Προς το περιεχόμενο

fdisk problem

ChPaNaG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά,

αυτή τη στιγμή περνάω slackware 10.2 και ξεκινάω με fdisk σε δίσκο που είχε πάνω ubuntu.

Το πρόβλημα είναι ότι αφ'ενός όταν ξεκινάω το fdisk δεν μου εμφανίζει κάνενα από τα προηγούμενα partition του ubuntu. Γράφοντας fdisk dev/hda μου βγάζει το παρακάτω μύνημα:

You will not be able to write the partition table. Device contains neither a valid DOS partition table, nor Sun, SGI or OSF disklabel. Building a new DOS disklabel. Changes will remain in memory only, until you decide to write them. After that of course the previous content won't be recoverable.

Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 4 will be corrected by w(rite).

Τέσπα το προσπερνάω αυτό φτιάχνω τα partition που θέλω, κάνω το 1ο swap αλλά όταν γράφω w για να τα σώσει μου πετάει unable to write tables ή κατι τέτοιο τέλος πάντων. Εν'ολίγοις δεν μπορώ να φτιάξω τα partitions

Δημοσ.

Πόσο σίγουρος είσαι ότι ο hda είναι ο δίσκος σου; Κάνε ένα σκέτο `fdisk -l' (χωρίς να ορίσεις δίσκο) και δες τι θα σου βγάλει.

Δημοσ.

λοιπόν μετά την βλακεία με το fdisk αφού προφανώς δεν ήταν ο σκληρός ο hda οι μαμακίες μου συνεχίστηκαν και στο setup.

1ον) Απ'ότι θυμάμαι στο setup του lilo επέλεξα simple και τον έβαλα στο MBR. Όταν μπουτάρει με ρωτάει σε ποιο λειτουργικό να μπεί και προφανώς η μόνη επιλογή είναι linux. Εγώ θέλω να μπαίνει κατ'ευθείαν χωρίς να ρωτάει.

2ον)Στην επιλογή για window manager δεν μου είχε gnome παρά μόνο KDE που το επέλεξα. Το θέμα είναι όμως ότι μπουτάρει σε κονσόλα. Πως θα του πω να μπαίνει με kde?

Δημοσ.
λοιπόν μετά την βλακεία με το fdisk αφού προφανώς δεν ήταν ο σκληρός ο hda οι μαμακίες μου συνεχίστηκαν και στο setup.

1ον) Απ'ότι θυμάμαι στο setup του lilo επέλεξα simple και τον έβαλα στο MBR. Όταν μπουτάρει με ρωτάει σε ποιο λειτουργικό να μπεί και προφανώς η μόνη επιλογή είναι linux. Εγώ θέλω να μπαίνει κατ'ευθείαν χωρίς να ρωτάει.

(Νομίζω, γιατί έχω αρκετό καιρό να δουλέψω lilo) Αφαίρεσε τη γραμμή `prompt' από το /etc/lilo.conf και τρέξε `/sbin/lilo'

2ον)Στην επιλογή για window manager δεν μου είχε gnome παρά μόνο KDE που το επέλεξα. Το θέμα είναι όμως ότι μπουτάρει σε κονσόλα. Πως θα του πω να μπαίνει με kde?

Βεβαιώσου ότι έχεις ρυθμίσει σωστά τα X-Windows και ότι με startx σου ξεκινάει σωστά το kde. Στη συνέχεια άνοιξε το /etc/inittab και άλλαξε τη γραμμή:

>
id:3:initdefault:

σε

>
id:4:initdefault:

Δημοσ.

δυστυχώς δεν μου ξεκινάει ο kde μου δίνει ένα error σχετικά με τις ρυθμίσεις τις οθόνης, αν και στο xorgconfig εχω χρησιμοποιήσει τις πιο κοινές επιλογές. Τέσπα θα το κοιτάξω ξανά άυριο.

Δημοσ.

Ως root δώσε `X -configure'

Θα δημιουργήσει ένα /root/xorg.conf.new (ή κάπως έτσι).

Μετά δώσε `X -config /root/xorg.conf.new' και δες αν θα σηκώσει X-Windows.

Δημοσ.

το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο:

(EE) NV/(0) no valid modes found

(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal error:

no screens found

Δημοσ.

Κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την οθόνη σου. Ρύθμισε σωστά τα Horizontal και Vertical refresh rates (δες τα από το manual της) στο xorg.conf.

Δημοσ.

δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά η οθόνη είναι μια 15αρα που τον εχει πιει εντελώς (έχει χάσει χρώματα και όλα έχουν μία ροζ απόχρωση) απλά τη χρησιμοποιώ για να έχω ταυτοχρονα και το slashbook και internet ανοιχτό από το άλλο pc.

Δημοσ.
(έχει χάσει χρώματα και όλα έχουν μία ροζ απόχρωση)

Γι αυτό μπορεί να φταίει το καλώδιο

Δημοσ.

Δεν φταίει αυτό, από τη στιγμή που η οθόνη σου δείχνει έστω και χωρίς χρώμα τότε πρέπει να παίζει. Κάνε αυτό που είπε ο apoikos, βρές τα refresh rates και βάλτα στο /root/xorg.cong.new ή όπως αλλιώς το έχει ονομάσει το αρχείο.

Στο αρχείο θα βρείς ένα section που λέγεται Monitor και πρέπει να αλλάξεις τις τιμές στα HorizSync και VertRefresh.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...