προτείνω κάτι οικονομικό με δυνατότητα αναβάθμισης όμως σε 1 - 2 χρόνια, καθ' ότι τρώγωντας ανοίγει η όρεξη. Έχω λοιπόν 2 ερωτήσεις. α) Ποιον συνδυασμό mobo - επεξεργαστή να του προτείνω έτσι ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί μελλοντικά; Αυτό που με ανησυχεί είναι οι βάσεις επεξεργαστών που πάνε κι έρχονται και δεν προλαβαίνω τις εξελίξεις. β) Το dvi κάνει διαφορά γι' αυτή τη χρήση; Αν ναι υπάρχουν mobos με onboard τσιπάκι γραφικών, pci-e για μελλοντική προσθήκης κάρτας γραφικών και έξοδο dvi; Ευχαριστώ
S2Katana Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2006 Προτιμησε mobo που δεχεται AMD cpu's s939,AM2 ωστε να μπορει να βρει εστω μεταχειρισμενη cpu στο μελλον. Υπαρχουν mobos με onboard καρτα γραφικων(νομιζω καποιες DFI), οι οποιες σιγουρα εχουν PCIx.Η εξοδος DVI θα δινεται απο την εξτρα καρτα γραφικων, αν και ειναι πολυ πιθανο να εχει τετοια εξοδο και η ιδια η μητρικη.
phph Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2006 Υποθέτω ότι εννοείς κάτι τέτοιο; Αυτό το GeForce 6150 που έχει υποθέτω είναι η onboard κάρτα γραφικών έ; Τι λέει σε σχέση με τις υπόλοιπες onboard; Ξέρει κανείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.