Προς το περιεχόμενο

To GTR 2 ΜΟΝΟ στη Ελλάδα;

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό πάλι, δεν το'χω ξαναδεί.

Στο μαγαζάκι της Χίου είδα σήμερα το GTR 2. Επίσης είδα ότι πωλείται on line και στον Παπασωτηρίου.

Το play του δίνει ημερομηνία κυκλοφορίας 29/9! Το πιο αστείο είναι πως ούτε στο επίσημο site του παιχνιδιού δεν αναφέρεται ότι κυκλοφόρησε! Α ρε Ελλαδάρα, μητρόπολη του software!

50 ευρώ όμως είναι απίστευτα υψηλό ποσό για ένα παιχνίδι σε απλό DVD κουτάκι και έλάχιστες διαφορές από το GT Legends -στο τεχνικό τουλάχιστον μέρος. Λυπάμαι αλλά έχασαν...

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι έγω έμεινα μ@λ@κ@ς όταν το είδα στα καταστήματα. Δεν το περίμενα τόσο γρήγορα. Θεοί,μπράβο τους (και δεν βγήκε και Leaked version του στο net,ακόμα μεγαλύτερο εύγε).

Δημοσ.

Date (του Release) : 2006-09-14

Το παιχνίδι ήδη κυκλοφορεί (άρα λογικό τώρα να βγει leaked version). Εγώ εννοούσα την εμφάνιση leaked version προτού βγει το παιχνίδι σε CD/DVD (βλέπε Doom3, Call Of Juarez)

Δημοσ.

Aπό το demo το οποίο έλειωσα μπορώ να πω πως είναι το αρχικό GTR με τα γραφικά του GT Legends και με ένα σχετικά συμπαθητικό damage model. To damage model του κατά τα άλλα μετριότατου TOCA 3 είναι πολύ καλύτερο.

Φαντάζομαι ότι και η τελική έκδοση δεν έχει κάποιες συγκλονιστικές αλλαγές.

Είναι το καλύτερο simulation, αλλά πολύ ίδιο με τα πρηγούμενα της ίδιας εταιρίας . Οπότε θα περιμένω μια και καλή το WTCC που έρχεται!

Δημοσ.

Το έβαλα χθες να το δω, είχα πολύ μικρή εμπειρία με το GTR και...τεράστια με το GTL (το έχω λιώσει online).

Κατ'αρχήν τα γραφικά είναι πάρα πολύ καλά και δεν φαίνεται να έχει τρελές απαιτήσεις για να παίξει ανεκτά. Οπωσδήποτε είναι simulator και δεν συγκρίνεται με παιχνίδια στυλ TOCA, NFS και το κακό συναπάντημα. Το damage model πάντως μου φάνηκε κι εμένα απίστευτα πρόχειρο, απλό και arcade-οειδές σε σχέση με ό,τι έχω συνηθίσει. Έχει αρκετές πίστες, όλες καλοσχεδιασμένες και οι περισσότερες από F1 (σαν το πρώτο GTR), έχει πάνω από 130 αυτοκίνητα, πρακτικά για όλα τα γούστα (εντάξει, μιλάμε πάντα από κάποιες εκατοντάδες ίππους και πάνω). Ο δε ήχος είναι σκέτη απόλαυση...

Οδηγικά είναι από αρκετά καλό έως άψογο. Με τιμόνι σίγουρα το φχαριστιέσαι πιο πολύ από το GTL (αν και ο κύριος λόγος είναι τα αυτοκίνητα-θηρία που έχει). Παίζεται όμως και με κουμπιά. Απευθύνεται σε λάτρεις των race simulators, όχι σε όσους παίζουν Need for Speed και δεν προχωράνε παρακάτω.

Στα συν το driving school που έχει ενώ πολύ βελτιωμένα νομίζω ότι είναι τα world motion/G forces acceleration/look at apex κλπ. (εν ολίγοις το πως συμπεριφέρεται η κάμερα στους κραδασμούς όταν βρισκόμαστε μέσα στο cockpit), δεν υπάρχουν πάνω από 4-5 παιχνίδια σε οποιοδήποτε format που να έχουν τέτοια...απολαυστική κίνηση του κεφαλιού. Επίσης το ότι το GTR2 υποστηρίζει TrackIR από τη μάνα του (υπάρχει σαν επιλογή στο μενού) ίσως ανεβάσει λίγο τις μετοχές του εν λόγω εντυπωσιακού γκατζετακίου.

Τα 50 ευρώ είναι ΠΑΡΑ πολλά, όταν το play.com το έχει 10 ευρώ κάτω.

Τελικά νομίζω ότι αυτό που μένει να δούμε πόσο κόσμο θα τραβήξει online, εκεί θα κριθούν όλα. Αν είναι να έχουμε τον κόσμο του GTL τότε δεν νομίζω ότι θα το αγοράσω ή θα κάτσω να ασχοληθώ γενικώς. Στο GTL θυμάμαι ότι από ένα σημείο και μετά οι servers ήταν μόνοι κι έρημοι και μόνο λίγες ώρες τη μέρα μπορούσα να βρω αρκετό κόσμο για να τρεξω.

Οπωσδήποτε δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το ανυπέρβλητο Live for Speed...

Γκρίζα διαφήμιση:

(Μετά από 2 ώρες δοκιμών στο GTR2 έβαλα και μισή ώρα LFS να κάνω μερικούς γύρους να το ευχαριστηθώ. Κοινώς, όποιο "ραλάκι" και να δοκιμάσω πάλι στο LFS θα καταλήξω).

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Moλις πηρα το παιχνιδακι και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.Ουτε καν το τιμονι δεν εβαλα και ηδη καταλαβα ποσο καλο ειναι!Το Σ/Κ αναμενεται καυτο!

Δημοσ.

Καλα, μπυ τη δινει το γεγονος πως δεν μπορω να κανω οσο setup θελω στα αυτοκινητα.Ειναι δυνατον να μη μπορω να ρυθμισω την καθετη δυναμη ή το υψος?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια, καμια φορα οταν συμβαινει τρακαρισμα εντος πιστας, κολλαει το συμπαν και τα fps πεφτουν.Γιατι?Δεν επαρκει η GPU μου?

Δημοσ.

Το demo του GTR2 με απογοητευσε και το... διέδωσα. Πριν τις γιορτές αποφάσισα να δοκιμασω το... "φουλ" βέρσιον. Στη Μόντσα και στο Σπα με GT3 RS τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από την παλιοΒαρκελώνη που έχουν στο ντέμο (όπου για να βάλεις 6η κάνεις 100 δεήσεις, 300 μετάνοιες και στο τέλος δεν βάζεις κιολας :twisted: ) όμως το game έχει σοβάρό πρόβλήμα με το -παλαιότατο είναι αλήθεια - τιμόνι μου. Μου ελφαρώνει αφύσικα στο κέντρο του, ακόμα και στις ευθείες, με αποτέλεσμα να παλέυω κυριολεκτικά να κρατήσω όχι μόνο γραμμές αλλά ούτε καν μπορώ να διατηρήσω ευθεία το αμάξι όταν φρενάρω. Κοινώς ψαρέυει αφάνταστα, παρόλες τις ρυθμίσεις που έκανα (το μόνο sim που μου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα στο τιμόνι μου... ούτε καν το rFactor δεν μου το κάνει που έχει την ίδια μηχανή με το GTR2). Όπότε το ξαναπαράτησα.

Προχτές αποφάσισα να ασχοληθώ ενδελεχώς με τις ρυθμίσεις του ffb στο αρχείο των ρυθμίσεων (username.plr), όπου έχει ίσαμε με 30 ρυθμίσεις μόνο για το ffb. Μετά από πολύ κόπο και αντιπαράθεση με το αντίστοιχο αρχείο ρυθμίσεων του rFactor, κατάφερα να βελτιώσω κάπως την κατάσταση χωρίς όμως να καταφέρω να εξαλέιψω το πρόβλημα.

Τέλος πάντων, ακόμα κι έτσι έτρεξα αρκετά αυτές τις μέρες και η ετυμηγορία είναι μια: το καλύτερο GT sim ever made!!!! Θέλει πολλά άντερα για να κάνεις χρόνο και πολλά @@ για να τον επαναλάβεις. Αν μάθεις τα τερτίπια της φυσικής του (κυρίως early turn-in) και δουλεύεις μισόγκαζο (trail brekaing δνε έχω καταφέρει να κάνω ακόμα στο GTR2) η εμπειρία που βιώνεις είναι σκέτη μαγεία. Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά και ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ήχος καθώς επίσης και τα εξαιρετικά γραφικά. Κυρίως όμως ο ήχος και τα στοιχεία που ανάφερε παραπάνω ο zeppos (G-force simulation όχι μόνο στο κεφάλι αλλά και στο κοκπιτ που ανταράσσεται με περισσότερη αληθοφάνεια από οποιοδήποτε άλλο sim έχω δοκιμάσει).

Έχω όμως πρόβλημα με τα fps, αφού παρατήρησα πως είτε βάλω ανάλυση 800x600 είτε 1600x1200 και είτε ανοίξω ή όχι τα AA και AF στους drivers της κάρτας, τα ingame fps παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα (Northwood [email protected], XFX 7800GS Extreme/AGP 256DDR3, 1 Giga DDR). Τα μόνα που φαίνεται να επηρεάζουν τα fps είναι οι εσωτερικές ρυθμίσεις γραφικών μέσα στο παιχνίδι. Τώρα με ανάλυση 1280x960x32bits@85Hz, ingame ΑΑ=4x, shader Dx9 και custom ρυθμίσεις γραφικών μεταξύ High και Medium βγάζω γύρω στα 40 fps στη Μόντζα σε Time Trial (τρέχω μόνος μου δλδ, εγώ και το ghost moy) και στο 3rd party 24Hours Nurburgring αναγκάζομαι να κλείσω τν καθρέφτη για να βγάλω κατά μέσο όσο 30 fps :evil:

Πάντως οδηγώντας για αρκετή ώρα το GTR2 και ειδικά στο 24Hours Nurburgring, αν πας μετά να οδηγήσεις άλλο sim με αντίστοιχα αυτοκίνητα (GT, NGT) σχεδόν βάζεις τα γέλια. Το μόνο που κρατάει ψηλά τη σημαία δίπλα στο GTR2 είναι το LFS (αλλά ρε πστ μου πότε θα φτιάξουν επιτέλους τον ήχο στο LFS;;;;;;;;;; σαν ψαροκάικα ακούγονται τα GTR αυτοκίνητά του συγκριτικά όχι μόνο με το GTR2 αλλά και με το rFactor... το οποίο rFactor έχει btw την καλύτερη F1 που έχω συναντήσει ποτέ σε sim! )

Αυτά τα ολίγα από μένα :mrgreen: Αν το τιμόνι σας ΔΕΝ είναι Logitech Wingman Formula Force του 1999 (όπως το δικό μου) και είστε simmer, το GTR2 είναι MUST HAVE!! Και κατεβάστε οπωσδήποτε το παλιό Nurburgring για να δείτε τι πραγματικά εστί GTR2!!!!!!!!

ΥΓ. Παρά τα ffb probs μου με το ψάρεμα, κατάφερα 1.43.141 στη Monza 2004 με Ferrari Maranello 550 και 1.50.065 με Porsche 911 GT3 RS

Δημοσ.
Παιδια, καμια φορα οταν συμβαινει τρακαρισμα εντος πιστας, κολλαει το συμπαν και τα fps πεφτουν.Γιατι?Δεν επαρκει η GPU μου?

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το Simple Debris Collision στα Advanced options των γραφικών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...