Προς το περιεχόμενο

iTV - προαναγγελία του media box της Apple

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να σου πω πώς το βλέπω εγώ το όλο ζήτημα (γράφω με επιφυλάξεις και πολλά "υποθέτω" γιατί το μηχάνημα δεν έχει λανσαριστεί ακόμα να ξέρουμε τις πραγματικές του δυνατότητες):

Έχω στον υπολογιστή μου (εννοείται ότι έχει WiFi) κάποια αρχεία video/audio/jpeg. Συνδέω το iTV στην τηλεόραση ή στον βιντεοπροβολέα (που βρίσκεται στο σαλόνι). Υποθέτω ότι το iTV είναι απλώς ένα wireless digital hub - χωρίς περιορισμό στο τι θα παίξει - αρκεί να υποστηρίζεται από τον υπολογιστή μου ή από το firmware του iTV (και ξέρουμε πόσο εύκολα αλλάζουν τα firmware).

Κατ'αυτόν τον τρόπο, χωρίς καλώδια και χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορώ να αναπαράγω στο σαλόνι ό,τι κατεβασμένο video έχω κατεβάσει.

Ό,τι mp3 θέλω να ακούσω, το ακούω από το home cinema στο σαλόνι.

Βλέπω τις φωτογραφίες μου στην τηλεόραση και τις δείχνω στους φίλους χωρίς να τους αναγκάσω να στριμωχτούν πάνω από τον υπολογιστή.

Βλέπω μια ταινία στον προβολέα μου (καθώς μπορώ να συνδέσω και προβολέα με την HDMI ή την component έξοδο) χωρίς να μετακινηθώ από το σαλόνι μου.

Πάει η ανάγκη να μεταφέρω όλα τα κατεβασμένα XViD αρχεία μου σε CD ή DVD για να τα δω στο DiVX-compatible player μου. Δεν χρειάζεται να γεμίσω καλώδια το σπίτι.

Δεν ξέρω γιατί υφίσταται η θύρα USB αλλά υποθέτω ότι μπορώ να συνδέσω και έναν-δύο-τρεις-δέκα σκληρούς δίσκους και να αναπαράγω από εκεί ψηφιακά αρχεία. Το αυτό συμβαίνει και με τη θύρα Ethernet - συνδέω δικτυακούς δίσκους ή εκμεταλλεύομαι το δίκτυο που έχω στο σπίτι για να παίζω ό,τι media υπάρχει σε δίσκους του δικτύου.

Εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται καλή φάση. :)

Τα αξίζει τα 300 δολλάρια αν είναι έτσι όπως τα περιγράφω.

γιώργη χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου αυτά τα κάνει και ένα softmodded xbox, με λιγότερο κόστος. Xbox 99 ευρώ + dlink 810 80 ευρώ και παίζει και υπότιτλους στα divx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Paredwse δική μου εκτίμηση είναι ότι το iTV θα είναι ένα player το οποίο θα έχει συνδεσιμότητα με το τοπικό οικιακό δίκτυο. Δεν θα είναι αναμεταδότης εικόνας/ήχου. Ο ρόλος του υπολογιστή θα είναι κατά κάποιο τρόπο αυτός ενός file server. Δεν θα κάνει streaming. Όσον αφορά την USB νομίζω πως θα υπάρχει για να συνδέονται ipods, εξωτερικοί σκληροί, card readers (κατ'εμέ μεγάλο λάθος που δεν βάλαν ένα card reader) κλπ.

sotris το iTV δεν νομίζω ότι απευθύνεται στον ψαγμένο χρήστη. Αυτός είτε θα έχει κάνει αυτό που λες εσύ, είτε θα έχει ένα κανονικό HTPC. Aπευθύνεται κυρίως είτε σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει να έχουν πλήρη έλεγχο του συστήματός τους, είτε σε μουράτα hitech σαλόνια

Ναι, κι εγώ εκτιμώ πως θα είναι κάτι σαν "Mac Mini Light" που θα τρέχει μόνο το Front Row και θα διαβάζει αρχεία μέσω τοπικού δικτύου (άντε το πολύ-πολύ να τρέχει και το iTunes και να έχει και σκληρό δίσκο)...

• Super Moderators
γιώργη χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου αυτά τα κάνει και ένα softmodded xbox, με λιγότερο κόστος. Xbox 99 ευρώ + dlink 810 80 ευρώ και παίζει και υπότιτλους στα divx

Όχι ρε συ, να τον κάνεις, no problem. :-D

Δεν διαφωνώ, το iTV (ή όπως διάολο θα το λένε) δεν είναι το πρωτοποριακό μηχάνημα. Προφανώς συνδυάζει ήδη υπάρχουσα τεχνολογία με έξυπνο τρόπο, με το Apple touch στο user interface, σε μια πολύ ωραία συσκευασία και με το σήμα του μήλου επάνω.

Και ναι, είναι ολίγον over-priced. Αλλά Apple είναι αυτή, όποιος (σαν κι εμένα) έχει φετίχ στη ζωή του, τα πληρώνει. Εδώ πληρώνω τα κέρατά μου για τα Criterion DVDs, σ'αυτό θα κωλώσω;

Τι, θα προτιμούσες να είχα ως φετίχ τα γυναικεία παπούτσια;

Ή να φοράω γυναικεία εσώρουχα (σαν τον γνωστό και μη εξαιρετέο βάζελο-εκ-Καλαμών-που-τώρα-"σπουδάζει"-Σκωτία-και-το-παίζει-υπεράνω);

:P

Paredwse δική μου εκτίμηση είναι ότι το iTV θα είναι ένα player το οποίο θα έχει συνδεσιμότητα με το τοπικό οικιακό δίκτυο. Δεν θα είναι αναμεταδότης εικόνας/ήχου. Ο ρόλος του υπολογιστή θα είναι κατά κάποιο τρόπο αυτός ενός file server. Δεν θα κάνει streaming. Όσον αφορά την USB νομίζω πως θα υπάρχει για να συνδέονται ipods, εξωτερικοί σκληροί, card readers (κατ'εμέ μεγάλο λάθος που δεν βάλαν ένα card reader) κλπ.

sotris το iTV δεν νομίζω ότι απευθύνεται στον ψαγμένο χρήστη. Αυτός είτε θα έχει κάνει αυτό που λες εσύ, είτε θα έχει ένα κανονικό HTPC. Aπευθύνεται κυρίως είτε σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει να έχουν πλήρη έλεγχο του συστήματός τους, είτε σε μουράτα hitech σαλόνια

Ίδομεν. Δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο, αν και εγώ αντιλήφθηκα ότι το iTV θα κάνει streaming από τον υπολογιστή - αλλιώς τι διάολο να το κάνει το 802.11;

[...] αλλιώς τι διάολο να το κάνει το 802.11;

Απλό ασύρματο δίκτυο. Αντί να το συνδέσεις με καλώδιο ethernet ώστε να βλέπει τα αρχεία video και μουσικής από το δίσκο του iMac σου, το συνδέεις ασύρματα με το 802.11 για να μην έχεις περιττά καλώδια μέσα στο σαλόνι σου...

Ή να φοράω γυναικεία εσώρουχα (σαν τον γνωστό και μη εξαιρετέο βάζελο-εκ-Καλαμών-που-τώρα-"σπουδάζει"-Σκωτία-και-το-παίζει-υπεράνω);

Είναι αυτός που φαντάζομαι? λολ

Αλλά και εγώ gadgetakias eimai οπότε μπορεί να το έπαιρνα... αλλά δεν παίζει μάλλον να έρθει σύντομα... Εδώ το play ξεκινάει να πουλάει hd dvd και δεν μπορούμε να βρούμε player.

γελοιότητες που δεν αρμόζουν στο επίπεδο που το insomnia θα ήθελε για τους super moderators.

Είστε θλιβερός κύριε εσείς και αυτός που σας έβαλε εκεί που σας έβαλε.

moutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gifmoutzaER.gif

Παρακαλώ πολύ οι ερωτικές σας ζηλίτσες να μην γίνονται αιτίες για report.

Υπάρχουν και str8 άνθρωποι που θέλουν να φάνε ήσυχοι.

ρεσιταλ ανωριμότητας...

Περιμενώ το διαχειριστή του ιστοχώρου να πάρει θέση....

Δε γίνεται να με προσβάλουν έτσι. Δεν έχω προσβάλει ποτέ και κυρίως δεν έχω βρίσει ποτέ κανέναν εδώ μέσα.

εχμ.. νομίζω πως ο paredwse το είπε για πλάκα. Άκομψο αστείο, ομολογουμένως, αλλά για πλάκα. Θα ήταν πολύ θλιβερό άλλωστε ένας super moderator να έβριζε κόσμο έτσι για την πλάκα του...

Το forum άλλωστε νομίζω πως είναι αρκετά σοβαρό, και εκεί στηρίζω την πεποίθησή μου ότι το είπε για πλάκα. κάτι άλλο θα υποδύκνειε έλλειψη σοβαρότητας και ήθους, που, προσωπικά, δεν νομίζω να ισχύει.

Απλά ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την πλάκα, γι'αυτό καλό θα ήταν να μην περνάμε τη γραμμή μεταξύ σοβαρού και αστείου, ακόμα και αν έχουμε αγνές προθέσεις.

Απλά εκφράζω την ταπεινή μου γνώμη. Αν κάνω κάπου λάθος συγχωρέστε με

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...