Προς το περιεχόμενο

Αποριες Linux...

cra_dra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο λειτουργικα συστηματα δεν γνωριζω πολλα.Τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω για μουσικη(και για να ακουω και για να γραφω),ταινιες, ιντερνετ και παιχνιδια.Στις παρεες μου ακουω συχνα για lInux και οτι ειναι καλυτερο απο τα windows και τετοια.Mου εχουν δωσει και καποιες εκδοσεις, Ubuntu5.04,madrake10.2,gentoo.Για ποιο λογο θα επρεπε να κανω και εγω αυτη την αλλαγη στον υπολογιστη μου;Θα με εξυπηρετουσε η ειναι επιλογη μονο για φανατικους PCαδες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος να κάνεις μετάβαση από Windows σε Linux. Όλα στο τέλος αφορούν στο τι θέλεις, πως το θέλεις και πόσο θέλεις να κουραστείς για να το καταφέρεις.

Αν θες αφιέρωσε 10 λεπτά από το χρόνο σου για να διαβάσεις αυτό:

http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm

Θα σε διαφωτίσει σχετικά με κάποια πράγματα που δε θα ακούσεις ποτέ να σου λένε οι παρέες σου. Αν αφού το διαβάσεις και το κατανοήσεις έχεις επιπλέον απορίες για το Linux, εδώ είμαστε να σου τις λύσουμε :-)

Πολύ ωραίο το link του apoikou. Το είχα ξαναπετύχει κάποτε. Γενικά... τον apoiko να τον ακους. ;)

Σκέψου ότι κάτω από το σπίτι σου υπάρχει μια πιτσαρία-ψησταρια-σνακ μπαρ. Τρως από εκεί τα 5 χρόνια που σπουδάζεις. Εντάξει... δεν είναι και το καλύτερο, δεν ξέρεις τι βάζουν μέσα, αλλά δεν έπαθες ποτέ και καμια δηλητηρίαση ρε αδερφέ. Γενικώς όμως την εμπιστεύεσαι. Καμια φορά βέβαια η μερίδα είναι μικρότερη, σου τη σπάει, και ώρες ώρες αηδιάζεις με το σκατόφαγο. Μερικές φορές καθυστερεί λίγο κι ο πιτσαφέρτης. Λες να αλλάξεις deliver-άδικο, αλλά το ξανασκέφτεσαι και λες: "δε γαμιέται, που να ψάχνεις τώρα για άλλο". Βγήκε και μια βρώμα ότι συντηρεί λέει, τα κρέατα σε φορμόλη. Αλλά μετά από μια εβδομάδα σου έδινε μια κοκακόλα δώρο για κάθε 2 πιτόγυρα. Και να του φύγεις, θα βρει άλλα κορόιδα να πουλήσει το εμπόρευμά του.

Σκέψου τώρα να πας μια μέρα, να πάρεις φρέσκα υλικά, να κάτσεις να μαγειρέψεις. Θα ξέρεις τι έβαλες μέσα, θα επιλέξεις εσύ τι θα φας από όλα τα καλά... ΟΚ θα κουρστείς λίγο αλλά... θα είναι ποιότητα ρε παιδί μου. Θα ξέρεις τι τρώς, και σιγά σιγά θα φτιάχνεις το φαγητό πιο γρήγορα από ότι σου έρχεται. Πρέπει βέβαια να κάτσεις να διαβάσεις τον τσελεμεντέ, και όταν ξεχνάς κάτι, να του ρίχνεις καμια ματιά. Αλλά θα ξέρεις ότι το έφτιαξες με τα χεράκια σου, και τα υλικά τα πήρες από τον μπακάλη της γειτονιάς, που δε πουλάει σκάρτο πράγμα.

Ε, το πρώτο είναι τα windows. Το δεύτερο είναι το Linux.

Απο λειτουργικα συστηματα δεν γνωριζω πολλα.Τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω για μουσικη(και για να ακουω και για να γραφω),ταινιες, ιντερνετ και παιχνιδια.Στις παρεες μου ακουω συχνα για lInux και οτι ειναι καλυτερο απο τα windows και τετοια.Mου εχουν δωσει και καποιες εκδοσεις, Ubuntu5.04,madrake10.2,gentoo.Για ποιο λογο θα επρεπε να κανω και εγω αυτη την αλλαγη στον υπολογιστη μου;

Απο τον πρόλογο σου (τα μπολντ δικά μου), λέω οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις αυτη την αλλαγή.

τωρα.

κράτα τα windows, και μεταξύ παιχνιδιών και mp3, αφιέρωσε 30 λεπτά google, για να μαθεις τι χρειάζεται για να:

παιξεις mp3,

παιξεις παιχνιδια,

divx, wmv, ,dvd, και άλλα video format,

εγκατασταση vga drivers,

γραψιμο-διαβασμα ntfs partitions,

μπεις στο site τράπεζας που παιζει μονο με IE...

...με χρηση ubuntu (της ποιο εύκολης διανομης για αρχάριους).

αν έχοντας αυτές τις πληροφορίες, σε τρώει ακόμα η περιέργεια, ισως κρυβεις μεσα σου ενα μικρό χάκερ.

επόμενο βημα... κατεβασε το ubuntu :)

apoikos, αυτό το link έχει γίνει το απόλυτο reference για εισαγωγή στο linux μου φαίνεται :)

imho, δεν έχει σημασία τι κάνεις με τον υπολογιστή σου. Η μετάβαση στο linux είναι περοσσότερο θέμα ιδεολογίας, της ιδεολογίας του ανθρώπου που του αρέσει να ψάχνεται και ευχαριστιέται να φτιάχνει το "φαγητό" του όπως λέει ο g1annis με τα χεράκια του και αυτό του δίνει μεγαλύτερη ίσως ευχαρίστηση από το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τις διανομές, υπάρχουν πολλές, μιά ματιά στο sticky θα σε διαφωτήσει πλήρως.

apoikos, αυτό το link έχει γίνει το απόλυτο reference για εισαγωγή στο linux μου φαίνεται :)

Βασικά τα λέει μια χαρά. Λιγό ωμά ίσως (ιδίως αυτό το <h1>Linux != Windows</h1> στην αρχή, φαντάζει «κάπως»), αλλά σίγουρα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από τη στάση των περισσοτέρων «Linuxάδων» (που θυμίζει τη διαφήμιση γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας) «Γιατί με Linux είναι καλύτερα». :-P

παντως σε αντιθεση με το post εγω δοκιμασα linux για να βρω ενα καλητερο λειτουργικο απο τα windows και ευτυχω το βρηκα

επειδη ειμαι σχετικα νεος στα pc ποτε δεν θα ξεχασω τις παραξενιες των περισοτερων προγραμματων που πηγενα να εγκαταστησω στα windows και ιδιως τα περιφημα antivirus και μετα την εγκατασταση πως μπιορουσανε πολλη ευκολα να στα κανουν ολα μπαχαλο

καλα τα windows αλλα μονο να τα εχεις για να πεζεις τα παιχνιδια σου για πιο σοβαρα πραγματα linux λογω της ταχυτητας και της σταθεροτητας τους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...