cra_dra Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Αγόρασα σήμερα τα 7.1 Inspire της Creative.Τα συνδεσα συνφωνα με τις οδηγιες αλλα μολις πηγα να δω αν δουλευουν παρατηρησα οτι το side left δεν δουλευε.Ουτε το ηχειο εχει προβλημα ουτε το καλωδιο γιατι τα αντεκατεστησα με καποιο αλλο και δουλευε κανονικα ενω το νεο ηχειο που εβαλα side left δεν δουλευε.Η καρτα ηχου που εχω ειναι η Audigy 2 ZS Pro.Κατα το Calibration μου εβγαλε κατι μηνυματα οτι εχω βαλει αναποδα την πολικοτητα στα side ηχεια κ στο Subwoofer.Σημειωτεον οτι στο Sub δεν μπορω να πειραξω πολικοτητα αφου ολες οι συνδεσεις ειναι εσωτερικες.Αυτο το προβλημα εχω και θα ηθελα μια γνωμη για το τι μπορει να φταιει κ για το τι πρεπει να κανω αφου δεν εχω εμπειρια και γνωσεις για τετοια θεματα.
Dr_Slump Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Είσαι βέβαιος ότι η πολικότητα όσων καλωδίων ενδέχεται να κάνεις λάθος είναι σωστή; Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα εργοστασιακά να έγινε αυτό αλλά καλύτερα βεβαιώσου πως η συνδεσμολογία είναι 100% σωστή.
cra_dra Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Εχω προσπαθησει καθε συνδιασμο.Οπως και να τα συνδεσω το side left δεν δουλευει.Το side right ομως ακομα και με αναποδη πολικοτητα συνεχιζει και δουλευει κανονικα!!!Παντως τωρα οι συνδεσεις ειναι οι σωστες,δηλαδη κοκκινο καλωδιο σε κοκκινη υποδοχη(+) και το μαυρο στη μαυρη(-).Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι το προβλημα στην καρτα ηχου;Στο μαγαζι οταν το αγορασα μου ειπαν οτι εχει εγγυηση απο την αντιπροσωπεια.Τι σημαινει αυτο;Οτι αν το παω πισω δεν μπορουν να κανουν κατι εκεινοι;
seventh_son Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 oti de tous to pas katholou simainei. to pas kateftheian antiprosopeia.
cra_dra Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Και που ειναι η αντιπροσωπια της Creative;Που μπορω να το μαθω αυτο;
jimaniac Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 φίλε είσαι σίγουρος οτι έχεις κάνει σωστά τις ρυθμίσεις στην κάρτα??????? Για παράδειγμα θα σου πώ το εξής: Ένας φίλος μου αγόρασε τα 5,1 της Creative, όταν πήγε να τα συνδέσει στον υπολογιστή του δεν του έπαιζε το ένα ηχείο.Στην αρχή νομίζαμε οτι είχε πρόβλημα (σημειοτέον η κάρτα ήχου ήταν μία απλή ενσωματωμένη στην μητρική του η οποίο υποστήριζε όπως έλεγε 5,1 ήχο) Τελικά η λύση βρέθηκε όταν αποσυνδέσαμε το καλωδίο του Sub woofer απο την κάρτα ήχου....έπαιξαν όλα μιά χαρά....δές λίγο αν τα έχεις κάνει όλα όπως πρέπει επειδή άλλο τα 5,1 και άλλο τα 7,1 και προπαντώς δές αν έχεις ρυθμίσει σωστά την κάρτα ώστε να δίνει εξόδους όπως πρέπει....
jimaniac Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ έχω την Sound Blaster Audigy 2 ZS , θα κοιτάξω λίγο το manual μήπως και βρώ κάτι αν και πιστεύω οτι θα πρέπει μάλλον ή να παίξεις με 5,1 ή να ρυθμίσεις τις εισόδους MIC-IN και Line-IN να γίνουν έξοδοι για ηχεία......νομίζω πάντως οτι η καρτούλα σου υποστηρίζει 5,1 αλλά δεν είμαι σίγουρος....
cra_dra Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μα η καρτα μου δεν ειναι on board!Εχω την Audigy 2 ZSPlatinum.Την ειχα αγορασει πριν 1,5 χρονο γυρω στα 200€.Υποστηριζει 5.1, 6.1 κ 7.1.Ειναι αυτη που εχει κ εξωτερικη συσκευη.
Alex__777 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 de nomizw na einai i polikotita ayto poy ftaiei. dyo pragmata borei na symvainoun: i kapoio provlima sta kalwdia i kati kameno mesa sto sub..! i audigy 2 zs (pcmcia) poy exw exei 1 optical in, 1 optical out k 3 out (2 tripla k 1 diplo jack). prepei na rythmiseis tin karta soy na dinei 5.1 eksodo k na koitakseis to mayro jack (prasino=FL,FR , mayro=RL,RR , portokali=FC,SW) an exei katholou skoni klp (kathws k to thyliko tis audigy)! kalo tha itan epeisis na allakseis k kanena kalwdio (poy paei ap to sub sto ixeio) gia na deis an einai sapio ayto...!
cra_dra Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Εμενα η καρτα εχει μονο 3 line out και αλλες δυο θυρες για επικοινωνια με την εξωτερικη συσκευη που εχει τα inputs τα optical και τα firewire.Το καλωδιο δεν πρεπει να εχει προβλημα γιατι το συνδεσα σε αλλη θεση και δεν ειχα προβλημα.Αν το sub εχει οντως προβλημα πρεπει να ετοιμαστω για πολυ τρεξιμο...Θα πρεπει να ζητησω να μου αντικαταστησουν ολο το σετ η μονο το sub;
Tsport Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 File mou nomizw oti ta pragmata einai pio apla. An skefteis kala to problhma sou katalabaineis oti paizoun oi 6 apo tous 7 doruforous. Pisteuw loipon oti exeis kata la8os epileksei SPEAKER SETTINGS sto software ths kartas, na einai 6.1 (7 speakers-channels) kai oxi 7.1 (8 speakers-channels). Auto giati sta 6.1 den uparxoun side-speakers, alla exei 3 speakers pisw! Pu8mise to swsta kai 8a eisai ok! Den eimai spiti gia na sou pw akribws ti prepei na epilekseis giati exoume ta idia soundcard kai speakers.
cra_dra Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Στο speaker settings εχω βαλει την ρυθμιση 7.1 speakers.Επισης εχω τσεκαρει την επιλογη που βρισκεται ακριβως απο κατω και λεει synchrinize with control panel.Διπλα βρισκεται και μια εικονα που εχει 8 ηχεια.Εκει εχει δυο κουμπια, ενα channel και ενα noise που κανουν την ιδια δουλεια.παιζουν ενα sample απο το καθε ηχειο καθε φορα και το προγραμμα δειχνει πανω στην εικονα απο ποιο ηχειο πρεπει να ακουγεται ο ηχος.Οταν δειχνει to side left δεν ακουω τιποτα ενω τα αλλα ηχεια λειτουργουν κανονικα(εχω και ηχο και βλεπω ταυτοχρονα στην οθονη).Παντως thanks.
activex Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 file kane to eksis aplo.. bgale to aristero kai valto deksia! tha doulepsi to sigekrimeno eixio ? an oxi profanos exei kapio provlima to eixio... kane kai auto na apoklisoume tin pithanotita. (fantazome tha mpeni )
gieboue Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 εμένα μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο αλλά με τα 5.1 ηχεία της creative.δεν μου έπαιζε το ένα ηχείο ότι και να έκανα,μέχρι που άλλαξα την σειρά που είχα βαλει τα καλώδια στην κάρτα ήχου και άρχισε να παίζει κανονικά.υπόψην ότι δεν μου έπαιζε με την σωστή συνδεσμολογία με βάση το manual και έπαιξε με διάφορες δοκιμές που έκανα
cra_dra Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Εκανα την αλλαγη του ηχειου. Το ηχειο που πριν δεν δουλευε τωρα δουλευει μια χαρα ενω αυτο που εβελα side left ειναι νεκρο.Επισης δοκιμασα να αλλαξω σειρα και στα καλωδια πισω απο την καρτα ηχου αλλα τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.