Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 448
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω πάντως όσα δισκάκια TDK DVDR+ έχω χρησιμοποιήσει, τα έχω πετάξει μέσα σε ένα χρόνο. Όλα. Τελείως αναξιόπιστα...

Και ευτυχώς που σταμάτησα έγκαιρα να τα παίρνω επειδή με νευρίαζε αυτό το μπλε το χρώμα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Εγω πάντως όσα δισκάκια TDK DVDR+ έχω χρησιμοποιήσει, τα έχω πετάξει μέσα σε ένα χρόνο. Όλα. Τελείως αναξιόπιστα...

Και ευτυχώς που σταμάτησα έγκαιρα να τα παίρνω επειδή με νευρίαζε αυτό το μπλε το χρώμα...

και ποια παιρνεις τωρα;

Δημοσ.

Τι να πώ τελικά. εγώ εχω δοκιμάσει τα πάντα και όλα μια χαρά ήταν εκτός από κάτι princo. Μήπως τελικά όλα είναι θέμα αντιγραφικού.τα taiyo yuden παρα διαφημίζονται μου φαίνεται..κάτι μπλε που είχα πάρει μέτρια βγήκαν σε ταινίες

Δημοσ.

Ολα τα δισκάκια με λογότυπο Diskimpex και ειδικά τα μπλέ είναι τα λεγόμενα value line TY. -Kαλά για καθημερινή χρήση,όχι για αρχειοθέτιση (και παρτίδα με παρτίδα έχει διαφορές)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ως τώρα χρησιμοποιούσα συνήθως διάφορα dvd (Sony, Imation, Hp, Tdk κυρίως) και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα τα τελευταία τρία χρόνια - τα χειριζόμουν πάντα με προσοχή βέβαια. Είπα λοιπόν να πάρω και TY για δοκιμή και διάλεξα τα That's -R στη συσκευασία των 50 από το Πλαίσιο ταχύτητας 1-16χ. Ξεκινάω λοιπον χθες και σήμερα να γράψω κάποια και από τα 12 που έγραψα τα δύο απέτυχαν στον έλεγχο που κάνει το nero μετά την εγγραφή. Τα τελευταία sectors δεν διαβαζόντουσαν καθόλου. Όλα έγιναν με εγγραφή 8χ όπως όλα τα dvd που γράφω.

Όλο αυτό με άγχωσε λίγο και για αυτά που δεν παρουσίασαν πρόβλημα. Tο recorder που έχω είναι το Nec3540a με το τελευταίο firmware (δε μου έχει κάνει πρόβλημα ποτέ ως τώρα και πρέπει να έχω γράψει τουλάχιστο 400 dvd και cd συνολικα). Μήπως έτυχε κάτι με τα δισκάκια ή να είναι θέμα ασυμβατότητας με το recorder; Έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο;

Δημοσ.

Σε μένα δεν έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο με τα ΤΥ ως τώρα (και χρησιμοποιώ μόνο αυτά). Όμως δεν παίρνω τα - αλλά τα +. Κάποιες φορές που έγραψα σε - (αναγκαστικά μιας και έχουν 6 ΜΒ μεγαλύτερη χωρητικότητα) διαπίστωσα ελαφρά (ως αρκετά) μεγαλύτερο αριθμό λαθών σε σχέση με τα +, αλλά δεν μου έτυχε ποτέ να μη διαβάζονται. Αυτά με 5 recorders: Plextor 708A, Plextor 716A, NEC 3540A, NEC 3550A, Pioneer DVR212 SATA.

Δημοσ.

Τώρα που το λες accipio, τα dvd που χρησιμοποιώ πάντα είναι όλα +R και ελάχιστα -R που έχω γράψει σε φίλους (καμιά δεκαριά το πολύ).Η παρατήρησή σου για τον αριθμό των λαθών με έβαλε σε σκέψη πάντως. Λίγο που το έψαξα, βλέπω ότι τα -R θεωρούνται χειρότερα στο τομέα αυτό. Ισχύει κάτι τέτοιο; Μου φαίνεται θα πάρω +R και θα τα ξαναγράψω για να είμαι σίγουρος :cry:

Δημοσ.

Ποτε δεν είχα πρόβλημα με -R, γενικός δεν είχα ποτέ πρόβλημα με TY αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να έπεσες σε ελαττωματικό dvd.

Γενικώς τον τελευταίο καιρό πολλές εταιρίες έχουν χαλάρωση στο θέμα του ποιοτικού ελέγχου.

Δημοσ.

Σε γνωστό forum βρήκα και το εξής:

Εκτος καποιων αστοχιων που εχουν ετσι κι αλλιως ολα τα προϊοντα

τα απολυτως καλυτερα ειναι τα ThatsTaiyoYuden ασπρα κεραμικα DVD + R σε σφραγισμενα πακετα!!!

Καλο θα ειναι απο ΤΥ να αποφευγονται τα γαλαζια με το λογοτυπο της DiskImpex

οχι γιατι δεν ειναι πολυ καλα' date=' ειναι ομως τα χειροτερα σε ΤΥ....)

Περαν αυτων τα κλασικα TDK, Verbatim κοκ σε DVD + R και μετα το χαος.[/quote']

Συμφωνώ απολύτως ότι τα γαλάζια dvd της taiyo yuden δεν είναι της ίδιας ποιότητας με τα ceramic dvd της taiyo yuden (με ή χωρίς τη μάρκα That's), κάτι που άλλωστε έχει γραφτεί πολλές φορές σε όλα τα forum.

Ωστόσο, τα γαλάζια dvd της taiyo yuden είναι 20% φθηνότερα από τα ceramic dvd ty, που σημαίνει πως με τα ίδια χρήματα αντί για 100 ceramic dvd ty παίρνεις 120 γαλάζια dvd ty!

Δεδομένου μάλιστα ότι κάποια TDK, Verbatim, Maxell κοκ κάποιες φορές είναι οριακά αποδεκτά όσον αφορά την ποιότητα (σε σύγκριση με τα taiyo yuden) και πάντα ακριβότερα έως και πολύ ακριβότερα από όλα τα Taiyo Yuden, και όπως και εσύ παραδέχεσαι πέραν των Taiyo Yuden επικρατεί το χάος, τότε η επιλογή, δίνοντας τα ίδια χρήματα, έχει ως εξής:

- 100τεμ. Ceramic DVD της Taiyo Yuden όταν πρόκειται για back up, μακροχρόνια αποθήκευση δεδομένων κλπ,

ή

- 120τεμ. Γαλάζια DVD της Taiyo Yuden όταν πρόκειται για εγγραφές καθημερινής χρήσης (ανταλλαγή αρχείων κλπ).

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως και τα γαλάζια dvd ty δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μακροχρόνια αποθήκευση δεδομένων!

Συμφώνησα και συμφωνώ άλλωστε με τα παρακάτω:

Για να μην παρεξηγηθώ, τα μπλέ TY που αναφέρουμε είναι τα DVD με το καλύτερο value/money που παίζουν στον κόσμο....έχουν σχεδόν μηδενικά coasters, πολύ καλά PI PIF tests και το κυριώτερο είναι πως (όπως όλα τα προϊόντα της TY) η ποιότητα τους είναι ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΝΤΑ και δεν εξαρτάται από διαφορετικές παρτίδες παραγωγής, ή από το εργοστάσιο προέλευσης (λέγε με TDK)...

Για τα ceramic και τα blue άλλωστε έχω ξαναγράψει και εγώ κατά καιρούς πως, από την εμπειρία μου, έχω βρει κάποιες μικρές διαφορές ανάμεσα στα Ceramic (και με το όνομα "That's" και με το λογότυπο Disk Impex) και τα Blue DVD της Taiyo Yuden, που καθιστούν τα Ceramic καλύτερα (και με το όνομα "That's" και με το λογότυπο Disk Impex).

Ωστόσο, σε σύγκριση με τα διάφορα DVD της αγοράς (συμπεριλαμβανομένων και των "δημοφιλών" εταιρειών, όπως Maxell, TDK, Philips, Verbatim κλπ), που κατασκευάζονται κυρίως και σε ευτελή εργοστάσια σε Κίνα, Ταϊβάν, Ινδία κα., είναι άριστα και τα Ceramic και τα Blue DVD της Taiyo Yuden.

Επίσης από παλιότερο post είναι γνωστά και τα παρακάτω:

- Ποια είναι τα καλύτερα DVD-R για μακροπρόθεσμη αποθήκευση; (http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=183683)

- Ποια είναι τα καλύτερα DVD+R για μακροπρόθεσμη αποθήκευση; (http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=183684)

- Ποια μάρκα DVD είναι η καλύτερη για καθημερινή χρήση; (http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=183685)*

* Ας λάβουμε υπόψιν πως στην περίπτωση αυτή "Ποια μάρκα DVD είναι η καλύτερη για καθημερινή χρήση;", πολλοί χρήστες ψηφίζουν τη μάρκα που βλέπουν και όχι τον κατασκευαστή, που για κάποιες εταιρείες, όπως η Verbatim, η Maxell, η TDK και άλλες, ο κατασκευαστής σε πολλά από τα DVD τους είναι η Taiyo Yuden και έτσι πολλές ψήφοι της Taiyo Yuden "σκορπίζονται" σε άλλους.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...