gallahant Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Πρωτον : δεν νοειται σοβαρη μια υλοποιηση με sis chipset! (οκ καπως καλυτερη ειναι απο τα αθλια via ) Θα ψαξεις το μοντελο της μητρικης απο το site της εταιρειας και θα κατεβασεις, τελευταιο bios(αν και αμφιβαλλω αν βγαζουν τιποτα αξιολογα bios updates), chipset drivers ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, τελευταιους συμβατους οδηγους για τη καρτα γραφικων που εχει και τελευταιους συμβατους οδηγους για τη καρτα ηχου της. Οπλισμενος με cd windows, bootable cd memtest86 και οτι αλλο προγραμμα θες να περασεις θα πας εκει. Πρωτα ασε το memtest να τρεξει αρκετους πληρεις κυκλους και αν δεν βγαλει λαθη προχωρας σε ενα καλο φορματ για να τα βαλεις ολα σωστα απο την αρχη. Τροφοδοτικο να κανει νερα σε υπολογιστη με τοσο μικρες απαιτησεις μου φανταζει απιθανο, εκτος εαν ηταν προβληματικο απο την αρχη. Τσεκαρε στο bios, τις θερμοκρασιες και το οριο που εχει για throttling. Παντα βαζουμε τις μνημες στο χειροκινητο και ποτε by spd. Τα timings τα βαζουμε ΕΜΕΙΣ χειροκινητα. Απενεργοποιησε οτι δεν χρειαζεται απο το bios (πχ lan,serial,parallel θυρες) Flashare το νεο bios , και μετα clear cmos, η με τη μπαταρια η με το τζαμπερακι οτι σε βολευει καλυτερα. Μετα την εγκατασταση του λειτουργικου το πρωτο πραγμα που περναμε ειναι οι chipset drivers. Εαν εχεις ενα τροφοδοτικο για να το δοκιμασεις τοτε ακομα καλυτερα καθως θα αποκλεισουμε την εκδοχη να φταιει το τροφοδοτικο. Αυτα εν ολιγεις. Δοκιμασε και τον vlc media player καθως και τους εξαιρετικους xvid codecs (δεν θα χρειαστεις να περασεις αλλον codec)
runner1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Ευχαριστώ και πάλι!!!!Σίγουρα θα χρειαστώ αρκετές ώρες για όλα αυτά!!!!Άντε να δούμε τελικά τι πρόκειται να γίνει.......!!!!!!1 Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!!
runner1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Ρε παιδιά...δεν γίνεται αυτό!! Πήγα σήμερα σπίτι της και ούτε καν στα windows έμπαινε! Έκανα boot,fdisk,format και μετά πήγα όπως πάντα να κάνω εγκατάσταση τα WINXP Media Center! Δεν το διάβαζε το cd με τίποτα!Μετά βάζω τα δικά της που είναι τα WinXP Pro αλλά χωρίς το SP2. Ξεκινάω εγκατάσταση,μου βάζει να διαλέξω partition και σε ποιο φάκελο να αντιγράψει τα αρχεία,τα αντιγράφει και μου λέει να κάνω επανεκκίνηση! Κάνοντας επανεκκίνηση ξανακάνει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια διαδικασία με πριν!Αυτό έγινε άλλες 2 φορές!!Η εγκατάσταση δεν προχώραγε με τίποτα! Ξεχνάω κάτι ρε παιδιά και δεν το ξέρω;;
Forensick Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 ναι! οταν κανεις επανεκκινηση δεν πρεπει να κανεις Boot απο το cd, αλλα να το αφησεις να προχωρησει και να σου βγαλει την κλασσικη μπαρα twn xp που δειχνει οτι φορτωνει. μετα συνεχιζει την εγκατασταση κανονικα(χωρις να εχεις βγαλει το cd εννοειται).
runner1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Μα αυτό είναι το θέμα........ΔΕΝ ΚΑΝΩ BOOT από το cd!!!!Το κάνω έτσι όπως μου λες! Εγώ θυμάμαι όσες φορές το είχα κάνει σε μένα και σε φίλους μου δεν μου το είχε ξαναβγάλει αυτό το πρόβλημα!!! Θα περάσω μάλλον από το σπίτι της αύριο να το πάρω να το φέρω στο δικό μου να του κάνω πιο.....εκτενή έλεγχο με ησυχία γιατί δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση!
Forensick Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 δεν ξερω τοτε! παντως μπορει να εχει προβλημα και το cdrom που εχει, οποτε βαλε ενα αλλο για να εισαι σιγουρος οτι τουλαχιστον δεν ειναι αυτο το προβλημα.
Vatos_locos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 tsekaree to bios tou pc to boot Prioriti einai opws prepei i oxi giati an einai mono to cd-rom akougete logiko mia default seira apo olous tous tipous bios einai i eksis 1st Boot Device Floppy 2nd Boot Device Cd-Rom 2rd Boot Device HDD EDIT : k pigene me mia monada Cd pou ksereis oti douleuei sigoura egw mia fora me ana dvdrom pou ta eixe ftisei proxwraga kanwnika tin egatastasi mexri pou mou elege oti to cd mou mporei na einai xalasmeno giati apla den to diabaze kala k mou ebgaze sfalmata
runner1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Παίζει να είναι και η συσκευή! Αύριο-μεθαύριο θα το φέρω στο σπίτι μου για να κάνω ΟΛΟΥΣ τους ελέγχους και ότι προκύψει να είμαι πιο έτοιμος! Έχω πεισμώσει τρελά πάντως!
progx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Ρε παιδιά...δεν γίνεται αυτό!! Πήγα σήμερα σπίτι της και ούτε καν στα windows έμπαινε! Έκανα boot,fdisk,format και μετά πήγα όπως πάντα να κάνω εγκατάσταση τα WINXP Media Center! Δεν το διάβαζε το cd με τίποτα!Μετά βάζω τα δικά της που είναι τα WinXP Pro αλλά χωρίς το SP2. Ξεκινάω εγκατάσταση,μου βάζει να διαλέξω partition και σε ποιο φάκελο να αντιγράψει τα αρχεία,τα αντιγράφει και μου λέει να κάνω επανεκκίνηση! Κάνοντας επανεκκίνηση ξανακάνει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια διαδικασία με πριν!Αυτό έγινε άλλες 2 φορές!!Η εγκατάσταση δεν προχώραγε με τίποτα! Ξεχνάω κάτι ρε παιδιά και δεν το ξέρω;; Ελα φιλε εκτος απο ολα τα παραπανω test που σου προτειναν οι συναδελφοι καλο ειναι να <τεσταρεις> και τον ιδιο τον δισκο. Επειτα απο προσβολη οριζμενων ιων συνηθως ο mbr του δισκου ειναι αυτος που την παθαινει. Αλλιως τα γνωστα (τροφοδοτικο,μνημη).
runner1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2006 Πλάκα πλάκα μην το γελάς καθόλου.Σήμερα κάποια στιγμή την ώρα που δούλευα πάνω του και συγκεκριμένα στο fdisk δεν μου έσβηνε τα Partitions(το είχαν χωρίσει σε 2!!) και τελικά έσβησε μόνο το 1!!!Και γενικώς μου πέταγε πολλά κόλπα!
runner1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ με νέα...ευτυχώς ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ! Κατάφερα και τις έσβησα τα Partitions,τις έκανα εγκατάσταση τα Windows XP Media Center,τις έβαλα καινούριους drivers για κάρτες γραφικών,ήχου,μητρικής κ.α.,όλα τα καινούρια προγράμματα για να κάνει αντιγραφές κ.α. και γενικώς ότι άλλο πρόγραμμα θα τις φανεί χρήσιμο και με το παραπάνω!! Εγώ μόνος μου του έκανα διάφορα τεστάκια,έγραψα και μερικά cd/dvd και όλα βγήκαν καλά! Της το πήγα σπίτι!Από ότι μου λέει (μετά από σχεδόν ένα 10ήμερο χρήσης) δεν της έχει παρουσιάσει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα,και πάει σφαίρα.Είναι μέσα στην τρελή χαρά!Ελπίζω να παραμείνει έτσι.Αν περάσει ο πρώτος μήνας χωρίς προβλήματα θα έχουμε ησυχάσει μια και καλή!
runner1 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Τελικά δεν ήταν γραφτό του!!! Πριν 1-2 μέρες ξαναξεκίνησε τα ΙΔΙΑ ΚΟΛΠΑ!Με λίγα λόγια δεν bootάρει τα XP με τίποτα! Την πάει στην οθόνη που λέει να πας με safe mode κ.α. αλλά μόλις πατάει οποιαδήποτε επιλογή....ΚΟΛΛΑΕΙ!!!! Αναρωτιέμαι τι στο καλό συμβαίνει!!!Η' ο δίσκος έχει πρόβλημα (το πιθανότερα) ή...κάποια ασυμβατότητα παίζει!Πρόβλημα των μνημών δεν το νομίζω να είναι!Μήπως έχει σχέση με κάνα ιό ή σκέφτομαι παρατραβηγμένα πράγματα;Βέβαια αυτή την στιγμή μόνο έτσι μπορώ να σκεφτώ!!!!
clopier Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 ....Η' ο δίσκος έχει πρόβλημα (το πιθανότερα) ή...κάποια ασυμβατότητα παίζει!... Afto ine to kldi dokimase na valis to dvd mazi me ton hdd an den ine idi i an ine idi na to valis sto deftero ide kai telo allaxe kalodia ide !
progx Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δοκιμασε αν εχεις προχειρο εναν δευτερο δισκο ο οποιος δεν παρουσιαζει κανα πρόβλημα, να το εγκαταστήσεις στο pc της φιλης σου και να τον αφησεις να δουλεψει για μερικές μέρες,ώστε να αποκλείσεις την πιθανότητα να έχει πρόβλημα ο δικός της δίσκος. Αλλιώς όπως σου προανέφερα και σε προηγούμενο thread check τον mbr του δίσκου.
Vatos_locos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 εμένα δίσκος μου φένεται μια φορά έβαλα τα ΧΡ σε ένα φιλαράκι κ επειδή ο δίσκος ήταν χαζός ανα 2 μέρες το pc δεν έμπαινε στο λογισμικό !!! δωκίμασα τον δίσκο σε άλλο Pc αλλά τα ίδια έκανε κ έτσι αλάξαμε δίσκο κ τώρα όλα οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.