Προς το περιεχόμενο

Πολύμηνο ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

runner1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία φίλη μου έχει εδώ και ένα χρόνο χοντρό πρόβλημα με το PC της!

Τα συμπτώματα:

-Πολλές φορές κολλάνε τα windows στην εκκίνηση και κάνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ επανεκκίνηση το μηχάνημα.

-Έτσι στο ξεκάρφωτο αρχίζουν να μην παίζουν κάποια προγράμματα....κυρίως όσα σχετίζονται με dvd αλλά και καμιά φορά υπάρχουν κάποια προβλήματα με το dvd rom.

-Υπόψιν....σχεδόν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ του κάνει ένα περιποιημένο format!!!

Μου έχουν μπει πολλά στο μυαλό για το τι μπορεί να φταίει αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας γιατί δεν έχω πολύ χρόνο για να πάω να το ψάξω με τεστάκια μόνος μου!

Το μόνο που ξέρω για το PC της είναι ότι είναι P4 και μοντέλο μητρικής P5S800-VM

-Intel LGA775 Pentium 4 CPU

- SiS 661FX chipset

- HyperStreaming Architecture

- Ultra-AGPII™ Technology

- Serial ATA

- DDR400

- RAID0, RAID1

Σκεφτείτε ότι το PC το πήρε πέρσι το καλοκαίρι και από τότε που το πήρε...μέσα στις πρώτες 2 εβδομάδες τις παρουσίαζε ΣΥΝΕΧΩΣ προβλήματα!

Μία από τις πολλές ιδέες που μου έχουν μπει είναι μήπως φταίει κάποια ασυμβατότητα στην μητρική ή κάτι παρόμοιο!

Έχει συναντήσει κανείς παρόμοια προβλήματα;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση... Αλλά μήπως να παρακολουθούσε κανένα σεμινάριο για χρήση υπολογιστή; Αν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν κάνει αυτή καμιά πατάτα τσέκαρε τις ραμ, τροφοδοτικό (που για μένα είναι το πιο πιθανό) και τέλος την μητρική.

Δημοσ.

Δεν το νομίζω ρε συ!Σκέψου μόνο ότι το χρησιμοποιεί αυτή και η αδερφή της μόνο για να γράψουν τίποτα στο word,να δουν κάνα dvd και μία στο τόσο να μπουν σε κάνα site....και αυτά που μπαίνουν είναι κάνα yahoo,google κ.α. που δνε έχουν φόβο για ιούς!

Απλώς ανέφερα μήπως ξέρει κανείς τίποτα για το συγκεκριμένο μοντέλο μητρικής.....μήπως παρουσιάζει προβλήματα κ.α.!

Μετά και μένα ο νους μου πάει στο τροφοδοτικό και στην RAM!

Κάτι ακόμα.......μια φορά που το είχα κοιτάξει έτρωγε τρελά κολλήματα το πρόγραμμα που έβλεπε DVD!Και την τελευταία έκδοση της έβαλα α΄λλά ΠΑΛΙ έβγαζε το ίδιο μήνυμα!Αυτό το έκανε ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ άρα δεν τίθεται θέμα drivers κ.α.!

Γενικώς τις κάνει διάφορα κουλά!

Δημοσ.
Δεν το νομίζω ρε συ!Σκέψου μόνο ότι το χρησιμοποιεί αυτή και η αδερφή της μόνο για να γράψουν τίποτα στο word,να δουν κάνα dvd και μία στο τόσο να μπουν σε κάνα site....και αυτά που μπαίνουν είναι κάνα yahoo,google κ.α. που δνε έχουν φόβο για ιούς!

Απλώς ανέφερα μήπως ξέρει κανείς τίποτα για το συγκεκριμένο μοντέλο μητρικής.....μήπως παρουσιάζει προβλήματα κ.α.!

Μετά και μένα ο νους μου πάει στο τροφοδοτικό και στην RAM!

Κάτι ακόμα.......μια φορά που το είχα κοιτάξει έτρωγε τρελά κολλήματα το πρόγραμμα που έβλεπε DVD!Και την τελευταία έκδοση της έβαλα α΄λλά ΠΑΛΙ έβγαζε το ίδιο μήνυμα!Αυτό το έκανε ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ άρα δεν τίθεται θέμα drivers κ.α.!

Γενικώς τις κάνει διάφορα κουλά!

μαζί κάθεστε στο PC και είσαι τόσο σίγουρος?

Σε PC και αυτοκίνητα που έχουν σχέση με γυναίκες, πρέπει να δεις με τα μάτια σου τι κάνει και πότε το κάνει.

Δημοσ.

xexe Blackman simfono ala mporeis na trekseis ena memtest gia kana 2wro sto pc na deis ti paizei apo meria ram an exoun asimbatotites k alla tote 8a sou bgalei error (kokkines gramoules) meta pare ena polimetraki (oxi tis plakas kataprotimisi ) k metra to trofodwtiko tis na deis an einai sta8erw se idlie katastasi k se full load k des ta anebokatebasmata pou 8a kanei i tasi i poso kontines einai stis onomastikes tous tasis

P.s gia full load cpu xrisimopiise kapio burn test k to PI tin idia doulia 8a sou kanei

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κάτσω ρε συ μαζί της για να το καταλάβω!

Συνήθως αυτή και ειδικά αυτές που δεν ξέρουν ξέρουν ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΤΙΚΑ όπως τους έμαθαν να χρησιμοποιούν 2-3 πράγματα στον υπολογιστή!Δεν είναι δυνατόν με ένα word,e-mail και dvd να βγάζει τέτοια προβλήματα!

Τροφοδοτικό τώρα που κάθησα να το σκεφτώ μπορεί και να μην είναι (παρόλο που με προβληματίζει το restart που κάνει ώρες ώρες,το οποίο μπορεί να είναι και λόγω θερμοκρασία ΑΛΛΑ γιατί γίνεται και ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;;;;!!!!) αλλά ο νους μου πάει προς RAM και σε καμιά ασυμβατότητα μητρικής!

Με κόβω να πηγαίνω να της κάνω ένα περιποιημένο format και να της τα περάσω όλα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΓΩ γιατί μπορεί να είναι μάπες και αυτοί που τις τα φτιάχνουν!!!Τι να πω!Απλώς πρέπει να βρω χρόνο!

Δημοσ.

ama itan mnimi tha evgaze mple othoni restart sto ksafniko einai trofodotiko...alakse to prin einai arga...pare to hec windmill 385watt ftino akeiopisto kai oti prepei gia tis anagkes tis....

Δημοσ.
ama itan mnimi tha evgaze mple othoni restart sto ksafniko einai trofodotiko...alakse to prin einai arga...pare to hec windmill 385watt ftino akeiopisto kai oti prepei gia tis anagkes tis....

Εμένα όταν εφτεγε μια φορα η μνημη δεν εκανε restart. Κολλαγε το Doom3 και έμενε παγωμένο μονίμως, τα΄ίδια και με άλλα προγράμματα. Το αν θα κανει restart εξαρτάται από το σε ποια διεύθυνση της μνήμης είναι το πρόβλημα. Τα πάντα παίζουν βέβαια, μπορεί να είναι και τροφοδοτικό. Εγω πιστεύω οτι πιθανότερο είναι να είναι μνήμη. Αν τρέξει ένα memtest θα μάθει αν είναι ή όχι.

Δημοσ.

Εαν ειναι πολυμηνο σου συνιστω να το αφησεις να χρονιση πρωτα.......

ενας απο τους δυο πρεπει να πεταχτει η η φιλη σου η το pc??????????

Δημοσ.

-Ας πούμε ότι είναι το τροφοδοτικό....τότε προβληματίζομαι γιατί το κάνει μερικές φορές το restart και μάλιστα το κάνει καθώς φορτώνει τα windows!Αν ήταν πρόβλημα τροφοδοτικού θα έπρεπε να έχει συνεχώς πρόβλημα με το restart.

-Παίζει να είναι η μνήμη αλλά ρε γ@μώτο δεν έχω χρόνο γενικώς να δω τον υπολογιστή της!Μόνο μια φορά πήγα να της βάλω καινούρια έκδοση για το power dvd γιατί ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ σταμάτησε να λειτουργεί όποτε έβαζε ταινίες και αφού το εγκατέστησα με την καινούρια έκδοση ΠΑΛΙ δεν λειτουργούσε!Όταν της το έφτιαξε ένα παιδί το pc τότε με τον κλασικό τρόπο (format) λειτουργούσε μια χαρά αλλά μετά από λίγο καιρό όσα DVD είχαν μενού ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ το πρόγραμμα και δεν άνοιγε!!!

Όλο κάτι τέτοια κουλά κάνει και μου φαίνεται πολύ παράξενο!!!

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν έχει συνδέσει τίποτα στις pci.Σας λέω.....το σύστημα είναι ότι πιο απλό μπορείτε να φανταστείτε!

Ρε μπας και η μητρική είναι μάπα;;;

Δημοσ.

Θα πάω μόλις μπορέσω!!Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος που να πάρει!

Αλλά ένα είναι σίγουρο..........θα πάω οργανωμένος με ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και drivers για να είμαι σίγουρος από αυτή την πλευρά!

Τώρα αν είναι το πρόβλημα........κάτι άλλο από αυτά που είπαμε....τι να πω....!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...