Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για format

mariner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να σας κανω την εξης ερωτηση.θα ηθελα να κανω format στον υπολογιστη μου.το θεμα ειναι οτι παρολο που ειναι μερος της δουλειας μου και ασχολουμε με αυτον ολη σχεδον την μερα δεν ξερω την διαδικασια format και στην συνεχεια την υπολοιπη διαδικασια.πως μπορω να ενημερωθω σχετικα με τισ σωστες ενεργειες που απαιτουνται για να κανει καποιος format στο μηχανημα του και γενικοτερα με την ολη διαδικασια.

ευχαριστω

Δημοσ.

Μην δοκιμάσεις να κάνεις φορματ αν δεν ξέρεις... βρες και κάποιον που να ξέρει και κάντε το μαζί...

Με δυο λόγια τι πρέπει να προσέξεις πριν ξεκινήσεις το φορμάτ...

α) Κοίτα αν έχεις τους drivers απο modem, motherboard, soundcard, καρτας γραφικών και λοιπών περιφεριακών που έχεις στο pc σου... εννοείται πως οι drivers θα πρέπει να είναι κατάληλοι για το λειτουργικό σύστημα που θα βάλεις ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ DRIVERS MHN ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ !!! Υπάρχουν και πρόγράμαμτα που κάνουν αυτή τη δουλειά, δηαλδή σου βγάζουν σε φακέλους τους drivers που χρησιμοποιέις, αρκεί το λειτουργικό να είναι το ίδιο πριν και μετά το φορματ.

β) Setups ή cds των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς ! Για τσεκάρισε αν τα cd σου λειτουργούνε ;)

γ) Backup χρήσιμων αρχείων έκανες? καθώς και των bookmarks σου ή saved games etc etc

δ) Μπορείς να ξεκινήσεις το φορματ!

Η εγκατάστση των windows xp χωρίς τίποτε άλλο, διαρκεί περίπου 30 λεπτά...

Το πέρασμα των driver και των προγραμμάτων μαζί μετην κατάλληλη παραμετροποίηση ώστε να λειτουργούν όλα όπως πριν απο 3 -10 ωρες ... και παραπάνω ... ανάλογα με την περίσταση...

Δημοσ.

Οσα λέει ο φίλος deviant είναι πολύ σωστά, και δώστους μεγάλη σημασία.

Από εκεί και πέρα, αν θές να κάνεις format με cd η λύση είναι απλή. Μπαίνεις στο bios και δίνεις boot priority στο dvd/cd-rom σου. Μετά βάζεις το bootable cd των windows και όταν σου πει press any key to boot from cd πατάς ένα οποιοδήποτε πλήκτρο ;) Στη συνέχεια σου έχει τρεις εντολές. Πατάς να κάνει format ή διαμόρφωση στα ελληνικά και μετά κάνεις εγκατάσταση τα windows.

Αν τώρα θες να κάνεις format με δισκέτα εκκίνησης βάζεις boot priority στο floppy. Μετά βάζεις τη δισκέτα και κάνεις boot από αυτή. Στη συνέχεια το A:\ το κάνεις C:\ και δίνεις την εντολή format.

(Για το τελευταίο νομίζω πως έτσι είναι η διαδικασία κατά 99% αφού με δισκέτα έχω χρόοοοονια να κάνω format)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...